Direct naar de content

Weekberichten 24 tot en met 31 mei

Lancering online platform maaltijdbezorgers
Dinsdag 24 mei, 13:00 – 14:00 uur
Stadhuis Rotterdam

Rotterdam lanceert samen met TeamAlert een online platform voor maaltijdbezorgers en hun werkgevers om ervoor te zorgen dat ze veiliger kunnen deelnemen aan het verkeer. Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, Jeugd en taal neemt een bezorgmaaltijd in ontvangst en de maaltijdbezorger doet vervolgens een online training. Het platform zorgt voor bewustwording bij bezorgers over hun rol en kwetsbaarheid in het verkeer. Werkgevers krijgen tips om hun personeel veilig op weg te kunnen sturen. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67).

Finale van de UEFA Europa Conference League
Dinsdag 24 tot  donderdag 26 mei
Tirana, Albanië

Burgemeester Aboutaleb en de gemeentesecretaris zijn op uitnodiging van de burgemeester van Tirana van 24 tot 26 mei 2022 op werkbezoek in de hoofdstad van Albanië om op woensdag 25 mei aanwezig te zijn bij de eerste finale van de UEFA Europa Conference League. Deze voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma begint om 21.00 uur en wordt gespeeld in het nieuwe Air Albania Stadium.
Daarnaast wordt in nauwe samenwerking met de betrokken ambassades een ontmoeting voorbereid tussen de drie aanwezige stadsbestuurders. De burgemeester zal dus zijn beide collega’s ontmoeten: burgemeester Erion Veliaj van Tirana en de nieuwe burgemeester van Rome, de heer Roberto Gualtieri. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15).