Direct naar de content

Weekberichten 24 september tot en met 4 oktober

Rotterdamse Veteranendag
Zaterdag 24 september, 10.30 uur
Spido, Piet Smitkade

Zaterdag verwelkomt burgemeester Aboutaleb Rotterdamse veteranen op twee Spido-boten aan de Piet Smitkade. De 2021-editie van de Rotterdamse Veteranendag zou ook plaatsvinden op de Spido maar werd vanwege corona geannuleerd. Vanwege de vele positieve reacties op de Spido als alternatief voor de Van Ghentkazerne is dit jaar weer gekozen voor een boottocht. En op zaterdag, zodat ook jongere, nog werkzame veteranen kunnen deelnemen. Studenten van de Horecavakschool assisteren bij de catering. Na afloop ontvangen de aanwezigen een Rotterdamse veteranendag-munt. Op rotterdam.nl zijn interviews met Rotterdamse veteranen te lezen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Opening Dag van Vreewijk
Zaterdag 24 september, 11.00 uur
Podium Vreewijk, Het Witte Paard, Groenezoom 245

Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) opent zaterdag 24 september het culturele programma van de Dag van Vreewijk: een dag van verbinding van, voor en door alle Vreewijkers. Na twee jaar afwezigheid door corona, vindt er dit jaar een extra feestelijk programma plaats met drie hoofdpodia op het Brinkplein, aan de Dreef en op de Groenezoom. Belangstellenden kunnen o.a. genieten van een braderie, muzikale optredens, dansdemonstraties, diverse sportactiviteiten en een foto expositie over Tuindorp Vreewijk in het Huis van de Wijk. Ook de Museumwoning is opengesteld voor publiek. (Meer informatie : Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 391 161 35).

Opening Jobshop Koopgoot
Woensdag 28 september, 13.30 – 14.00 uur
Beurstraverse 154, Koopgoot

Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk en Inkomen) opent samen met Sander de Kramer de Jobshop in de Koopgoot. Na een succesvolle eerste ronde in juli bundelen verschillende ondernemers uit de Koopgoot en het omliggende winkelgebied opnieuw de krachten om tijdens deze banenmarkt zoveel mogelijk personeel te werven. Wethouder Versnel wil de krapte op de arbeidsmarkt bestrijden door zoveel mogelijk Rotterdammers aan duurzaam werk helpen. Dat kan de gemeente natuurlijk niet alleen. In de Jobshop werken ondernemers, het Werkgeversservicepunt Rijnmond en het UWV nauw samen. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 48 13 86 31).

Uitreiking eHealth spelden
Donderdag 29 september, 17.30 – 22.00 uur
SS Rotterdam, 3e Katendrechtse Hoofd 25

Drie afgevaardigden van Rotterdamse zorg- en welzijnsaanbieders  krijgen donderdag de eHeld speld uitgereikt van wethouder Maarten Struijvenberg (o.a. Zorg) De afgelopen jaren zetten de zorgaanbieders op bijzondere manier technologie en innovatie in om eHealth een impuls te geven. De eHealth toepassingen helpen om de gezondheid van Rotterdammers te verbeteren en ook in de toekomst goede zorg te kunnen blijven bieden. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter Maarten Struijvenberg, tel: 06 – 413 165 67)

Jubileum IJsselland ziekenbuis
Vrijdag 30 september, 16.00 uur
Prins Constantijnweg 2, Capelle a/d IJssel

Burgemeester Aboutaleb verricht vrijdag samen met zijn collega’s uit Capelle en Krimpen de officiële opening van het vernieuwde IJsselland Ziekenhuis. Deze opening is tevens de start van de viering van het 30-jarig jubileum. Het IJsselland ziekenhuis levert zorg aan Capellenaren, Rotterdammers en Krimpenaren. In 1991 ging het IJsselland Ziekenhuis van start en groeide uit tot een gerenommeerd en gewaardeerd regionaal ziekenhuis. Sinds 2013 is er een nieuw maag-, darm- en levercentrum, een hightech intensive care en een gloednieuwe OK gekomen en zijn bijna alle verpleegafdelingen gerenoveerd. Ook de kenmerkende hal heeft een facelift gekregen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Winkelstraat Teldersweg 60 jaar
Zaterdag 1 oktober, 13.30 uur
Teldersweg, Schiebroek

Zaterdag gaat burgemeester Aboutaleb langs bij de viering van 60 jaar winkelstraat Teldersweg. Daar spreekt hij bewoners en ondernemers toe en maakt de uitslag van de kleurwedstrijd bekend. Verder zijn er kraampjes, optredens van artiesten en dj’s en spelletjes voor jong en oud. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)