Direct naar de content

Weekberichten 24 november tot en met 2 december

Eerste editie Zorgsaamwonen Congres
Maandag 25 november, 09.15 – 17.45 uur
Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64

Op maandag 25 november opent wethouder Sven de Langen(o.a. Ouderen) het eerste Zorgsaamwonen congres. Het congres staat in het teken van de maatschappelijke opgaven op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen en mensen met een beperking. Het doel van het congres is om het fysieke en sociale domein te verbinden, informatie te delen en gezamenlijk vervolgstappen te zetten. Tijdens het congres wordt het digitale platform ZorgsaamWonen gelanceerd. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder de Langen, 06 – 415 499 95)

Lev tour voor Rotterdammers met visuele beperking
Dinsdag 26 november, 14.00 uur
verzamelen bij Stadhuis

Acht Rotterdammers met een visuele beperking maken op 26 november een tour in de deelvoertuigen van Lev. Samen met vrijwilligers rijdt wethouder Sven de Langen de deelnemers rond. De tour is een cadeau van Lev en Rotterdammersvoorelkaar aan Stichting Beter Zien Anders Kijken.Tijdens de lustrumlunch van de Coalitie Erbij, die in het teken stond van sociaal isolement in Rotterdam, werd dit cadeau overhandigd. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder de Langen, 06 – 415 499 95) 

25 jaar Stichting Lokaal
dinsdag 26 november, 21.00 uur
Bibliotheektheater, Hoogstraat

Dinsdag viert Stichting Lokaal, het Rotterdamse centrum voor lokale democratie, het 25-jarig jubileum met een symposium. Burgemeester Aboutaleb is een van de sprekers. Om 21.10 uur zal hij zijn visie geven op de toekomst van de lokale democratie. Onder leiding van Geert Maarse gaan vervolgens architect Arna MackiĀ“c, schrijver/journalist Leonard Ornstein en programmamaker en docent Halil Karaaslan in gesprek over het thema van het symposium: 25 jaar LOKAAL: (G)een visie op lokale democratie? – een ontwerp voor Rotterdam als weerbare stad. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Eerste Kinderwijkraad van start op een basisschool
Woensdag 27 november, 9.30 uur
De Paus Joannesschool, Stuart Millpad 82

Op woensdagochtend 27 november geeft wethouder Kathmann (Wijken) het startsein voor de kick-off van de eerste Kinderwijkraad op De Paus Joannesschool in Lombardijen. Kinderen uit Groep 8 gaan kennismaken met de wereld van burgerschap en participatie. De kinderwijkraad behandelt verschillende thema’s die in de wijk spelen zoals het groen in de wijk, verkeersveiligheid en samen spelen. Zij werken in blokken van acht weken aan plannen die snel, zichtbaar en herkenbaar zijn voor de wijk. Met als uiteindelijk doel een plan tot uitvoering te brengen in de wijk!. Kinderen leren op deze manier dat hun stem ertoe doet, hoe zij met elkaar dingen in de wijk kunnen verbeteren en hoe zij daar schoolgenoten en anderen erbij betrekken. (Meer informatie: Miriam Fianen, tijdelijke bestuursvoorlichter wethouder Kathmann tel.  06 – 531 487 55)

Anna Blamanprijs
vrijdag 29 november, 17.00 uur
Burgerzaal stadhuis

Vrijdag reikt burgemeester Aboutaleb de Anna Blamanprijs uit aan schrijver Edward van de Vendel (Leerdam, 1964). Hij schrijft gedichten, kinder- en jeugdromans en non-fictie. Ook vertaalt hij boeken, zowel uit het Engels, Noors als Zweeds. Zijn werk werd met vele prijzen bekroond. De Anna Blamanprijs wordt driejaarlijks vergeven aan een auteur die met zijn of haar oeuvre een karakteristieke bijdrage levert aan de kwaliteit van het literaire klimaat in Rotterdam en omstreken. De prijs is vernoemd naar de Rotterdamse schrijfster Anna Blaman (1905-1960), die in haar naam vestigde met Vrouw en vriend en Eenzaam avontuur. Het centrale thema in haar werk is de eenzaamheid van de moderne mens in een onpersoonlijke wereld. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Power Garden De Schans
zaterdag 30 november, 13.30 uur
De Schans, Jan Kruijffstraat 31

Zaterdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb de eerste Powergarden bij De Schans in Bospolder-Tussendijken in Delfshaven. De tuin is aangelegd naast een seniorenflat, waar zorgorganisatie Laurens een vleugel huurt voor verpleeghuiscliënten. Een Powergarden is een mooie en veilige ontmoetingsplek voor kwetsbare, soms eenzame mensen die om allerlei redenen moeizaam mee kunnen doen in de samenleving. De tuin is gefinancierd met de opbrengst van benefietevenement Het Rotterdam Gala. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

En verder…

draagt burgemeester een gedicht voor van Jules Deelder tijdens het feest DEELDER75 op zondagavond 24 november in De Doelen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)


Noot voor de redactie: