Direct naar de content

Weekberichten 23 tot en met 30 mei

Start Super Snel Schoon teams
Maandag 22 mei, 13.45 – 14.30 uur
Wilhelminaplein (thv rechtbank), Rotterdam

Wethouder Vincent Karremans is maandag 22 mei bij de aftrap van de Super Snel Schoon teams van Stadsbeheer. Deze teams rijden met vijf Stint Cargo’s door de stad, in de strijd tegen zwerfafval. De inzet van de compacte en wendbare stints zorgt ervoor dat moeilijk bereikbare plekken Super Snel Schoon zijn. Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland die dit type voertuig inzet. De ‘Super Snel Schoon’ teams rijden door de stad en ruimen op wat ze tegenkomen. Daarnaast reageren ze direct op (spoed) meldingen van Rotterdammers. (Meer informatie: Tristan van Rijn, plaatsvervangend bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 481 386 31).

Debat Congres Laadinfra
Dinsdag 23 mei, 15.45 – 16.15 uur
De Doelen, Willem Burger Zaal

Wethouder Vincent Karremans (o.a. Mobiliteit) neemt op 23 mei deel aan een debat over laadinfrastructuur tijdens het Congres Laadinfra 2023. Aan de hand van diverse stellingen gaat hij het gesprek aan met David Peters, CTO Stedin en Saskia Hallenga, Afdelingsmanager Duurzame bouw, Regio en Samenleving bij RVO. Gemeente Rotterdam is dit jaar gastheer van het Congres Laadinfra dat georganiseerd wordt door Pro Media. Deze derde editie staat in het teken van de grote groei van elektrisch vervoer en hoe we dit kunnen blijven faciliteren. De toenemende eisen van de elektrische rijder, de inpassing in het energienet en de transitie in de logistieke sector zijn belangrijke thema’s voor dit jaar. (Meer informatie: Tristan van Rijn, plaatsvervangend bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 481 386 31).

Feestelijke oplevering seniorenwoningen Nieuw Welgelegen
Donderdag 25  mei, 16.30 uur
Nieuw Welgelegen, Rozenburg

Op donderdag 25 mei onthult wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) samen met een bewoonster een mooie foto van het nieuwe seniorencomplex Nieuw Welgelegen in Rozenburg. Door de bouw van Nieuw Welgelegen draagt woningcorporatie Ressort Wonen bij aan het aantrekkelijker maken van Rozenburg voor de huidige en toekomstige bewoners. De nieuwe sociale huurwoningen zijn zeer energiezuinig en zijn bij voorrang aan Rozenburgse senioren verhuurd. In totaal 40 van de 44 woningen zijn verhuurd aan senioren uit de wijk. Hierdoor is er nu een flinke verhuisketen en doorstroming gaande. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89).