Direct naar de content

Weekberichten 22 tot en met 29 maart

Opening Prinsestheater
Dinsdag 22 maart, 16.00 uur
Schiedamseweg 19b, Delfshaven

Dinsdag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde Prinsestheater in Delfshaven. Het uit 1913 daterende pand in een neorenaissance-stijl werd oorspronkelijk uitgebaat als verenigingsgebouw en bioscoop. Vanaf 1917 tot 1940 was het een bioscoop- en variététheater waar vele, voor die tijd bekende artiesten als Kees Pruis, Lou Brandy en Chris de la Mar optraden. Twee Rotterdamse horecaondernemers hebben het pand gekocht en in tien jaar tijd in oude glorie hersteld, met behulp van vele vrijwilligers. Het theater heeft een multifunctionele indeling met alle faciliteiten voor zakelijke en culturele activiteiten. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Muziek in de Rotterdamse Peutergroep
Woensdag 23 maart, 11.00 – 11.45 uur
Goede Herderschool, Kastanjeplein 6

Wethouder Kasmi(o.a. Onderwijs)doet mee met een muziekles voor de Peutergroep.De gemeente financiert met budget vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) een pilot ‘Muziek in de Peutergroep’. Vanuit de wetenschap is bekend dat muziek in combinatie met beweging bijdraagt aan de taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen. De lessen worden verzorgd door kunstvakdocenten met ervaring met het werken met peuters. De pilot is opgezet door Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam en moet inzicht geven in het effect van de samenwerking tussen kunstvakdocenten en pedagogisch medewerkers op de ontwikkeling van jonge kinderen. Tegelijkertijd kan de samenwerking iets betekenen voor de tekorten aan personeel voor de Peutergroep. (Meer informatie: Joachim Kost, woordvoerder wethouder Kasmi, tel. 06 – 39107381)

Bekendmaking Kinderburgemeester
Vrijdag 25 maart, 10.00 – 13.00 uur
Raadszaal stadhuis, Coolsingel 40

Vrijdag maakt wethouder Roos Vermeij (economie, wijken en kleine kernen) als juryvoorzitter bekend wie de Kinderburgemeester van Rotterdam wordt. Om 10.00 uur stelt de jury zichzelf en de kandidaten voor in de raadzaal, daarna volgt een korte rondleiding door het stadhuis. De tour eindigt om 11.30 uur bij burgemeester Aboutaleb. Hij zal iets vertellen over zijn werk een vragen van de kinderen beantwoorden. Daarna wandelt hij met hen naar de raadszaal waar wethouder Roos Vermeij de naam van de Kinderburgemeester bekendmaakt. Burgemeester Aboutaleb zal zijn jonge collega vervolgens een speciale ambtsketen omhangen. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)