Direct naar de content

Weekberichten 22 tot en met 28 juni

Maritiem congres
Dinsdag 23 juni, 9.00 uur
Hilton Rotterdam Hotel

Wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) heet dinsdag 23 juni de gasten welkom die deelnamen aan het eerste Mare Forum in het Hilton Rotterdam Hotel. Bezoekers uit de hele wereld nemen deel aan dit maritieme congres. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Start herinrichting Binnenrotte
Woensdag 24 juni 2015, 8.45 uur
Binnenrotte in omgeving van Laurenskerk

Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) geeft woensdag het startsein voor de herinrichting van de Binnenrotte. De Binnenrotte wordt een aantrekkelijk, levendig, sfeervol stadsplein met een nieuwe bestrating, uitnodigende terrassen, veel groen en een ligweide. De werkzaamheden aan het plein vinden gefaseerd plaats van juni 2015 tot begin 2017. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Rotterdam Vastgoed 2015
Donderdag 25 juni, 13.30 uur
Erasmuspaviljoen

Rotterdam Vastgoed is een jaarlijks event over de actuele vastgoedontwikkelingen in Rotterdam. Tijdens dit event presenteren toonaangevende vastgoedpartijen en de gemeente Rotterdam strategische marktinformatie over de actuele Rotterdamse vastgoedontwikkelingen. Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) verzorgt het openingswoord. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Investeren in Rotterdam
Donderdag 25 juni, 17.00 uur
Drijvend Paviljoen

Wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) opent donderdag 25 juni de bijeenkomst 'Investeren in Rotterdam' in het Drijvend Paviljoen. Onderwerpen van gesprek zijn de trends en ontwikkelingen in de clusters Medisch & Zorg, Food, Biobased Economy, Smart Industry en Duurzame Energie & Water. Sprekers zijn onder andere Hennie Zirkzee (Zirk Technology), Hamza Kaymakci (Drukkerij Deniz) en Leo Freriks (Siemens). (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Opening Frame Offices
Donderdag 25 juni, 17.00 uur
Erasmushuis, Coolsingel 104

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) opent de nieuwe vestiging van Frame Offices. In het Erasmushuis aan de Coolsingel, het voormalige HBU (Hollandse Bank Unie) gebouw, kunnen ondernemers flexibel een compleet ingerichte kantoorruimte of vergaderruimte huren. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Aardig Onderweg Awardshow
Vrijdag 26 juni, 19.30 uur
Nieuwe Luxor

Wethouder Pex Langenberg (Vervoer) reikt vrijdag 26 juni de publieksprijs uit tijdens de Aardig Onderweg Awardshow. Er zijn optredens van onder andere Hans Klok, Conny Janssen Danst en O'G3NE (winnaars van The Voice of Holland 2014). Frank Lammers presenteert de show in het Nieuwe Luxor. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Startschot Erasmus MC – Tour de Rotterdam
Zaterdag 27 juni, 8.30 uur
Topsportcentrum Rotterdam, Van Zandvlietplein 20

Burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft het startschot voor het jaarlijkse fietsevenement voor het goede doel van het Erasmus MC. Recreatieve fietsers, gezinnen en wielrenners kunnen weer genieten van prachtige nieuwe tochten van diverse afstanden. Erasmus MC – Tour de Rotterdam is dit jaar ten bate van onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Maiden Voyage MV ‘UASC Barzan’
zaterdag 27 juni, 11.00 uur
Maasvlakte 2, Future Land

Havenwethouder Pex Langenberg en Allard Castelein van het Havenbedrijf zijn zaterdag 27 juni voor een rondvaart te gast op de Barzan, een schip van United Arab Shipping Company. Door zijn afmeting (18.800 TEU) en het feit dat het de meest milieuvriendelijk Ultra Large Container Carrier is (op LNG), is dit een bijzonder schip. Langenberg en Castelein houden beide een speech. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Eerste exemplaar “De wereld van de Stroopwafel”
Zaterdag 27 juni, 14.30 uur
Stroop, Mathenesserlaan 21b

Burgemeester Ahmed Aboutaleb neemt zaterdag het eerste exemplaar in ontvangst van het boek “De wereld van de Stroopwafel” van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt. Het boek geeft verrassende recepten, gedichten, korte verhalen en geestige weetjes over de Hollandse lekkernij: de stroopwafel. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Opening Beach Volleybal toernooi
Zaterdag 27 juni, 17.30 uur
Kade voor de SS Rotterdam, 3e katendrechtsehoofd

Rotterdam is van zaterdag 27 juni tot en met donderdag 2 juli 2015 een van de speelsteden van het WK Beach Volleybal. In het stadion op de kade voor het ss Rotterdam wordt tot en met de kwartfinales gespeeld. Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent zaterdag het toernooi. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Opening Sloepenhaven “The Red Apple Marina”
Zondag 28 juni, 11.15 uur
Wijnhaveneiland rondom hoogbouwcomplex “The Red Apple”

Aan de Wijnhaven is nabij het hoogbouwcomplex The Red Apple de sloepenhaven “The Red Apple Marina” gerealiseerd. Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) opent zondag deze nieuwe sloepenhaven waar plaats is voor 28 sloepen. De opening is een van de festiviteiten die deze dag plaatsvinden in het Maritiem District. Andere festiviteiten zijn onder andere het zomerfeest van het Maritiem Museum in de museumhaven en de aftrap van het Wijnhavenfestival. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Run for Kika
Zondag 28 juni, 14.30 uur
Zuiderpark

Run for KiKa bestaat uit een reeks hardloopevenementen die allemaal één ding gemeen hebben: alle Runners, vrijwilligers en sponsors zetten zich in voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. Het evenement in Rotterdam vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het Zuiderpark kleurt die dag oranje en paars en er zijn allerlei leuke activiteiten voor het hele gezin. Burgemeester Ahmed Aboutaleb verricht om 15.15 uur de Kanjerkroning en geeft om 15.30 uur het startschot van de Kidsrun. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)


Noot voor de redactie: