Direct naar de content

Weekberichten 22 t/m 28 augustus 2022

Kick-off campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’
Maandag 22 augustus, 08.00 – 09.00 uur
Prins Alexanderschool, Curieplaats 20-22

Na de zomervakantie openen de eerste scholen maandag weer hun deuren. In de praktijk betekent dit meer verkeersdrukte en helaas ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren. Daarom schaalt Veilig Verkeer Nederland (VVN) de activiteiten rondom haar scholierencampagne dit jaar op. Spandoeken en posters verschijnen in het straatbeeld met de tekst “Onze scholen zijn weer begonnen” en de organisatie roept de automobilist op om de snelheid aan te passen. Nieuw dit jaar is de Schoolplein-Challenge van Veilig Verkeer Nederland die groepen van alle basisscholen oproept om op een originele manier de slogan ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ op het schoolplein tot uiting te brengen en in te zenden. VVN-voorzitter Martijn Dadema geeft maandag samen met verkeersminister Mark Harbers en wethouder Vincent Karremans (o.m. buitenruimte) het startsein voor deze campagne. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17)

Officiële opening nieuw schoolgebouw Albert Schweitzer
Vrijdag 26 augustus, van 08.45 tot 09.15 uur
Albert Schweitezer, Jan Steenstraat 30, Overschie

Wethouder Said Kasmi (o.m. onderwijs) verzorgt vrijdag samen met Bianca Deege-Dolman en Debby Voerman (schooldirectie) en bisschop Mgr. dr. Hans van den Hende de officiële opening van het nieuwe schoolgebouw van katholieke basisschool Albert Schweitzer in Overschie. De nieuwe school is gebouwd als bijna energieneutraal gebouw (BENG), heeft het stempel Lekker Fit School en voldoet aan alle Frisse Scholen eisen. Het biedt ruimte aan 600 leerlingen en is daarmee de grootste school in Overschie. De nieuwbouw is mogelijk gemaakt met behulp van financiering uit het integraal huisvestingsplan (IHP). (Neem voor meer informatie contact op Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 161 35)

Opening wijkmuseum Bospolder-Tussendijken
Vrijdag 26 augustus, 15.30 uur
Taanderstraat 121

Bewoners van Bospolder-Tussendijken hebben in de afgelopen maanden met hulp van Stichting Wijkcollectie hun eigen mobiele wijkmuseum gerealiseerd. In het museum is aandacht voor verhalen van de wijkbewoners zelf, bijvoorbeeld van Luisa die er zelf voor zorgt dat grote delen van Bospolder-Tussendijken worden schoongemaakt, of van Houria, die bewoners voorlicht over effectieve energiebesparingsmogelijkheden in hun huis. Wethouder Robert Simons (o.m. wijken en kleine kernen) opent het eerste mobiele wijkmuseum in bijzijn van de betrokken bewoners. (Meer informatie: Theo Breimer, vervangend bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 41 31 65 67)

Vernieuwde Crooswijksebocht
Zaterdag 27 augustus, 12.30 uur
De steiger in de Crooswijksebocht

De Crooswijksebocht is flink opgeknapt, zodat Rotterdammers meer kunnen genieten van De Rotte. Een deel van de kade is vervangen door een glooiende groene oever. Er zijn ligweides met zitbanken, veel bomen en planten en natuurlijke speelplekken voor de kinderen. Langs het water lopen goede fiets- en wandelpaden. Boten kunnen tijdelijk aan een steiger worden vastgelegd. Een tweede steiger, even verderop bij de gemeentelijke begraafplaats Crooswijk, maakt uitvaarten over water mogelijk.
De aanpassing van de Crooswijksebocht is onderdeel van het programma Rivieroevers. Hierbij werken gemeente en partners samen aan het aantrekkelijker maken van de Rotte en Nieuwe Maas voor recreatie. Wethouder Vincent Karremans is aanwezig bij de officiële opening van de vernieuwde Crooswijksebocht. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17)

Opening jongerenhub Noordpool Studio’s
Zaterdag 27 augustus, 13:00-15:00 uur
Almondestraat 56

Op zaterdag 27 augustus opent wethouder Faouzi Achbar (o.a. welzijn) de eerste jongerenhub in de Agniesebuurt. Tijdens de opening treden lokale artiesten op en is een brassband aanwezig. De jongeren uit de Agniesebuurt hebben zelf meegeholpen met de verbouwing en er is zelfs een muziekstudio gebouwd. De jongerenhub is een initiatief van de Agniese WijkBV en mede mogelijk gemaakt door Rotterdam sterker door jongeren. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, woordvoerder wethouder Achbar, tel. 06 – 287 417 94)