Direct naar de content

Weekberichten 21 tot en met 29 november

Werkbezoek haven Antwerpen
Maandag 21 november
Antwerpen

Op maandag 21 november brengt wethouder Robert Simons (o.a. Haven) een werkbezoek aan de haven van Antwerpen. Na een bezoek aan het havenbedrijf Antwerpen-Brugge, waar Simons in het Havenhuis wordt ontvangen door CEO Vandermeiren, gaat Simons met onder meer havenschepen De Ridder, burgemeester De Wever en burgemeester Tschentscher (Hamburg) in gesprek over de energietransitie in de havens van Hamburg, Antwerpen en Rotterdam. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).

Uitreiking Hendrik Chabot prijs
dinsdag 22 november, 15.00 uur
Burgerzaal stadhuis

Dinsdagmiddag reikt burgemeester Aboutaleb de Hendrik Chabot prijs uit. De Chabotprijs is een driejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor beeldend kunstenaars die wonen of werken in de regio Rotterdam of een nauwe band met de stad hebben. Deze oeuvreprijs werd in 1965 ingesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds en is nu in handen van het Chabot Museum. De prijs is vernoemd naar de Rotterdamse schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894 – 1949). Aan de prijs is een bedrag van € 10.000, – verbonden. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15).

Heindijk viert overgang van eerste woningen op het warmtenet
Donderdag 24 november, 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Heindijk 350, naast het Energiehuis

De eerste 18 huizen in Heindijk zijn van het gas af en aangesloten op stadsverwarming. Op donderdag 24 november wordt dat gevierd met alle samenwerkende partijen en de bewoners. Wethouder Chantal Zeegers (o.a Bouwen en Wonen) verricht de feestelijke handeling. Met de aanleg van het warmtenet in Heindijk zijn straks in totaal 374 huizen aardgasvrij. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zegers, tel. 06 – 134 283 89).

Stilstaan bij geweld tegen vrouwen
Vrijdag 25 november, 12.30 – 13.15 uur
Kruisplein, Rotterdam

Wethouder Buijt (Zorg, ouderen en jeugd) hijst voor de officiële start van ‘Orange the world’ in Rotterdam een oranje vlag op het Kruisplein. Dit doet hij o.a. tezamen met andere leden van het platform Stop geweld tegen vrouwen, bestaande uit organisaties als Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond, Zonta Rotterdam, De Soroptimisten, Spior en Dona Daria. De campagne ‘Orange the world’ is gericht tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en loopt wereldwijd van 25 november tot 10 december. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 413 165 67).

Uitreiking Josephine Nefkens prijs

Vrijdag 25 november, 15.30 uur
Burgerzaal stadhuis

Vrijdag reikt burgemeester Aboutaleb tijdens een bijzonder symposium de Josephine Nefkens prijs uit aan prof. dr. Roland Kanaar, hoogleraar Moleculaire Genetica aan het Erasmus MC. Deze driejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een wetenschapper in het Nederlandse taalgebied die excellent onderzoek heeft gedaan naar kanker. Aan de prijs is een bedrag van € 100.000,- verbonden voor onderzoek. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15).

N-VA themadag
Zaterdag 26 november, 9.30 uur
KU Leuven, Celestijnenlaan 200H in Leuven

Op uitnodiging van burgemeester De Wever van Antwerpen geeft burgemeester Aboutaleb een lezing op de themadag van de N-VA (Nieuw-Vlaamse Alliantie). In de aanloop naar het grote ledencongres begin volgend jaar organiseert de partij enkele thematische dagen. Die van 26 november draait om het thema inburgering. De Wever, met wie Aboutaleb nauw samenwerkt op het gebied van drugscriminaliteit in beide havensteden, heeft hem gevraagd zijn visie op dit thema te delen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15).

Opening schaatsbaan Rotterdam
Zaterdag 26 november, 17.45 uur
Toepad 95, Kralingen (De Esch)

Zaterdag verricht burgemeester Aboutaleb de feestelijke opening van het 10e seizoen van Schaatsbaan Rotterdam. Om dat te vieren zijn die dag de entreekaarten gratis en is er overdag een speciaal programma voor kinderen en ’s avonds een silent disco op de funbaan. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15).