Direct naar de content

Weekberichten 21 tot en met 28 november

Start bouw huurwoningen Het Zuiderhof – Vreewijk
Woensdag 22 november, 16.00 uur
Bouwplaats Groene Hilledijk 295

Woensdag 22 november slaat wethouder Chantal Zeegers (o.a. Bouwen) samen met Herman van Wijnen (ABP), Gertjan van der Baan (Vesteda), Teun Kats (Dura Vermeer) en Philip van der Ent (Focus on Impact) een houten paal ter gelegenheid van de start bouw van 160 huurwoningen in Het Zuiderhof. Op het voormalige Daniel den Hoed-locatie verrijst een nieuwe groene woonwijk met een brede mix aan woningtypen, passend in de tuindorp opzet van Vreewijk. Maar dan in een toekomstbestendige uitvoering waarbij de woningen worden aangesloten op stadsverwarming. Woensdag wordt gestart met de bouw van de 160 huurwoningen, waarvan 73 in het middensegment. Het is een belangrijk project voor de stad Rotterdam, gericht op doorstroming binnen de wijk en er komen woningen die met voorrang worden verhuurd aan kandidaten met een maatschappelijk beroep. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Werkbezoek Verstegen Spices & Sauces
Donderdag 23 november, 14.00 – 16.00 uur
Verstegen Spices & Sauces, de Graafstroomstraat 93 in Pand 7

Het Rotterdams familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces geeft een kijkje in de keuken hoe zij medewerkers met een arbeidsbeperking begeleiden en opleiden. Verstegen is een belangrijke werkgever in de regio, ook voor de medewerkers van Rotterdam Inclusief, waar dit bezoek zich op focust. Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk & Inkomen) krijgt een rondleiding, uitleg bij integratie- en opleidingstraject en spreekt met medewerkers over het belang van dit werk in hun leven. (Meer informatie: Sjan Clabbers, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel, 06 – 144 296 84)

Clean Air Forum
Vrijdag 24 november, 8.30 uur
ss Rotterdam, 3e Katendrechtse Hoofd

Vrijdag opent burgemeester Aboutaleb de tweede dag van het Clean Air Forum 2023. Dit Forum wordt georganiseerd door de Europese Commissie, in nauwe samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterbeheer. Luchtverontreiniging is een belangrijke oorzaak van chronische ziekten zoals, kanker en diabetes. Vervuilde lucht schaadt ook bossen, ecosystemen en gewassen. In de hele Europese Unie is de luchtkwaliteit de afgelopen decennia verbeterd. Maar er moet nog meer worden gedaan voor schone lucht voor iedereen. Tijdens het forum denken besluitvormers, belanghebbenden en deskundigen na over effectief Europees, nationaal en lokaal luchtbeleid. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Week tegen de kindermishandeling
Vrijdag 24 november, 8.45 – 9.45 uur
Basisschool Pluspunt, Maria Wesselingstraat 14, Rotterdam

In verband met de week tegen kindermishandeling bezoekt wethouder Ronald Buijt  (Zorg, Ouderen en Jeugdzorg) basisschool Pluspunt. Op de school wordt dan de toneelvoorstelling ‘Blauwe Plekken’ gespeeld voor leerlingen. Het is onderdeel van het lespakket Vrijheden, dat moeilijke onderwerpen zoals huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar maakt. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Buijt: t.breimer@rotterdam.nl of 06 – 413 165 67)

Aftrap Orange the World
Vrijdag 24 november, 13.00 – 13.30 uur
Studio De Doelen, Schouwburgplein 50

Vanaf 25 november tot 10 december kleurt de wereld oranje om aandacht te vragen voor rechten van vrouwen en meisjes. Rotterdam zet zich in voor vrouwenrechten en verzet zich tegen mishandeling en straatintimidatie. Wethouders Ronald Buijt  (Zorg, Ouderen en Jeugdzorg)  en Vincent Karremans  (Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit) trappen daarom samen op 24 november al de Orange the World campagne af. In de Doelen staan beide wethouders stil bij de start van de wereldwijde campagne. Aansluitend worden op het Schouwburgplein speciale Orange the world vlaggen gehesen. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Buijt: t.breimer@rotterdam.nl of 06 –413 165 67 Of Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Karremans: tm.vanrijn@rotterdam.nl of 06 – 481 386 31)

Opening jongerenhubs in Feijenoord, Noord en IJsselmonde
Vrijdag 24 november, 15.00 – 18.30 uur
Diverse locaties

Op vrijdag 24 november opent wethouder Faouzi Achbar (o.a. Welzijn) de deuren van drie jongerenhubs in de gebieden Rotterdam-Noord, Feijenoord en IJsselmonde. Voor jongeren een ontmoetingsplek, maar ook een plek om te sporten, te spelen en een vraag te stellen als je iets even niet weet of als je ergens meezit. WMO Radar en de jongeren zijn de drijvende kracht achter de jongerenhubs. De opening, langs de drie plekken, laat zien hoe gevarieerd de programmering van een jongerenhub kan zijn: klussen in Noord, koken in Feijenoord en een podcast opnemen in IJsselmonde. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 287 417 94)

Handle with Care op Rotterdamse scholen
Vrijdag 24 november, 16.00 uur
Stadhuis

Op vrijdag 24 november geeft wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) samen met de schoolbesturen van BOOR, RVKO, PCBO en Kind & Onderwijs het startsein voor Handle with Care. Een werkwijze waarbij na een huiselijk geweld incident de politie betrokken is geweest, de school van het betreffende kind een melding krijgt dat de leerling extra steun kan gebruiken. Op deze manier krijgt het kind extra aandacht in een vertrouwde omgeving, waardoor het kind beter kan leren en ontwikkelen. Handle with Care is een samenwerking tussen Centrum voor Dienstverlening (CVD), Crisis Interventie Team van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (CIT/JBRR), de scholen en de gemeente Rotterdam. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 161 35)

Ingebruikname Safe’R spot Stadhuisplein
Vrijdag 24 november, 23.00 uur
Hoek Stadhuisplein/Lijnbaan

Wethouder Robert Simons (o.a. Horeca en Bestuur) opent op vrijdag 24 november de Safe-R spot op de hoek Stadhuisplein/Lijnbaan. Rotterdam heeft een bruisend en drukbezocht nachtleven. Eén van de doelen van het college is om het nachtleven nog veiliger te maken. Vooral voor bezoekers die in kwetsbare situaties terechtkomen. De Safe R spot is een plek waar bezoekers van de nachthoreca en uitgaanspubliek terecht kunnen als ze iets vervelends hebben meegemaakt of als ze zich onveilig voelen. Het is een breed samenwerkingsverband van gemeentelijke diensten, politie, ambulance medewerkers, horecastewards en zorgmedewerkers van Antes. (Meer informatie: Michiel Groeneveld, plv bestuursvoorlichter wethouder Simons, 06 – 387 192 29)

Gratis OV-actie Black Friday weekend
Zaterdag 25 november, 11.00 – 11.30 uur
P+R Kralingse Zoom

Wie in de koopweekenden rondom Black Friday en Sinterklaas parkeert op een van de vijf grootste P+R terreinen rondom Rotterdam krijgt gratis ov naar de stad. In deze weekenden is er geen treinverkeer van en naar Rotterdam CS door werkzaamheden van ProRail. De gemeente en de RET bieden gratis ov-kaartjes aan om ervoor te zorgen dat niet alle bezoekers met de auto naar de binnenstad komen en de winkels in de stad goed bereikbaar blijven. Op zaterdag 25 november deelt wethouder Vincent Karremans (o.a. Mobiliteit) gratis ov-kaartjes uit op P+R terrein Kralingse Zoom. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 481 386 31)