Direct naar de content

Weekberichten 21 juni tot en met 29 juni

Voorlezen op de Minister Marga Klompeschool
Maandag 21 juni 8.30 – 9.00 uur
Robert Kochplaats 346-348, Rotterdam

Wethouder Kasmi (o.a. Onderwijs) brengt op maandagochtend 21 juni een bezoek aan de Minister Marga Klompéschool in Rotterdam-Ommoord. Daar opent hij de themaweek die gaat over wereldculturen. De wethouder is gevraagd daarover iets te vertellen. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)

Opening infopunt EU-arbeidsmigranten
Maandag 21 juni 18.45 – 19.00 uur
Pleinweg 202

Op maandag 21 juni opent wethouder Richard Moti een nieuw infopunt voor EU-arbeidsmigranten. Het infopunt is een belangrijke stap in het bouwen aan een netwerk van en voor EU-arbeidsmigranten in de wijken Carnisse en Tarwewijk waar veel arbeidsmigranten wonen. Het nieuwe infopunt komt voort uit de actielijn Zichtbare Overheid uit het nieuwe actieprogramma EU-arbeidsmigranten 2021-2025 ‘Werken aan een menswaardig bestaan’, dat in april dit jaar werd gelanceerd. EU-arbeidsmigranten kunnen bij het infopunt onder andere terecht voor vragen en informatie over hun rechten en plichten, hulp en ondersteuning. (Meer informatie: Monique de Jongh bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel 06 – 825 17 742)

Aftrap pilot BENU Gezondheidscheck
Maandag 21 juni 17.00-18.00 uur
BENU Apotheek, Mashallweg 1

Wethouder Sven de Langen (o.a. Volksgezondheid) geeft maandag 21 juni de aftrap voor de pilot BENU gezondsheidscheck. Dit  is een samenwerking tussen BENU Apotheken, Zorgverzekeraar VGZ en de Gemeente Rotterdam. De check vindt plaats in een aparte ruimte in de apotheek en bestaat uit een korte vragenlijst over leefstijl en een aantal metingen (bloedsuiker, bloeddruk, cholesterol, BMI en buikomtrek). Na afloop van de check ontvangt de client een kort en bondig rapport en een boekje met leefstijladviezen. Er zijn 13 BENU Apotheken in de regio waar men vanaf deze maand de BENU Gezondheidscheck kan laten doen. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06  415 499 95)

Werkbezoek aan nieuwe skeelerpiste en Sportpark Noordrand
Dinsdag 22 juni 19.00- 20.00 uur
Sportpark Noordrand, Landscheiding 101, Rotterdam

Vooruitlopend op de uitgestelde publieksopening op 18 september 2021 brengen wethouder Sven de Langen (o.a. Sport) van de gemeente Rotterdam en wethouder Ankie van Tatenhove van de gemeente Lansingerland een bezoek aan sportpark Noordrand. Beide gemeenten hebben de nieuwe skeelerpiste mede gefinancierd. Op het sportpark Noordrand werken verschillende verenigingen samen, de Rotterdamse wielervereniging RWC Ahoy, Schaatsvereniging Rotterdam (SVR) en Schaats- en Inline Lansingerland (SIL). Met de nieuwe skeelerpiste kan er op het terrein het hele jaar door gesport worden. Veldrijden en schaatsen in de winter, skeeleren en wielrennen in de zomer. Bovendien worden er op de skeelerbaan nationale en internationale wedstrijden gehouden. De samenwerking en het multifunctioneel gebruik van de faciliteiten zijn een mooi voorbeeld van Actieprogramma Verenigingen waarmee de gemeente Rotterdam sportverenigingen vitaal en duurzaam wil houden voor de toekomst. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 415 499 95)

Bezoek Week van het Wijkpark – Wijkpark Oude Westen
Vrijdag 25 juni 15:15- 16:00 uur
Wijkpark Oude Westen (Centrum)

Op vrijdag 25 juni bezoekt wethouder Wijbenga Wijkpark Oude Westen om daar te spreken met de Vrienden van het wijkpark. Dit is het tweede bezoek van de wethouder na de opening van het nieuwe wijkpark in 2019. Jaarlijks komt de wethouder langs om te bespreken hoe het gaat en wat de vrijwilligers (blijvend) kunnen betekenen voor het gebruik van het wijkpark door wijkbewoners en andere bezoekers. Het bezoek is ook een onderdeel van de Week van het Wijkpark die de vrijwilligers organiseren. Elke dag geven ze ruimte aan een thema dat speelt in de week. Op 25 juni is het thema afval en hergebruik. Hiervoor organiseren ze een pop-up milieupark. Bewoners kunnen hier kleine huishoudelijke apparaten en afval dat niet in de vuilcontainer past inleveren. Er staat voor elke grondstof een container klaar waar de spullen gescheiden in kunnen. Aan het eind van de dag gaat alles naar het milieupark. Ook kunnen bewoners zonder geld spullen met elkaar ruilen in de ruilhoek. (Meer informatie: Vrienden van het Wijkpark: Tom Warnik, tel. 06 –135 707 10, pop-up milieupark: Marie Louise van Dorp, tel. 06 – 286 364 40)

Dag van het zelfbeheer / Keep it Green Day
Zaterdag 26 juni 12.30-14.30 uur
Sleephellingstraat en Jufferkade

Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) bezoekt op zaterdag 26 juni twee groene zelfbeheer locaties in de stad en zet de initiatiefnemers in het zonnetje. Bewoners op deze locaties onderhouden gezamenlijk een stuk openbaar groen in hun straat of buurt. Op veel plekken in de stad onderhouden bewoners in zelfbeheer bekende en minder bekende groene oases: van een plantenbak of geveltuin tot een moestuin of wijkpark. Zij dragen op die manier bij aan meer groen in de stad. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)