Direct naar de content

Weekberichten 20 tot en met 28 maart

Wethouder Kasmi ontvangt minister Wiersma
Maandag 20 maart, 10.45  –  11.45 uur
Nelson Mandelaschool, Jouberststraat 7-13

Minister Dennis Wiersma brengt op uitnodiging van wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) een bezoek aan de Nelson Mandelaschool in Rotterdam Zuid. Deze school is een schoolvoorbeeld voor hoe we in Rotterdam werken aan gelijke kansen voor alle leerlingen. Onder meer door het bieden van extra leertijd (Dagprogrammering). Sinds 2019 – 2020 bieden 35 basisscholen in Rotterdam-Zuid al hun leerlingen tien uur extra leertijd per week. En sinds 2021-2022 bieden ook acht scholen voor voortgezet onderwijs 6 uur extra leertijd per week. Naast taal, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling en oriëntatie op beroepen zijn er onder andere lessen natuur, gezondheid, sport, bewegen, cultuur en techniek. Dit is niet alleen leerzaam, maar draagt bij aan de brede ontwikkeling en het vergroten van de kansen van de leerlingen. De Dagprogrammering is daarmee het grote voorbeeld van een rijke schooldag (School en Omgeving).  (Meer informatie: Miriam Fianen, plaatsvervangend bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 531 487 55).

Werkbezoek Digitale inclusie
Woensdag 22 maart
Gent

Wethouder Faouzi Achbar (o.a. Digitale inclusie) brengt een werkbezoek aan Gent. De wethouder ontmoet Schepen (wethouder) Bracke, verantwoordelijk voor o.a. digitalisering, en maakt kennis met verschillende e-inclusie projecten. Gent is onderscheidend op het terrein van digitale inclusie. Verder brengt hij een bezoek aan het grootste digipunt van de 36 digipunten in de stad. Bij een digipunt kunnen inwoners terecht voor hulp bij digitale vragen. Het werkbezoek heeft als doel kennis en best practices over digitale inclusie uit te wisselen en te benutten voor het dichten van de digitale kloof in Rotterdam. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 287 417 94).

Presentatie mkb-actieprogramma
Woensdag 22 maart, 10.00 uur
Timmerhuis, Halvemaanpassage 1

Op woensdagochtend 22 maart presenteert wethouder Robert Simons (o.a. Economie) in bijzijn van Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam-Rijnmond) en Lars Crama (Up!Rotterdam) het mkb-actieprogramma, waarmee de gemeente de ondernemersdienstverlening wil verbeteren. Doel is om in de komende jaren 10.000 ondernemersvraagstukken verder te helpen. In de afgelopen periode is veel gesproken met ondernemers om te peilen waar zij behoefte aan hebben. Dat heeft geresulteerd in dit actieprogramma. De ondernemer komt meer centraal te staan in de dienstverlening, er wordt werk gemaakt van duidelijke informatie en communicatie en de lokettenjungle wordt aangepakt. Verder zet het actieprogramma in op het helpen van ondernemers om toekomstbestendig te ondernemen. Als feestelijk startmoment wordt de pop-up ondernemersexpositie die van 18 tot en met 26 maart te zien is in de hal van het Timmerhuis geopend. Daarin staan ondernemers centraal die als inspiratie hebben gediend voor het actieprogramma. Pers is van harte welkom om bij dit moment aan te sluiten. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).

Kick-off Rotterdam Square
Woensdag 22 maart, 11.00 uur
De Tuin van Verbondenheid, Erasmus MC

Op 22 maart vindt de officiële kick-off van Rotterdam Square plaats. Life Science & Health 010 (LSH010) draagt het stokje over aan Rotterdam Square. Bij Rotterdam Square kunnen startende bedrijven, wetenschappers en jonge onderzoekers in de Life Science & Health sector zich verder professionaliseren en uitbouwen. Bij dit feestelijke moment gaan onder meer Constantijn van Oranje (Special Envoy TechLeap.nl), Varsha Thakoersing (ImcoMet) en Stefan Sleijfer (Erasmus MC) in gesprek over het belang van start ups en innovatie in de Life Sciences & Health sector. Wethouder Robert Simons (o.a. Economie) licht de overgang van Life Sciences & Health 010 naar Rotterdam Square toe. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).