Direct naar de content

Weekberichten 20 tot en met 27 december

Onthulling gedenkteken Rotterdamse Bleekneusjes
Maandag 19 december, 16.30 uur
2e Westewagenhof

Maandag onthult de burgemeester Aboutaleb een plaquette ter herinnering aan de Rotterdamse kinderen die in de Hongerwinter naar het noorden en oosten van het land werden gestuurd om aan te sterken. Deze bleekneusjes zoals ze werden genoemd, kregen daar onderdak bij gezinnen op het platteland, waar ze konden rekenen op een warme plek en goed eten. Striptekenaar Martin Lodewijk (1939) ontwierp de plaquette. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Ondertekening schoonmaakconvenant
woensdag 21 december, 10.00 uur
McDonalds Spaanse Polder (Teurledenweg)

De gemeente Rotterdam en fastfoodrestaurant McDonald’s in de Spaanse Polder werken intensief samen bij het schoonhouden van de directe omgeving. Wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte en mobiliteit) en Edwin Ooms, franchisenemer van diverse McDonald’s restaurants, tekenen hiervoor op 17 november een convenant. De samenwerking zorgt voor minder zwerfafval in de straten en wateren rond dit restaurant. McDonald’s neemt extra verantwoordelijkheid in de aanpak tegen zwerfafval. Zij houden naast hun eigen terrein en de verplichte 25 meter hieromheen nu ook een deel van het omliggende gebied schoon en legen daar de afvalbakken. De gemeente faciliteert het restaurant door onder meer de levering van vuilniszakken, een elektrische afvalzuiger, een Seabin en andere materialen. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 28362717)

Presentatie Winter Parkgedichten
Woensdag 21 december, 14.30 uur
Oudhollandse tuin bij ’t Heerenhuys in het Park

Woensdagmiddag neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar van de dichtbundel Winter in ontvangst. Deze bundel is onderdeel van de vierdelige serie Parkgedichten, een initiatief van Stichting het Park, het Veerhuis en Stichting Droom en Daad. Derek Otte was de gastredacteur. Hij selecteerde veertien gedichten van jonge en oude, internationale en Rotterdamse dichters. Naast Derek Otte zal ook burgemeester Aboutaleb een gedicht voordragen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Dag van de Haven
Woensdag 21 december, 16.00 uur
Nieuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1

Op woensdag 21 december organiseert de Havenvereniging Rotterdam, in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de Dag van de Haven. Leden van de vereniging blikken terug op het afgelopen jaar en kijken vooruit het nieuwe jaar in. Wethouder Robert Simons (o.a. Haven) en de CEO van het Havenbedrijf, Allard Castelein geven een speech over de ontwikkelingen in de haven. Aansluitend is er een rondetafelgesprek tussen Simons, Castelein en gedeputeerde Baljeu. Ook wordt het Jong Haventalent bekend gemaakt. De Havenvereniging heeft 1700 leden: bedrijven, professionals uit de haven en particulieren met een hart voor de haven. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).

Opening ijsbaan Heemraadsplein
Vrijdag 23 december, 16.30 uur
Heemraadsplein

Op vrijdagmiddag 23 december verricht wethouder Robert Simons (o.a. Wijken en kleine kernen) de officiële opening van de ijsbaan aan het Heemraadsplein. De ijsbaan van 500m2 is tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage vanuit onder meer de bewonersinitiatieven en Couleur Locale. Jongeren uit de wijk zorgen voor de programmering, begeleiding op en bewaking van de ijsbaan. De ijsbaan is geopend van 23 tot en met 28 december. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).

Kerstviering Leger des Heils
Woensdag 21 december, 17.30 uur
Laurenskerk

Woensdagmiddag spreekt burgemeester Aboutaleb de genodigden toe van de kerstviering van het Leger des Heils regio Rijnmond Zuidwest. Er zullen rond de 600-800 gasten aanwezig zijn, van cliënten en medewerkers tot ketenpartners. Ook medewerkers en deelnemers van de Oekraïne-opvang zijn uitgenodigd. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)