Direct naar de content

Weekberichten 20 februari tot en met 27 februari

Chinees Nieuwjaar
Woensdag 21 februari 13.00 – 13.30 uur
Huis van de Wijk, Ambachtsplein 141

Om het Chinees Nieuwjaar te vieren is wethouder Faouzi Achbar  (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie) woensdag 21 februari aanwezig bij de traditionele leeuwendans in het winkelcentrum Zevenkamp. Volgens de Chinese astrologie is het dit het jaar van de Draak. Vooraf houdt wethouder Achbar een korte toespraak over de viering van het Chinees Nieuwjaar in het huis van de wijk aan het Ambachtsplein. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 287 417 94)

Opening jongerenhub Botu
Woensdag 21 februari,16.00 – 16.45 uur
Albregt Engelstraat 1, Bospolder-Tussendijken, Delfshaven

Wethouder Faouzi Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie) opent op woensdag 21 februari de deuren van jongerenhub Bospolder-Tussendijken in Delfshaven. Voor jongeren is het een ontmoetingsplek, maar ook een plek om te sporten, creatief bezig te zijn, te spelen en een vraag te stellen als je iets even niet weet of als je ergens meezit. WMO Radar en de jongeren zijn de drijvende kracht achter de jongerenhubs. De jongeren hebben straks drie ruimtes tot hun beschikking voor activiteiten. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 287 417 94)

Bijeenkomst Oekraïne
Zaterdag 24 februari, 16.00 uur
Voor het stadhuis

Zaterdag de 24ste wordt in vele steden stilgestaan bij het feit dat twee jaar geleden Rusland Oekraïne binnenviel. In de Burgerzaal van het stadhuis zal locoburgemeester Robert Simons de genodigden toespreken: Oekraïners die een veilig heenkomen vonden in Rotterdam en de mensen die bij de opvang betrokken zijn. Na het welkomstwoord van de locoburgemeester spreekt een vertegenwoordiger van de Oekraïense ambassade, een soldaat die revalideert in Rotterdam en een meisje uit het bezette gebied. Het officiële gedeelte wordt afgesloten met een gedicht en het Oekraïense volkslied. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, woordvoerder locoburgemeester, tel. 06 – 142 111 51)