Direct naar de content

Weekberichten

Openbare optredens college van B en W

Periode maandag 27 januari t/m zondag 2 februari 2014

Rotterdam World ICT workshop
Dinsdag 28 januari, 9.30 uur
Montessoriweg 14

Opleidingcentrum Zadkine organiseert op dinsdag 28 januari samen met onder andere de gemeente Rotterdam een Rotterdam World ICT workshop. In de ochtend is er een technische sessie voor studenten en decanen, 's middags gaan young professionals aan de slag. Wethouder Korrie Louwes (oa innovatie) opent de dag. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)


Wethouder Baljeu leest voor bij KDV Brielselaan
Dinsdag 28 januari, 10.00 uur
Kinderdagverblijf Brielselaan, Brielselaan 42-c

Van 22 januari tot en met 1 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Wethouder Jeannette Baljeu gaat op dinsdag 28 november bij kinderdagverblijf Brielselaan voorlezen uit het prentenboek “Krrrr…okodil!”. (Meer informatie bij: Debby Vermeulen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13206889)


Wethouder De Jonge leest voor op Dr. J. Woltjerschool
Dinsdag 28 januari, 9.00 uur
Dr. J. Woltjerschool., Albregt Engelmanstraat 34

Wethouder Hugo de Jonge leest dinsdag 28 november om 9.00 uur voor op de Dr. J. Woltjerschool. Hij gaat op bezoek bij drie groepen peuters. Ook de ouders zijn uitgenodigd. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)


Afsluiting van het project Doklaanbuurt
Dinsdag 28 januari 2014, 16.30 uur
Doklaan

Wethouder Hamit Karakus (o.a. wonen) is dinsdag 28 januari aanwezig bij de feestelijke afsluiting van het project Doklaanbuurt. Woonstad Rotterdam heeft in drie jaar tijd ongeveer 350 woningen opgeknapt. Alleen in een aantal gevallen zijn bewoners tijdelijk verhuisd. Voor het overgrote gedeelte is alles in bewoonde staat uitgevoerd. Op ludieke wijze neemt de wijk afscheid van de container die drie jaar lang aan de Doklaan heeft gestaan. (meer informatie bij Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 10064779)


Nationale Balanstop
Woensdag 29 januari, 10.00 uur
Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, Utrecht

Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) spreekt tijdens de Nationale Balans Top over het succes van Lekker Fit! Met het gemeentelijke programma Rotterdam Lekker Fit! en de Jongeren op Gezond Gewicht aanpak zet Rotterdam zich in om verder overgewicht en bewegingsarmoede onder de Rotterdamse jeugd te voorkomen. De Nationale Balans Top 2014 gaat over het zélf initiatieven ontplooien voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Een gezonde jeugd vraagt om nieuwe vormen van lokale samenwerking. (Meer informatie bij: Marieke Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13155120)


Opening Safety Centrum bij Shell Pernis
Woensdag 29 januari, 13.30 uur
Vondelingenweg 601

Burgemeester Aboutaleb en Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland, openen woensdag 29 januari officieel het innovatieve Safety Centrum van Shell Pernis. Met dit permanente voorlichtingscentrum over veiligheid maakt Shell een nieuwe stap in het streven naar verdere verbetering van veiligheidsprestaties. In dit nieuwe centrum vinden alle theorie en praktijk veiligheidstrainingen plaats die vereist zijn voor eigen medewerkers en medewerkers van aannemers. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden. Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –53284813)


Uitreiking VSB Poëzieprijs 2014
Woensdag 29 januari 2014, 18.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Burgemeester Aboutaleb maakt woensdag 29 januari de winnaar van de VSB Poëzieprijs 2014 bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Rotterdamse stadhuis. De VSB Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont jaarlijks de beste dichtbundel van het voorgaande jaar met € 25.000,- en een glaskunstwerk van Maria Roosen. De uitreiking van de VSB Poëzieprijs vindt plaats tijdens de Poëzieweek 2014. Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –53284813)


Human Talent Development
Hogeschool Rotterdam, Museumpark, Museumpark 40
Woensdag 29 januari, 19:00 uur

HRM-studenten van de Hogeschool Rotterdam organiseren woensdag 29 januari het event ‘Human talent development’. Ze willen laten zien hoe je met weinig budget toch kunt inzetten op talentontwikkeling van medewerkers. Wethouder Korrie Louwes (oa arbeidsmarkt en hoger onderwijs) opent de bijeenkomst. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)
 

Gemeentelijk Cultuurcongres
Donderdag 30 januari, 11.00 uur
De Doelen

Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) opent het Gemeentelijk Cultuurcongres in de Doelen. Lokale en regionale politici, kunstenaars, culturele instellingen en beleidsmakers ontmoeten elkaar om inspiratie op te doen voor toekomstig beleid. Hoe kan cultuur bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken zoals het stimuleren van de lokale economie en aan talentontwikkeling of het aantrekken van hoogopgeleide inwoners? Ruben Maes is dagvoorzitter. http://www.kunsten92.nl/publicaties/overig/uitnodiging-gemeentelijk-cultuurcongres-2014/. (Meer informatie bij: Marieke Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13155120)


Certificaat voor ouders Vierambacht
Donderdag 30 januari, 13.30 uur
Basisschool De Vierambacht, De Jagerstraat 22

Twaalf ouders van basisschool De Vierambacht hebben meegedaan aan een project over ouderbetrokkenheid van vrijwilligersorganisatie LOV. Ze kregen wekelijks twee uur les van twee ervaren vrijwilligers. De lessen gingen over huiswerk, de Cito-toets, mediawijsheid, ICT en onderwijsvormen. Op 30 januari ontvangen ze hun certificaat uit handen van wethouder Korrie Louwes (oa participatie). (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)


Uitreiking MBO-prijs
Donderdag 30 januari, 16.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Yes We Care organiseert voor het eerst de Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) prijs Zuid-Holland. Dit is een tweejaarlijkse prijs voor ondernemingen die succesvol zijn door maatschappelijk betrokken te ondernemen. De prijs wordt op donderdag 30 januari op het stadhuis uitgereikt door wethouder Jeannette Baljeu, een van de vijf juryleden van de MBO-prijs. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)


Opening internationaal kinderdagverblijf Funtazia
Donderdag 30 januari, 17.30 uur
American School of Rotterdam (AISR), Verhulstlaan 21

Wethouder Jeannette Baljeu opent donderdag 30 januari Funtazia. Dit internationale kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar is onderdeel van de American School of Rotterdam (AISR). (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)


Demonstratie Tiger-TV
Vrijdag 31 januari, 11.00 uur
Coffee Corner, De Doelen

Het Internationaal Film Festival Rotterdam demonstreert vrijdag 31 januari om 11.00 uur aan wethouder Louwes (innovatie), de pers en andere belangstellenden "Tiger-TV". Dit is een Rotterdams initiatief om met behulp van het glasvezelnetwerk Glazen-Maas en media de festivalpodia letterlijk aan elkaar te verbinden. Zo kunnen bezoekers live volgen wat op de andere festivallocaties gebeurt. Het wachtende publiek kan bijvoorbeeld in de filmzaal van LantaarnVenster op het dashboard (een interactief scherm met onder meer een Twitter- en Instagramfeed) videobeelden bekijken vanuit het festivalcafé in de Doelen. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)


Voederhuisjes Timmerhuis
Vrijdag 31 januari 2014, 13.30 uur
Informatiecentrum Timmerhuis, Meent 119

Kinderen van de Jan Prinsschool hebben van hout dat afkomstig is van de bouwplaats van het Timmerhuis voederhuisjes voor vogels getimmerd en geschilderd. Wethouder Alexandra van Huffelen (o.a. buitenruimte) hangt vrijdag 31 januari samen met de kinderen het eerste huisje op. (Meer informatie bij Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22049657)


Zorg voor ouderen
Vrijdag 31 januari, 14.00 uur
Erasmus Universiteit Rotterdam, instituut Beleid & Management Gezondheidszorg, J-gebouw.

Het instituut Beleid & Management Gezondheidzorg (iBMG) van de EUR houdt vrijdag 31 januari een conferentie over 'Zorg voor ouderen; een multidisciplinaire kijk op de opgave'. De taken en verantwoordelijkheden voor langdurige zorg voor ouderen verschuiven van de centrale overheid naar gemeenten. Burgerinitiatief en zelfredzaamheid worden steeds belangrijker. Wat betekent dit voor gemeenten en organisaties daaromheen en welke (academische) methoden kunnen worden aangereikt om de praktijk te verbeteren? De dag wordt geleid door prof.dr. Robbert Huijsman. Hij doet dit samen met wethouder Korrie Louwes. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)


Rotterdam Carrière Dag
Vrijdag 31 januari, 15.30 uur
Kantine Walhalla, Veerlaan 13

Vrijdag 31 januari vindt de Rotterdam Carrière Dag plaats, een onderdeel van de Erasmus Recruitment Days van de Erasmus Universiteit. Doel is om studenten warm maken voor het werken in de Rotterdamse haven. Veel studenten zijn wel bekend met de grote havenbedrijven maar minder met carrièrekansen in het MKB in de havensector. Onderdeel van de dag is een ‘case competition’ voor studenten. Havenwethouder Jeannette Baljeu reikt om 15.30 uur de prijs uit aan de winnaar. De dag wordt georganiseerd met hulp van de gemeente Rotterdam en SmartPort. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)


Vrijdagmiddag Couscous
Vrijdag 31 januari, 17.00 uur
theater Zuidplein, Zuidplein 60-64

Wethouder Korrie Louwes (oa participatie) spreekt vrijdag 31 januari tijdens de Vrijdagmiddag Couscous in theater Zuidplein. Jongeren kunnen hier laagdrempelig in contact komen met ondernemers en bedrijven. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)


Prijsuitreiking Prinses Christina Junior Concours
Zaterdag 1 februari, 14.00 uur
Diergaarde Blijdorp

Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) maakt samen met o.a. de directeur van het Prinses Christina Concours de winnaars van het junior concours bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Diergaarde Blijdorp. Kinderen van 11 jaar en jonger konden meedoen aan het Prinses Christina Junior Concours met een filmpje van een eigen optreden op YouTube. De organisatie heeft 319 prachtige filmpjes ontvangen. De winnaar krijgt een dag lang de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours in zijn straat geparkeerd. In de Classic Express mag de winnaar dan zelf een concert geven. http://juniorconcours.nl/. (Meer informatie bij: Marieke Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13155120)


Opening vernieuwde Kunsthal
Zaterdag 1 februari, 12.00 uur
Kunsthal, Museumpark, Westzeedijk 341

Na een intensieve verbouwing en verduurzaming opent de verbouwde Kunsthal zaterdag 1 februari haar deuren voor het grote publiek. Burgemeester Aboutaleb is aanwezig bij deze officiële opening. De Kunsthal is met onder meer nieuwe technische installaties verduurzaamd. Het café, museumshop en auditorium zijn beter toegankelijk. Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –53284813)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten