Direct naar de content

Weekberichten 31 maart tot en met 9 april

Het vergeten bombardement op Delfshaven
Zondag 31 maart, 13.00 uur
Park 1943, Delfshaven Rotterdam

Zondagmiddag spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de herdenking van het geallieerde bombardement van 1943 op de wijk Bospolder-Tussendijken in Delfshaven. Hierbij kwamen meer dan 400 burgers om en minstens 400 raakten gewond. Kunstenaar Matthieu Ficheroux ontwierp het monument in Park 1943 dat het vergeten bombardement in herinnering brengt. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Opening Expositie 40 jaar Ondernemersbalie
Woensdag 3 april, 17.00 uur
Timmerhuis, Halvemaanpassage

Op woensdag 3 april opent wethouder Robert Simons (o.a. Bestuur) de expositie 40 jaar Ondernemersbalie. Namens het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie is deze expositie vormgegeven op de begane grond van het Timmerhuis. De expositie toont verhalen van lokale ondernemers die met hulp van de Ondernemersbalie hun dromen hebben gerealiseerd. En de toewijding en visie van degenen die hebben bijgedragen aan hun groei en evolutie. Het is een viering van het ondernemerschap en een erkenning van de cruciale rol die de Ondernemersbalie speelt in het ondersteunen van een veerkrachtige en innovatie lokale economie. (Meer informatie: Leon Stooker, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 423 104 86)

Ambtsreis naar Miami
Zaterdag 6 tot en met donderdag 11 april

Van zaterdag 6 tot en met donderdag 11 april is wethouder Robert Simons (o.a. Haven) op ambtsreis naar Miami. Aanleiding voor deze reis is Seatrade Cruise Global: een jaarlijkse cruisebeurs en conferentie in Miami over wereldwijde cruise-ontwikkelingen en bestemmingen. De reis staat in het teken van het versterken van de relaties met de cruise-industrie, hetgeen belangrijk is voor de Rotterdamse economie. Naast de Seatrade Global zal de wethouder o.a. een bezoek brengen aan de cruisehaven van Miami en een terminal van rederij Norwegian Cruise Line NCL. Daarnaast is de wethouder hoofdspreker bij de Rotterdam Cruise lunch die door Cruiseport Rotterdam wordt georganiseerd. (Meer informatie: Leon Stooker, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 423 104 86)