Direct naar de content

Weekberichten 2 tot en met 10 oktober

Opening Laan op Zuid na werkzaamheden Roseknoop
Maandag 2 oktober, 7.30 – 09.00 uur
Laan op Zuid/ Varkenoordseviaduct

Fase 2 van de werkzaamheden aan de Roseknoop (afsluiting Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct) loopt op zijn eind: zo’n vier weken eerder dan gepland gaan beide wegen weer open voor autoverkeer en tram. Nog geen einde van de werkzaamheden aan de Rosknoop, maar wel een belangrijke mijlpaal voor de doorstroom van het verkeer op Zuid en de bereikbaarheid van o.a. De Kuip. Op maandag 2 oktober verricht wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte en Mobiliteit) samen met o.a. RET-directeur Maurice Unck de officiële, feestelijke opening. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 481 386 31)

Dienstreis Hamburg
Maandag 2 tot en met woensdagochtend 4 oktober
Hamburg, Duitsland

Burgemeester Aboutaleb is door de Bondsrepubliek Duitsland uitgenodigd voor de Dag van de Duitse Eenheid (Tag der Deutschen Einheit), die dit jaar in de Duitse havenstad Hamburg wordt gevierd. Het is een officiële feestdag die herinnert aan 3 oktober 1990, toen de DDR ophield te bestaan en weer bij West-Duitsland (BRD) werd gevoegd. Het programma bestaat uit een oecumenische kerkdienst en een inhoudelijk programma dat wordt geleid door de voorzitters van de Bondsraad, Peter Tschentscher (die tevens burgemeester van Hamburg is) en de Bondsdag, Bärbel Bas. Aansluitend daaraan vindt het derde evenement plaats, een ontvangst door de Duitse Bondspresident Frank-Walter Steinmeier. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Valpreventie
Dinsdag 3 oktober 12:00 – 14:00 uur
Huis van de Wijk Zevensprong, Mosoelstraat 20, Hoogvliet

Van 2 tot en met 8 oktober is het de nationale Valpreventieweek, die gericht is op het voorkomen van valpartijen van ouderen. Wethouder Ronald Buijt van Zorg Ouderen en Jeugdzorg bezoekt een valpreventietraining waar ouderen advies krijgen om fit te blijven en onder begeleiding van een fysiotherapeut een uur lang bewegen. Fitheid en goede fysieke gezondheid zijn belangrijk om valpartijen te voorkomen en de impact van een valpartij te beperken. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Buijt. Tel: 06 – 413 165 67)

Ondertekening convenant schoolveiligheid
Woensdag 4 oktober, 12.30 uur
Albeda Groos, Baljuwstraat 2

Woensdagmiddag ondertekenen onderwijswethouder Said Kasmi en burgemeester Aboutaleb het convenant Schoolveiligheid met de schoolbesturen en veiligheidspartners. De veiligheid op school is een zaak van de school zelf waarbij een goede samenwerking met de gemeente (BOA’s, Stadsmariniers) en politie belangrijk is. In het convenant worden hierover afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over het voorkomen en terugdringen van wapenbezit op school. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Vastgoedbeurs Expo Real
Donderdag 5 oktober
München

Wethouder Chantal Zeegers (o.a. Bouwen) neemt op donderdag 5 oktober deel aan de vastgoedbeurs Expo Real. De vastgoedbeurs wordt van 4 tot en met 6 oktober in München gehouden en is één van de grootste B2B-beurzen voor commercieel vastgoed in Europa. De beurs biedt een belangrijk zakelijk platform voor de internationale vastgoedsector en voor beleggers. Naast het netwerken met relevante ontwikkelaars en lokale en (inter)nationale bestuurders, staat ook de profilering van de Rotterdamse kansen en potentie van vastgoed(investeringen) centraal. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)