Direct naar de content

Weekberichten

van 24 tot en met 30 januari 2022

Sleutelceremonie Eurovisie Songfestival
Dinsdag 25 januari, 12.00 uur
Palazzo Madama, Piazza Castello, Turijn

Dinsdag overhandigt burgemeester Aboutaleb de sleutelbos van het Eurovisie Songfestival aan zijn ambtgenoot in Turijn, Stefano Lo Russo. Aan de bos is een unieke Rotterdamse sleutel toegevoegd, ter herinnering aan het ESF 2021 dat in Rotterdam plaatsvond. De sleutelceremonie is de eerste officiële stap naar de 66ste editie van het Eurovisie Songfestival in Turijn op 10, 12 en 14 mei. Na de ceremonie zal via een loting van 36 deelnemende landen het programma van de eerste twee avonden bepaald worden. Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn al verzekerd van een finaleplaats. De ceremonie wordt geleid door Carolina Di Domenico en Gabriele Corsi en gestreamd via www.raiplay.it. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Congrestival Rotterdam, Ouder en Wijzer en verder
Dinsdag 25 januari, 12.30 – 16.45 uur
Digitaal vanuit het Maasgebouw, Van Zandvlietplein 1

Tijdens het Congrestival vanuit De Kuip wil de gemeente Rotterdam de partners bedanken die invulling geven aan het programma Rotterdam, Ouder en Wijzer, inclusief het Langer Thuis Akkoord dat tot eind 2025 loopt. Wethouder Christine Eskes (o.a. zorg en ouderen) presenteert het Ouderenpakket 2022, waarin de rol van deze partners ook in de toekomst geborgd is. Dat zijn o.a. de ouderenbonden en organisaties op het gebied van sport & preventie, welzijn, wonen, zorg & ondersteuning, vrijwilligerswerk en kennisinstituten. Gastspreker is professor Erik Scherder over de relatie tussen bewegen, gedrag en mentale gezondheid. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Eskes, tel. 06 – 287 417 94)

Online bijeenkomst Rotterdams Klimaatakkoord
Dinsdag 25 januari, 16.00 – 17.15 uur
Online vanuit Rotterdam Ahoy, City Stage

Drie jaar geleden sloot Rotterdam met meer dan 100 bedrijven, maatschappelijke organisaties en duizenden Rotterdammers Het Rotterdams Klimaatakkoord. Dat bestaat inmiddels uit 6 klimaattafels en 55 klimaatdeals voor de overgang naar een klimaatneutrale stad. Mede dankzij deze klimaatdeals is het gelukt om de jaarlijkse stijging van CO2 om te buigen naar een verminderde uitstoot van 1 miljoen ton CO2. Een daling die zich doorzet naar een reductie van ruim 9 miljoen ton in 2030. Daarmee is Rotterdam definitief op weg naar een groene toekomst, een gezonde stad en een schone haven. Om dat te vieren is er op 25 januari een digitale bijeenkomst van het Rotterdams Klimaatakkoord. Daar blikt duurzaamheidswethouder Arno Bonte, samen met de voorzitters van de zes klimaattafels, deelnemers en betrokkenen terug op wat er is bereikt én wordt vooruitgekeken naar wat nog nodig is om onze klimaatdoelen te halen. (Aanmelden bij Ingrid Adriaanse: ie.adriaanse@rotterdam.nl, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 391 161 35)

Starthandeling bouwproject Nieuw Welgelegen in Rozenburg
Donderdag 27 januari, 15.00 uur
Livestream via www.ressortwonen.nl/nieuw-welgelegen

Aan de Laan van Nieuw Blankenburg in Rozenburg bouwt Ressort Wonen 44 sociale huurwoningen voor senioren: Nieuw Welgelegen. Deze nieuwe woningen, die 36 verouderde woningen op de locatie vervangen, worden modulair gebouwd. Modulair bouwen is een moderne efficiënte bouwtechniek waarbij de modules uit de fabriek in hun geheel op locatie geplaatst en gekoppeld worden. Wethouder Bas Kurvers (bouwen en wonen) plaatst donderdagmiddag symbolisch de eerste module. (Meer informatie bij: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 134 283 89)