Direct naar de content

Weekberichten 19 tot en met 27 september

Startmoment veerpont Rozenburg
Maandag 19 september, 07.30 – 08.00 uur
Kruispunt Noordzeeweg Droespolderweg in Rozenburg

Vanaf maandag 19 september vaart een veerpont ter vervanging van de Calandbrug die sinds medio mei gestremd is. Om daarbij stil te staan is wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte) samen met Rijkswaterstaat en ProRail aanwezig om de passagiers van de pont te ontvangen.(Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17).

Opening buiten expositie seksuele straatintimidatie
Woensdag 21 september, 16.15 –  16.45 uur
Kruisplein

Op woensdag 21 september opent wethouder Vincent Karremans (o.a. Handhaving) de nieuwe expositie tegen seksuele straatintimidatie ‘Kijk naar jezelf. En dan naar je vrienden.’ Deze expositie is erop gericht om omstanders aan te spreken en hen op te roepen om in de spiegel te kijken: wat doe jij als je getuige bent van seksuele straatintimidatie? Spreek je anderen daarop aan? Heb je het er met je vrienden over? De geportretteerden in deze expositie hebben vanuit hun beroep te maken met slachtoffers en/of plegers van seksuele straatintimidatie. Zij zijn door studenten van het Grafisch Lyceum vastgelegd. Vanuit hun ervaring delen ze hun persoonlijke boodschap aan omstanders.(Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17).

Conferentie agressie en wapenbezit onder Rotterdamse jongeren
Donderdag 22 september, 13.00 uur
De Kuip, Rotterdam

Op donderdag 22 september vindt de conferentie agressie en wapenbezit onder Rotterdamse jongeren plaats in de Rotterdamse Kuip. De conferentie wordt gehouden voor alle Rotterdamse professionals die te maken hebben en werken met jongeren in het voortgezet (speciaal) onderwijs: onderwijsprofessionals én partnerorganisaties zoals jeugdhulp en veiligheidsinstanties. De conferentie wordt geopend door wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs). Aansluitend presenteert prof. dr. Frank Weerman het onderzoek ‘Wapens en geweld’. Ook zijn er diverse podiumgesprekken, inspiratiesessies en een netwerkborrel. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 39 11 61 35).

Opening Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam
Donderdag 22 september, 17.00 uur
Keilepand, Keileweg 9f

Op donderdag 22 september opent wethouder Chantal Zeegers (o.a. Klimaat) de 10e editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR), IT’S ABOUT TIME. De titel ‘IT’S ABOUT TIME’ verwijst naar de steeds verder oplopende tijdsdruk om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan en de noodzaak deze te verbinden aan andere maatschappelijke vraagstukken. De tentoonstelling is tot 13 november in de Ferro te bezoeken en brengt historisch onderzoek, inspirerende praktijkvoorbeelden en toekomstscenario’s. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zegers, tel. 06 – 134 283 89).