Direct naar de content

Weekberichten 19 tot en met 26 september

Opening Senior Games
Maandag 18 september, 10.00 uur
Laurens Dijkveld, Huniadijk 251

Wethouder Maarten Struijvenberg opent op maandag 18 september de Senior Games bij Laurens, locatie Dijkveld. Van maandag 18 september tot en met maandag 25 worden vanuit het Sportbedrijf Rotterdam verschillende activiteiten aangeboden op diverse locaties zoals yoga, dansen en boksen. Ook wordt vanuit Laurens activiteiten aangeboden zoals beweegbingo en tafeltennis. Een week vol laagdrempelige activiteiten op alle Laurens-locaties. Gemeente Rotterdam wil een stad zijn waar senioren gezond en vitaal oud kunnen worden. Sporten en bewegen spelen hierbij een belangrijk rol. (Meer informatie: Michiel Groeneveld, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 387 192 29)

Het Rotterdamse Miljoenenontbijt
Woensdag 20 september, 7.00 uur
De Doelen

Het jaarlijks terugkerende Rotterdamse Miljoenenontbijt wordt georganiseerd door VNO-NCW Rotterdam & regio Rijnmond i.s.m. met PwC. Tijdens deze ochtend worden ondernemers bijgepraat over de kabinetsplannen en de economische stand van zaken. Dagvoorzitter Jet Paro-Sol gaat in gesprek met o.a. demissionair minister Robbert Dijkgraaf (OCW), burgemeester Ahmed Aboutaleb en econoom Jan Willem Velthuijsen (PwC). (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Onthulling monument voor Anoeska Grishaver
Woensdag 20 september, 15.00 uur
Het Park, hoek Parkkade – Kievitslaan.

Woensdagmiddag onthult burgemeester Aboutaleb het monument voor Anoeska Grishaver, een meisje van 3 dat 37 jaar geleden werd vermoord en begraven in het Park. Haar vader Chiel had eerder al een monumentje voor haar in het Park opgericht, maar dat werd keer op keer beklad en bekrast. In overleg met Chiel Grishaver is er een nieuw monument ontworpen dat op een andere plek in het Park zal worden geplaatst. Via een QR-code kunnen belangstellenden het aangrijpende verhaal lezen. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Nieuwe locatie Stichting LOKAAL
Woensdag 20 september, 16.00 uur
Schiedamsedijk 67a

Woensdag opent burgemeester Aboutaleb de nieuwe locatie van Stichting LOKAAL Rotterdam aan de Schiedamsedijk. De stichting werd in 1994 opgericht door de Rotterdamse gemeenteraad met als doelstelling de afstand tussen bewoners en lokale politiek te verkleinen. Dat doet het team door het organiseren en voorbereiden van gesprekken en debatten over actuele thema’s, het geven van (debat)trainingen en door onderzoek te doen in de stad. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Wethouder Zeegers op studiereis naar Parijs
Donderdag 21 september
Parijs

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) neemt op donderdag 21 september deel aan een studiereis naar Parijs, georganiseerd door het Platform Ontwikkeling Rotterdam (POR). Dit platform, waarin de binnen Rotterdam actieve partners voor gebiedsontwikkeling deelnemen, organiseert jaarlijks een buitenlandse studiereis. Doel van de studiereis is de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Samen met plaatselijke architecten, ontwikkelaars en stadsbestuurders worden verschillende gebiedsontwikkelingen bezocht, zoals Chapelle International, Centre Aquatic Olympique en St Denis. Zij geven uitleg over de aanpak en uitdagingen. (Meer informatie: Ekin Yazbahar – Sonmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, 06 – 134 283 89)

Bijeenkomst monumenteneigenaren
Donderdag 21 september
Burgerzaal, Stadhuis, aanvang 20.00 uur.

Op donderdag 21 september a.s. ontvangt wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur & Erfgoed) een gezelschap van monumenteneigenaren in de Burgerzaal in het stadhuis. De speciale avond wordt georganiseerd als dank en waardering voor deze eigenaren van gemeentelijke en Rijksmonumenten voor hun zorg en inzet voor het behoud van onze monumenten in de stad. Nu en in de toekomst. De bijeenkomst staat in het teken van verduurzaming. Een panel van deskundigen onder leiding van Suzanne Mulder geeft inzicht in de mogelijkheden en maatregelen om hun pand toekomstbestendig en duurzaam aan te kunnen passen. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 39 11 61 35)