Direct naar de content

weekberichten 19 tot en met 26 januari

Opening zwerfboekenkast
Dinsdag 21 januari, 8.45 – 9.15 uur
Basisschool De Fontein, Hoyledestraat 25, Rotterdam

Wethouder Judith Bokhove (o.a.Taal) opent de zwerfboekenkast van basisschool De Fontein. Leeringen kunnen boeken uit de kast pakken om te lezen en ook zelf boeken terugzetten, zodat ze gemakkelijk boeken kunnen delen met klasgenoten. De opening van de zwerfboekenkast loopt vooruit op de Nationale Voorleesdagen die lopen van 22 januari tot en met 1 februari.  Op basisscholen, kinderdagverblijven en in bibliotheken is er extra aandacht voor lezen en voorlezen, onder andere tijdens voorleesontbijten. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 41316567)

Opening Atrium Bibliotheek
Dinsdag 21 januari 16.00-17.00 uur
De Centrale Bibliotheek

Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) opent dinsdag 21 januari het nieuwe Atrium in De Centrale Bibliotheek. De Centrale Bibliotheek heeft de afgelopen maanden de begane grond en de eerste verdieping in nieuwe stijl heringericht om een aantal nieuwe huisgenoten plaats te bieden. Nieuw op de begane grond vind je de ontvangstbalie, boekhandel Donner, Starbucks en de Bieb to Go. Ook ‘oude bekenden’ als Rotterdampas, Muziekweb en Bistrobar Binnenrotte vind je op de begane grond. Op de eerste etage is de Jongerenvloer vernieuwd met een podium en een loungehoek. In het vernieuwde Leercentrum kun je naast vragen over taal ook terecht met vragen over digitale zaken, zoals de digitale overheid. Het Centrum voor Jeugd en Gezin vind je op de tweede etage. (meer informatie: Kim Harmsen plv. bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06  –  415 499 95)

Nationale Voorleesdagen
woensdag 22 januari, 9.30 uur:
SBO Sonnevanck, Zwartewaalstraat 38
10.30 uur:
basisschool De Christophoor, Schere 39

Woensdagochtend leest burgemeester Aboutaleb voor op een school voor speciaal basisonderwijs in de Tarwewijk en een basisschool in Zuidwijk. De Nationale Voorleesdagen (22 januari – 1 februari) gaan ieder jaar van start met Het Nationale Voorleesontbijt. In bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in het hele land lezen bekende en onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Campagne Afval In de bak
Woensdag 22 januari 10.30-11.00 uur
Plein KOEWEIDE in Oud-Crooswijk
                       
Woensdag 22 januari geeft wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte)  het startschot voor de Campagne Afval In de bak. Veel Rotterdammers ergeren zich aan vuil naast de wijkcontainers. In de wijken Oud-Crooswijk, Carnisse en Spangen hangt vanaf 13 januari de postercampagne ‘Afval in de bak – Niks ernaast’. Er komt een pop-up milieupark met een perskraakwagen voor het grote grof vuil in de wijken die rouleert op bepaalde dagen in de wijken. Een tijdelijke plek waar bewoners onder andere (klein) grofvuil, vet, elektrische apparaten en klein chemisch afval kunnen inleveren. Daarnaast lopen er veel andere acties. Zo kijken we of bewoners hun afval op de juiste manier aanbieden. Controleren handhavers extra en doen buurtonderzoek. Gaan afvalcoaches de wijk in om bewoners tips te geven over hun afval. En gaan we wijkcontainers extra schoonmaken en opknappen. Daarnaast is Openbare Werken bezig  met het herstel van stoepen rondom de containers. (meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06  – 283 627 17)

Internationaal Filmfestival Rotterdam
woensdag 22 januari, 19.45 uur
De Doelen, ingang Schouwburgplein

Woensdag is de openingsavond van de 49ste editie van IFFR. Ingrid van Engelshoven, minister van onderwijs, cultuur en wetenschap, is samen met burgemeester Aboutaleb een van de hoofdgasten. Openingsfilm is Mosquito. Donderdag 23 januari om 17.30 uur ontvangt burgemeester Aboutaleb als ambassadeur van de Tiger Business Lounge de sponsoren en zakelijke relaties van het festival in de Arcadiszaal van de Doelen. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Kick- Off Nachtraad 
Vrijdag 24 januari, 17.00 uur
MONO, Vijverhofstraat 15

Vrijdag 24 januari is de officiële lancering van de Kick-Off bijeenkomst van de Nachtraad van Stichting N8W8.  Stichting N8W8 is een onafhankelijk adviesorgaan met als doel de levendigheid en leefbaarheid van het nachtleven in de stad te verbeteren. Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) neemt namens het college het visiedocument van Stichting N8W8 in ontvangst. Een nachtraad kan voor de gemeente waardevol zijn. Daarmee hebben we één aanspreekpunt om goed aan te kunnen voelen wat er leeft bij ondernemers in de nacht, tegen welke knelpunten zij aanlopen en kunnen we nieuwe plannen en beleid toetsen. (meer informatie: Kim Harmsen plv. bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06  –  415 499 95)


Noot voor de redactie: