Direct naar de content

Weekberichten 19 t/m 26 juni 2022

1e drijvende parkdeel Rijnhaven
Zondag 19 juni 14.00 – 14.30 uur
Locatie: Antoine Platekade (tegenover Lantaren/Venster)

Zondag 19 juni opent wethouder Chantal Zeegers (klimaat, bouwen en wonen) tijdens RijnhavenFest het eerste drijvende parkdeel van de Rijnhaven. In de toekomst volgen meer parkdelen die aan de kademuren worden gekoppeld. Zij vormen een aanvulling op een nieuw stadspark van 6,5 hectare. Alle drijvende parkdelen worden met elkaar verbonden door wandelpaden. RijnhavenFest is een dag vol muziek en sportactiviteiten op en bij het water voor alle leeftijden. Toegang is gratis. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Rotterdam Architectuurprijs 2022
Woensdag 22 juni, 16.00 uur
Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95

Jaarlijks bekroont de Rotterdam Architectuurprijs de ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers van de beste nieuwe bouwwerken in de stad. Er is een juryprijs en een publieksprijs. Uit alle inzendingen selecteert de vakjury tien toonaangevende gebouwen van het afgelopen jaar. Op 22 juni worden de winnaar en twee eervolle vermeldingen bekend gemaakt, evenals de publieksprijs. Tijdens de uitreiking spreekt wethouder Said Kasmi (cultuur, onderwijs en evenementen) over het belang van cultuur en architectuur voor de stad. Wethouder Chantal Zeegers (klimaat, bouwen en wonen) reikt de publieksprijs uit. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi via 06 39 11 61 35 of Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers via 06 – 134 283 89)

Conferentie Rotterdam Pride
Woensdag 22 juni, 19.00 uur
Kunsthal, Museumpark / Westzeedijk

Woensdagavond opent burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Pride conferentie in de Rotterdamse Kunsthal. Thema is Queer in the City, waarover diverse organisaties, instellingen, kunstenaars, activisten, performers, en de LHBTQIA+ gemeenschap met elkaar in gesprek gaan. Wat is er nodig voor een inclusieve stad waar iedereen zich thuis voelt? (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Campagne over gevolgen drugsgebruik
Vrijdag 24 juni, 21.00 – 24.00 uur
Eendrachtsplein

Op vrijdagavond 24 juni starten de gemeente, Youz en de Politie Eenheid Rotterdam met een campagne om Rotterdamse jongeren bewust te maken van de maatschappelijke problemen rondom drugsgebruik. Veel jongeren gebruiken drugs als ze gaan stappen, naar een festival gaan of gewoon thuis een feestje hebben. Maar beseffen deze gelegenheidsgebruikers dat hun drugsgebruik verbonden is met criminaliteit? In een tent op het Eendrachtsplein kunnen Rotterdammers verhalen beluisteren van ex-dealers over de ellende en criminaliteit die drugsgebruik veroorzaakt. Daarna gaan medewerkers van Youz met het aanwezige publiek in gesprek. Wethouder Karremans is aanwezig bij de aftrap van deze campagne. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 28 36 27 17)

75 jaar Roterodamum
Zaterdag 25 juni, vanaf 10.30 uur
Laurenskerk

Zaterdag is burgemeester Aboutaleb bij de viering van het 75-jarig bestaan van Historisch Genootschap Roterodamum, Hoogtepunt van de jubileumactiviteiten is de Dag van de Rotterdamse geschiedenis in de Laurenskerk op 25 juni met lezingen, muziek en meer. Burgemeester Aboutaleb reikt rond 13.30 uur de Dutilhprijs uit voor het beste Rotterdamse boek. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)