Direct naar de content

Weekberichten 19 november tm 26 november

Champions Mayors for Inclusive Growth
maandag 21 en dinsdag 22 november 2016
OECD Parijs

Maandag en dinsdag is burgemeester Aboutaleb in Parijs. Hij is door Angel Gurria (Secretaris-Generaal OECD), burgemeester Anne Hidalgo van Parijs en Darren Walker (President van Ford Foundation), uitgenodigd deel te nemen aan de tweede bijeenkomst van Champion Mayors for Inclusive Growth. Deze bijeenkomst vindt plaats tijdens de grote conferentie Cities for Life: the Global Summit on Inclusive, Smart, and Resilient Cities. Dit netwerk is vorig jaar in het leven geroepen door burgemeester Federico Gutierrez van Medellin om ongelijkheid in de wereld te bestrijden. Het is gelieerd aan de Verenigde Naties (UN Habitat), OECD, Rockefeller Foundation en Ford Foundation en heeft als doel concrete initiatieven te ontwikkelen voor inclusieve groei en sociale innovatie. Burgemeester Aboutaleb zal met zijn collega’s een Paris Action Plan for Inclusive growth in Cities ondertekenen. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Uitreiking Rotterdamse Ondernemersprijs 2016
Maandag 21 november, 19.00 uur
World Trade Centre Rotterdam

Wethouder Maarten Struijvenberg reikt de jaarlijkse Rotterdamse Ondernemersprijs uit. De Rotterdamse Ondernemersprijs bestaat al 31 jaar en heeft als doel ondernemers in de regio te belonen voor goed ondernemerschap. De genomineerde ondernemers 2016 zijn: factureringsbedrijf Freelance Factoring, fotoretailer Kamera Express en technische groothandel Technotrading. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, woordvoerder wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 53 786 101)

Werkbezoek Glasgow
Dinsdag 22 november

Dinsdag 22 november is wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) één van de hoofdsprekers van het Host City 2016 congres. Wethouder Visser spreekt over de Rotterdamse ervaringen met het hosten van sportevenementen, culturele evenementen en festivals en zakelijke congressen in Rotterdam. Ook gaat hij in op het beleid en de aanpak van Rotterdam om het effect van evenementen te verhogen door ze dieper in de stad te laten doordringen en wereldwijd bekendheid te krijgen. Rotterdam staat als enige Nederlandse stad in de Top 20 van Global Sports Cities, op de dertiende plaats. (Meer informatie bij Monique de Jongh, woordvoerder wethouder Visser, telefoon 06 – 825 17 742)

NL4Talents
woensdag 23 november, 13.25 uur
Campus Erasmus Universiteit, Burgemeester Oudlaan 50

Woensdag woont Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander NL4Talents bij op de Erasmus Universiteit. Burgemeester Aboutaleb zal hem begeleiden. Dit evenement is bedoeld voor internationale studenten en alumni die een Nederlands onderwijsprogramma hebben gevolgd aan hogescholen en universiteiten. Nl4Talents biedt hen de mogelijkheid om na afloop van hun studie aan Nederland verbonden te blijven via het Holland Alumni netwerk. De Koning woont ‘Holland Alumni live on stage’ bij, waarbij oud-studenten laten zien op welke manier zij aan Nederland verbonden zijn gebleven. Ook wordt de 25.000ste NFP-beurs uitgereikt. Jaarlijks volgen enkele honderden professionals uit ontwikkelingslanden via het Netherlands Fellowship Programmes (NFP) een onderwijsprogramma. Ook heeft de Koning een ontmoeting met enkele studenten en alumni over hun ervaringen. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Opening Cleantech Summit diner
Woensdag 23 november, 20.00
Drijvend Paviljoen

Wethouder Maarten Struijvenberg opent het welkomstdiner voorafgaand aan de Clean Tech Summit. De Cleantech Summit is een internationale conferentie waar 40 cleantech investeerders gekoppeld worden aan 40 cleantech start-ups. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, woordvoerder wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 537 86 101)

Uitreiking Anna Blamanprijs
Vrijdag 25 november, 15.40 uur
Burgerzaal stadhuis

Vrijdag reikt burgemeester Aboutaleb de Anna Blamanprijs uit aan Hans Sleutelaar (Rotterdam, 1935). Sleutelaar publiceerde de dichtbundels Schaars licht (1979) en Vermiste stad – Rotterdamse kwatrijnen (2004). Samen met Armando maakte hij het geruchtmakende non-fictieboek De SSÂ’ers (1967). In 2015 verraste hij met een door hemzelf gemaakte strenge keuze uit al zijn gedichten: Wollt ihr die totale Poesie?. Dit voorjaar verscheen Sleutelaar worden, waarin herinneringen van Sleutelaar zelf en anderen aan Sleutelaar zijn verzameld. De Anna Blaman Prijs wordt driejaarlijks toegekend aan de auteur die met zijn of haar oeuvre een karakteristieke bijdrage levert aan de kwaliteit van het literaire klimaat in Rotterdam en omstreken. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Opening Internationaal Taekwondo-toernooi
Zaterdag 26 november, 13.30 uur
Topsport-centrum, van Zandvlietplein 20

Wethouder Adriaan Visser verzorgt op zaterdag 26 november de officiële opening van het Internationaal Taekwondo-toernooi "Rotterdam Open" in het Topsport-centrum. Het betreft het 2e Internationaal Taekwondo-toernooi "Rotterdam Open" dat wordt georganiseerd door Taekwondo-vereniging Abdel-Kwan Rotterdam. Vorig jaar namen meer dan 650 deelnemers uit 10 verschillende landen deel aan het toernooi. Aya Bouhmida, lid van de vereniging, is op 9 september jl. Europees kampioen taekwondo in haar klasse geworden. Dit jaar worden 700 deelnemers verwacht. (Meer informatie bij Monique de Jongh, woordvoerder wethouder Visser, telefoon 06 – 825 17 742)


Noot voor de redactie: