Direct naar de content

Weekberichten 18 tot en met 26 december

Praat vandaag over morgen
Maandag 18 december, 10.30 uur
Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10

Gemeente Rotterdam organiseert in samenwerking met Kansrijk Ondernemend Welzijn en Stichting Mens Centraal een gratis-toegankelijk evenement in Rotterdam Ahoy, waarin prettig en gezond ouder worden centraal staat. Wethouder Ronald Buijt (o.a. Zorg en Ouderen) verzorgt het openingswoord. Onder de naam ‘Praat vandaag over morgen’ kunnen bezoekers lezingen van o.a. Erik Scherder, hoogleraar Klinisch Neuropsychologie, workshops volgen en aan interactieve sessies meedoen met o.a. voormalig topschaatser Barbara de Loor. Rotterdam is een diverse stad waar steeds meer ouderen wonen. 16% van de Rotterdammers is 65 jaar en ouder. De komende 15 jaar gaat dat stijgen naar 18%. Steeds meer mensen worden in goede gezondheid ouder. De vraag is alleen hoe ze dat willen gaan doen. Veel van hen willen vooral nog actief zijn in vrijwilligerswerk en allerlei hobby’s, maar zijn vaak nog zoekende naar de invulling daarvan na het pensioen. Daarom wordt in Ahoy een breed aanbod van mogelijkheden gepresenteerd. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Buijt, tel. 06 – 413 165 67)

Start bouw middenhuur Soetendaalseweg / Ruivenstraat
Dinsdag 19 december, vanaf 16.00 uur
Bouwterrein Soetendaalseweg 10

Op dinsdag 19 december vieren we de start bouw van het derde nieuwbouwproject van Woonstad Rotterdam binnen één maand. Onder toeziend oog van buurtbewoners zal wethouder Chantal Zeegers (klimaat, bouwen en wonen) samen met Mohamed El Achkar, bestuurder Woonstad Rotterdam, de start officieel inluiden. Mede door een zetje van het Rijk met een startbouw impuls, komt hier een nieuw gebouw met 52 middenhuurwoningen waarbij bewoners uit het Oude Noorden en bewoners vanuit een sociale huurwoning voorrang krijgen. Het toekomstbestendige gebouw wordt voorzien van zonnepanelen, aansluiting op stadsverwarming, een reservoir voor opvang regenwater én een natuurlijke binnentuin. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Officiële starthandeling bouw RottaNova
Dinsdag 19 december, 16.45 uur
Hoogstraat 147

Op dinsdag 19 december wordt de officiële start van de bouw RottaNova verricht door wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen & Wonen) op de locatie tussen de Hoogstraat, Binnenrotte, Grotemarkt en Dominee Jan Scharpstraat. Het nieuwe complex krijgt 259 huur- en koopwoningen en geeft ruimte voor winkels, horeca en creatieve bedrijven. Ook wordt er een publieke fietsenstalling gerealiseerd. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Opening Wijkhub Hillesluis
Dinsdag 19 december, 17.30 uur
Riederlaan 79, Rotterdam

Wethouder Faouzi Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie) verricht op dinsdag 19 december de officiële, feestelijke opening van de wijkhub Hillesluis. Een wijkhub is een centrale plek waar Rotterdammers zonder afspraak terecht kunnen met hun vragen of ideeën. In de wijkhub Hillesuis staan verschillende medewerkers klaar voor bewoners, zoals jongerenwerkers, vertegenwoordigers van Stadsbeheer en Schone Stad, maar ook van de politie en de woningbouwcorporatie. Voorafgaand aan de opening trekt een brassband door de wijk om bewoners op te roepen naar de opening te komen. Wethouder Achbar is de wijkwethouder van Hillesluis. (Meer informatie: Tristan van Rijn, waarnemend bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 481 386 31)

Mijlpaal Jeugdeducatiefonds
woensdag 20 december, 11.30 uur
OBS Vierambacht, De Jagerstraat 22

Op 20 december organiseert het Jeugdeducatiefonds een schoolbezoek in Rotterdam bij OBS Vierambacht, de 600ste gecertificeerde school van het fonds. Burgemeester Aboutaleb en wethouder Mohamed-Hoesein (armoedebestrijding, schuldhulpverlening en taal) gaan er naartoe en spreken met Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds, over opgroeien in armoede. Het Jeugdeducatiefonds ondersteunt basisscholen waarvan meer dan de helft van de leerlingen opgroeit in armoede. De gemeente Rotterdam steunt het Jeugdeducatiefonds voor 125 Rotterdamse scholen. OBS Vierambacht doet al mee met het Programma Schoolmaaltijden van het Jeugdeducatiefonds, Rode Kruis en ministerie van OCW. Daarnaast krijgen de leerlingen dagelijks fruit, gesneden door moeders. Zij zijn ook uitgenodigd voor het schoolbezoek woensdag, naast de leerlingenraad en docenten van de school. (Meer informatie: Alberta Opoku, bestuursvoorlichter wethouder Mohamed-Hoesein, tel. 06 – 121 126 27)

Dag van de Haven, Nieuwe Luxor
Woensdag 20 december, 16.00 uur
Nieuwe Luxor

Wethouder Robert Simons (Haven, Economie, horeca en Bestuur (Wijken en kleine kernen) gaat tijdens de Dag van de Haven in gesprek over de uitdagingen van de Rotterdamse haven. Hij kijkt terug op het afgelopen jaar, maar ook vooruit naar de uitdagingen die de Rotterdamse haven te wachten staan. Hoe staat de haven ervoor en waar liggen de kansen van de ‘nieuwe haven’. (Meer informatie: Michiel Groeneveld, plv bestuursvoorlichter wethouder Simons, 06 – 387 192 29).

Oplevering flexwoningen in Hoogvliet
Woensdag 20 december, 18.00 uur
Venezuelaweg, Hoogvliet

In de wijk Nieuw Engeland in Hoogvliet worden in de komende week 40 flexwoningen opgeleverd. De compacte woningen zijn gebouwd in twee bouwlagen, gesitueerd rondom een hofje.  Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen & Wonen) is aanwezig bij de feestelijke oplevering van de woningen op 20 december. Bewoners kunnen hun wachttijd blijven opbouwen om later door te kunnen stromen naar een reguliere huurwoning.  (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)