Direct naar de content

Weekberichten 18 tot en met 25 oktober

Wethouder Karremans op werkbezoek in Verenigd Koninkrijk
Maandag 17 tot dinsdag 18 oktober, 20.00 – 22.30 uur
Verenigd Koninkrijk

Wethouder Karremans (o.a. Mobiliteit) brengt van maandag 17 tot dinsdag 18 oktober een werkbezoek aan Londen. De wethouder is via het ministerie van Buitenlandse Zaken uitgenodigd voor een paneldiscussie en een high level policy dialogue in Londen over urban mobility for net zero tijdens een handelsmissie over duurzame stedelijke mobiliteit, geleid door de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher en de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen. Tevens spreekt hij een aantal bestuurders uit het VK over duurzame stedelijke mobiliteit, (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 283 627 17)

Banenmarkt in De Kuip

Dinsdag 18 oktober, 13.30 – 14.30 uur
Stadion Feijenoord, Van Zandvlietplein 1

Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk en Inkomen) brengt een bezoek aan de banenmarkt ‘Hand in Hand naar werk’ in De Kuip. Tijdens de banenmarkt presenteren zo’n 100 werkgevers in o.a. de beveiliging en de publieke sector zich aan werkzoekenden, in de hoop op een positieve match. Versnel krijgt een rondleiding langs een aantal experiences die bezoekers laten kennismaken met verschillende beroepen. In tijden van grote personeelstekorten is het van belang dat werkgevers zich actief presenteren aan werkzoekenden, vindt Versnel. Op banenmarkten als deze kunnen snelle matches worden gemaakt en dat helpt de krapte op de Rotterdamse arbeidsmarkt te bestrijden. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 481 386 31).

Kick off Hotel Neutraal
Woensdag 19 oktober, 10.00 – 12.00
Postillion Hotel Rotterdam

In het pilotproject Hotel Neutraal werken 16 hotels aan concrete aanpassingen van hun bedrijfsvoering om toekomstbestendiger en duurzamer te worden. Een uitgebreide scan op het gebied van oa energie, circulariteit, mobiliteit en verantwoord ondernemen leidt tot inzicht in hoe de deelnemende hotels CO2 en afval kunnen verminderen en kosten kunnen besparen. Daarnaast wordt onderzocht welke grotere gezamenlijke opgaven de deelnemers hebben, om daar samen aan te werken. Daarmee leveren ze een bijdrage aan verschillende ambities van Rotterdam, voor een gezonde en toekomstbestendige bezoekerseconomie. Tijdens de kick-off bijeenkomst overhandigt wethouder Simons een sleutel aan de deelnemers als startschot van pilotproject Hotel Neutraal. De pilot wordt gecoördineerd door de Green Leisure Group, in samenwerking met Rotterdam Partners, Blue City en gemeente Rotterdam. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81)

Uitreiking Job Dura Prijs 2022
Woensdag 19 oktober, 17.00 uur
Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95

Op woensdag 19 oktober reikt wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) de 14e editie van de Job Dura Prijs uit in theater Zuidplein. Uit meer dan 40 projecten zijn vijf Rotterdamse projecten genomineerd voor de Job Dura Prijs 2022. Dit zijn Basisschool Het Epos, BlueCity, Floating Office Rotterdam, Kunstenaarsverblijf Charloisse Lagedijk en Wooncoöperatie W1555. Het thema van deze editie is: ‘Circulariteit’. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89).

Officiële opening van de groene gebiedsontwikkeling Noordrand Rotterdam
Vrijdag 21 oktober, 14.00 – 14.30 uur
Herenboeren de Vlinderstrik, Bergschenhoekseweg 95, 3053 KE Rotterdam

Op vrijdagmiddag 21 oktober verricht wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte) de officiële opening van de groene gebiedsontwikkeling Noordrand Rotterdam (400 ha natuur en recreatie tussen Rotte en Schie, inclusief nieuw fietspad Polderpad). Groengebied Noordrand Rotterdam ligt direct ten noorden van Rotterdam Airport en is een open weidelandschap, waar de gemeente Rotterdam samen met Provincie, gemeente Lansingerland en Natuurmonumenten projecten heeft uitgevoerd om de natuurwaarden te verhogen, de beleving van landschap en erfgoed te verbeteren en het recreatieve aanbod te vergroten. In het hart van het gebied ligt polder Schieveen, de grootste open ruimte van de stad, met weidse uitzichten. Noordrand Rotterdam vormt een nieuwe recreatieve en ecologische verbinding tussen bestaande en drukbezochte groengebieden als Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland, Rottemeren en de Groenzoom (tussen Rotterdam en Zoetermeer). Meer dan twee miljoen Nederlanders wonen op fietsafstand van het gebied. De recreatieve ruggengraat is het Polderpad, een gloednieuw fietspad door de polders tussen Rotte tot Schie. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 283 627 17)