Direct naar de content

Weekberichten

van 17 t/m 23 november 2014

Viering 10-jarig bestaan Kindervredeprijs
Maandag 17 november, 15.15 uur
Erasmus Universiteit (aula)

De Internationale Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze inzet voor de rechten van het kind. Dit jaar wordt de prijs voor de tiende keer uitgereikt. Om dit te vieren organiseert de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) in samenwerking met de Erasmus School of Economics een groot interactief debat met studenten en voormalige winaars van de Kindervredeprijs. Wethouder Hugo de Jonge is hierbij aanwezig. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

1e snellaadstation voor elektrische auto’s
Dinsdag 18 november, 12.30 uur
City Rent, Couwenburg 58

Wethouder Langenberg onthult dinsdag 18 november het eerste snellaadstation voor elektrische auto’s in het centrum. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Eerste exemplaar boek Wij zijn Nederland
Dinsdag 18 november, 18.30 uur
Donner, Coolsingel 119.

Dinsdagavond neemt burgemeester Ahmed Aboutaleb het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Wij zijn Nederland van Paula Brunsveld van Hulten. Zij interviewde voor het boek zestig bekende en onbekende autochtone en allochtone Nederlanders over waarden en normen, geloof hoop liefde, levensstijl, knelpunten, integratie en idealen in de Nederlandse samenleving. Daarnaast bevat het boek portretfoto’s, hoofdstukken uit de Grondwet, een tijdlijn Nederlandse geschiedenis en informatie over de bevolkingssamenstelling. Het voorwoord werd verzorgd door prof. Paul Schnabel. Tijdens de uitreiking zal de schrijfster ook burgemeester Aboutaleb een aantal vragen stellen over zijn eigen ervaringen en observaties. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 532 848 13)

Startschot voor de Mars voor de Rechten van het Kind
Woensdag 19 november, 13.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Wethouder Hugo de Jonge geeft het startschot voor de Mars voor de Rechten van het Kind. Stichting Estafettemars voor de Rechten van het Kind (STERK) organiseert de mars voor de zesde keer. STERK wil dat de kinderrechten in Nederland gerespecteerd worden en dat kindermishandeling stopt. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Opening nieuw filiaal Albert Heijn
Woensdag 19 november, 18.00 uur
Laan op Zuid, Centrée Rotterdam

Wethouder Maarten Struijvenberg opent woensdag 19 november om 18.00 uur een nieuw filiaal van Albert Heijn in Centrée Rotterdam aan de Laan op Zuid. Dit nieuwbouwproject nadert zijn voltooiing en is onderdeel van de nieuwe wijk Parkstad op de Kop van Zuid. Met de nieuwe winkel, die ruim 2200 vierkante meter groot is, wil Albert Heijn een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de nieuwe wijk en invulling geven aan de sociale rol die Albert Heijn in de samenleving wil spelen. Een voorbeeld van deze bijdrage is de opzet van een huiswerkklas in de winkel. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Cleantech Summit Rotterdam
Donderdag 20 november, 9.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Wethouder Maarten Struijvenberg is donderdag 20 november spreker en panellid tijdens de officiële opening van de Cleantech Summit Rotterdam. Dit is een internationaal event waar circa 40 cleantech bedrijven en 70 investeerders in cleantech bij elkaar komen. Het event biedt bedrijven toegang tot kapitaal dat zij nodig hebben om te kunnen groeien of om de stap te kunnen zetten van idee naar productie. Burgemeester Aboutale sluit de summit af op vrijdag 21 november om 12.15 uur. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Bijeenkomst voor ondernemers en winkeliers
Donderdag 20 november, 13.30 uur
Argonautenweg 23, Hillergersberg

Wethouder Struijvenberg houdt een welkomstwoord tijdens het ZZPRO Event 2014 voor ondernemers en winkeliers uit Rotterdam en Hillegersberg-Schiebroek in het bijzonder. Ook zijn er lezingen van Karen Romme over netwerken en van Marcel van Driel over het realiseren van ondernemersplannen. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Veilig Ondernemen in Hoogvliet
Donderdag 20 november, 14.30 uur
Winkelcentrum Wilhelm Tellplaats, Hoogvliet

Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) tekent donderdag 20 november het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen. Hij plaatst ook een tegel bij het winkelcentrum Wilhelm Tellplaats. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917

Symposium Zichtbare Schakels
Donderdag 20 november, 14.30 uur
Staal, Beursplein 33

In het project Zichtbare Schakels Rotterdam hebben zorgaanbieders, gezondheidscentra, gemeente en zorgverzekeraars samen de nieuwe rol voor wijkverpleegkundigen vormgegeven. Deze vernieuwde, brede inzet van de wijkverpleegkundige wordt meegenomen naar het nieuwe zorgstelsel. Het symposium Zichtbare Schakels markeert het einde van het project Zichtbare Schakels Rotterdam en is daarnaast het begin van een volgende stap voor de wijkverpleegkundigen in de Rotterdamse wijken. Wethouder Hugo de Jonge is aanwezig op dit symposium en neemt het boek “Vijf jaar Zichtbare Schakels Rotterdam” in ontvangst. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Uitreiking Job Dura Prijs 2014
Donderdag 20 november, 15.30 uur
Kantine Walhalla

Wethouder Joost Eerdmans reikt donderdag om 16.30 uur de Job Dura Prijs 2014 uit. Deze tweejaarlijkse prijs van de Stichting Job Dura Fonds wordt toegekend aan een persoon of instelling die zich op het gebied van de ‘gebouwde omgeving’ in de regio Rotterdam extra verdienstelijk heeft gemaakt. Het thema dit jaar is “Groen in de stad”. De wethouder reikt ook de Daan Dura Aanmoedigingsprijs uit. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Seminar stichting House of Hope
Donderdag 20 november, 16.35 uur
Oude Kerk, Charlois

Stichting House of Hope, een sociaal maatschappelijk vrijwilligers-project op Rotterdam-Zuid, bestaat 10 jaar. Ter ere hiervan organiseert de stichting het seminar “Herstel van het gewone leven”. Wethouder Hugo de Jonge spreekt tijdens dit seminar en gaat in gesprek met wijkbewoners, vrijwilligers en medewerkers. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

The Battle of Excellence 
Donderdag 20 november, 17.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Rotterdam wil hoogopgeleide studenten al tijdens hun studie laten zien dat Rotterdam een carrièrestad is. Daarom organiseert de gemeente Rotterdam in samenwerking met de Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam voor 100 Rotterdamse excellente studenten The Battle of the Excellence. Wethouder Langenberg spreekt de studenten toe in de Burgerzaal van het Stadhuis. (Meer informatie bij: Anna Feiner , Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Turn on the Lights
Donderdag 20 november, 18.55 uur
De Bijenkorf

De Bijenkorf geeft donderdagavond in vijf steden tegelijk om 19.00 uur het nationale startsein van het feestseizoen. Na Amsterdam en vorig jaar Den Haag doen dit jaar ook Eindhoven, Maastricht en Rotterdam mee. Vijf internationale theateracts verzorgen een optreden met als ontknoping het ontsteken van duizenden lichtjes aan de gevels. In Rotterdam treedt het Franse theatergezelschap Compagnie des Quidams op met hun voorstelling: Herbert’s dream. In Rotterdam verricht wethouder Joost Eerdmans de opening van Turn on the Lights en luidt daarmee het feestseizoen in – gelijktijdig met zijn collega’s in de andere steden. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

(Her)opening Haven Coördinatie Centrum
Vrijdag 21 november, 10.00 uur
World Port Center, Wilhelminakade 909

Vrijdag opent burgemeester Ahmed Aboutaleb het vernieuwde Haven Coördinatie Centrum in het World Port Center op de Wilhelminapier. De haven van Rotterdam heeft internationaal een goede naam op het gebied van veiligheid, beveiliging, inspectie en incidentenbestrijding. Om die positie te behouden, is het HCC de afgelopen maanden maximaal geïnnoveerd en voldoen alle systemen aan de laatste stand der techniek. Het Haven Coördinatie Centrum valt onder de divisie Havenmeester van het Havenbedrijf Rotterdam NV en is verantwoordelijk voor de centrale coördinatie van al het scheepvaartverkeer.
(Meer informatie bij: Tie Schellekens, Havenbedrijf Rotterdam NV, tel. 010 – 252 1430)

Global Entrpeneurship Week Rotterdam
Vrijdag 21 november, 13:00 uur
Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1

Vrijdag 21 november reikt wethouder Maarten Struijvenberg prijzen uit aan winnende studenten start-ups tijdens de Global Entrpeneurship Week Rotterdam. Dit is een initiatief van het Rotterdamse bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente. Gedurende een week wordt de aandacht gevestigd op ondernemerschap. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Startbijeenkomst kopers Leonidasterrein
Zaterdag 22 november, 14.00 uur
Voormalig terrein Leonidas, Kralinger Esch

In de Kralinger Esch wordt vanaf de zomer in 2015 gebouwd aan een bijzondere woonwijk. Op het voormalig hockeyterrein Leonidas komt een wijk met vrijstaande duurzame woningen in het groen. Leonidas wordt een wijk volgens het concept ‘Natuurlijk Wonen’ waarbij wordt gebouwd met zoveel mogelijk natuurlijke materialen en een laag of geen energiegebruik. Dat laatste kan worden bereikt bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonne-energie, windenergie, aardwarmte en isolatie. Wethouder Ronald Schneider is aanwezig bij de startbijeenkomst met de eerste 20 inschrijvers voor de woningen die worden gebouwd in particulier opdrachtgeverschap (zelfbouw). Zij gaan aan de slag om hun eigen ideale woning te ontwerpen. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –10064779)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten