Direct naar de content

Weekberichten 17 tot en met 28 februari

Werken aan een veilige en een betrouwbare haven
Vrijdagmiddag 17 februari
Kunst aan de Stroom, Antwerpen

Burgemeester Aboutaleb neemt vrijdagmiddag deel aan een internationale paneldiscussie in Antwerpen met bestuurders uit Nederland en België en van bedrijven uit beide landen. Onderwerp is de publiek-private samenwerking bij de aanpak van georganiseerde ondermijnende drugscriminaliteit in de haven. De paneldiscussie vloeit voort uit het werkbezoek van de burgemeesters van Rotterdam en Antwerpen aan Colombia, Panama en Costa Rica in 2022. Politie en Douane in Rotterdam werken al samen met de collega’s in Antwerpen. Deze bijeenkomst wordt gezien als een belangrijke stap om ook private partijen zoals rederijen en overslagbedrijven te betrekken bij de inzet voor een veilige, betrouwbare haven. (Meer informatie: Lisette van Bale, plv. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17).

Bezoek minister Schouten Beroepentuin
Maandag 20 februari, 14.00 – 16.00 uur
De Beroepentuin, IJzerwerkerkade 36

Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk en Inkomen) bezoekt samen met minister Carola Schouten (o.a. Participatie) en wethouders uit andere steden de Beroepentuin, waar Rotterdammers met leerwerktrajecten worden opgeleid tot assistent-monteur in verschillende vakgebieden. Voor Versnel helpen initiatieven als deze Rotterdammers niet alleen aan een baan, maar zorgen ze ook personeelstekorten in belangrijke sectoren (zoals de techniek) te bestrijden. De Beroepentuin is in 2018 in Rotterdam begonnen en wegens succes landelijk uitgerold in o.a. de Drechtsteden, Utrecht, de Hoeksche Waard en Den Haag. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 481 386 31).

Ontvangst USAR-team
Maandag 20 februari, 15.45 uur
Burgerzaal stadhuis

Maandag ontvangt burgemeester Aboutaleb de leden van het USAR-team die afkomstig zijn uit de regio Rotterdam-Rijnmond in de Burgerzaal. Daar zal hij hen te bedanken voor hun reddingsoperaties in het aardbevingsgebied in Turkije. Landelijk USAR-commandant Arjen Littooij (directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond) spreekt hen ook toe. Een documentaire over de inzet van de Oranje Helmen is terug te zien bij BNN/Vara. (Meer informatie: Lisette van Bale, plv. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Werkbezoek pilot zero-emissie rioolvervanging
Dinsdag 21 februari, 14:00 uur
Bouwplaats Laan van Nieuw Blankenburg, Rozenburg

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) brengt dinsdag 21 februari een bezoek aan de rioolwerkzaamheden die het bouwbedrijf BAM op de Laan van Nieuw Blankenburg in Rozenburg uitvoert. Uniek aan dit project is dat er zoveel mogelijk kleine en grote elektrische bouwmachines worden ingezet. Tijdens dit bezoek zullen de uitdagingen van emissieloos bouwen aan de orde komen, alsmede het belang ervan voor Rotterdam om haar doelen op het gebied van luchtkwaliteit, klimaat, stikstof en geluid te kunnen behalen. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89).

Blinddate ontbijt Sander & de Hartenjagers
Woensdag 22 februari, 8.30 – 11.00 uur
Brasserie op Zuid, Herenwaard 17

Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk en Inkomen) opent een blind date ontbijt voor werkgevers en werknemers, georganiseerd door Werkgeversservicepunt Rijnmond en Sander & de Hartenjagers. Tijdens het ontbijt leren werkgevers en werknemers elkaar kennen en ontdekken ze of er een ‘match’ is. Het thema van het ontbijt is Loonkostensubsidie (LKS), een compensatiemaatregel voor werkgevers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Versnel wil zoveel mogelijk werkgevers met deze maatregel verleiden om Rotterdammers aan het werk helpen. Andere sprekers zijn o.a. Sander de Kramer, Willem Philipsen en Rajacenna van Dam. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 481 386 31).

Opening wijkhub Tuinenhoven
Woensdag 22 februari, 12.00 uur
Hollands Tuin 304

Woensdag 22 februari opent wethouder Robert Simons (o.a. Wijken en kleine kernen) de nieuwe wijkhub in Tuinenhoven, waar ook wijkrestaurant Cuzina en stichting Rotterdam Kookt gevestigd zijn. De wijkhub is een centrale plek waar Rotterdammers zonder afspraak terecht kunnen met hun vragen of ideeën. Er werken medewerkers van de gemeente, de wijkagent of jongerenwerker. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).