Direct naar de content

Weekberichten 17 tot en met 27 juli

Finish Tour de France
Zaterdag 17 – maandag 19 juli
Parijs, Frankrijk

Op zondag 18 juli eindigt de Tour de France 2021 in Parijs. Rotterdam heeft zich op 6 mei 2021 samen met Den Haag officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van de Grand Départ van de Tour de France in 2024 of 2025. Ter ondersteuning van de Rotterdamse kandidatuur en op uitnodiging van de Amaury Sport Organisation zijn burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Sven De Langen (o.a. Sport) dit jaar aanwezig bij de finish van de Tour de France 2021 in Parijs. Ook burgemeester Jan van Zanen en wethouder Hilbert Bredemeijer (o.a. Sport) van gemeente Den Haag zijn vertegenwoordigd. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Zomerprogrammering Jeugd Charlois
Maandag 19 juli, 12:30 uur
Huis van de Wijk,

Wethouder Judith Bokhove van (o.a. Jeugd) opent de zomerprogrammering voor jongeren in Charlois. Tijdens de opening is er een dansworkshop verzorgd door jongeren. Ze bespreken daarna de impact van corona op hun leven.
De zomerprogrammering is ook aangepast in verband met corona. Voor alle leeftijden zijn er activiteiten. Voor tieners bijvoorbeeld techniek en creatieve workshops. In de zomer zijn er verschillende sportactiviteiten en e-sports gepland. Ook is er aandacht voor het Jeugdvakantiepaspoort voor Jeugdvakantieland in AHOY.  (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

Werkbezoek Voedselbank
Dinsdag 20 juli, 09.30 -10.15 uur
Hoflaankerk, Oostzeedijk

Wethouder Grauss (o.a. Armoede) is dinsdag 20 juli aanwezig bij een uitdeelpunt van een voedselbank als vindplaats voor mensen met schulden. Wethouder Grauss steekt de handen uit de mouwen en gaat vrijwilligers helpen met kratten uitdelen, tijdens het helpen gaat hij in gesprek met hen en de klanten. Hulpteam Geldzaken van de gemeente legt contact met zowel de klanten als de vrijwilligers van de Voedselbank en biedt praktische ondersteuning. In het team zitten coaches van Frontlijn en sociaal raadslieden, zo kan er op meerdere manieren ondersteuning plaatsvinden. De inzet is het stabiliseren van de situatie, het verbeteren van de financiële situatie en het toeleiden naar structurele hulp wanneer nodig en gewenst is. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 531 4875 50)

Opening tweede Meiden Villa
Donderdag 22 juli, 17:00 uur
Willem Buytewechstraat 188a, Rotterdam

In de Coolhaven opent wethouder Judith Bokhove van (o.a. Jeugd) de tweede Meidenvilla in Delfshaven. Het is een plek bedoeld voor meiden, om elkaar te ontmoeten, dingen met elkaar te delen en elkaar te helpen bij problemen. Meiden zullen trainingen krijgen om sociaal en emotioneel weerbaar te worden. De eerste Meiden Villa staat in Oud- Mathenesse en daar komen meiden dagelijks bij elkaar. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)