Direct naar de content

Weekberichten 17 tot en met 24 januari

Theatervoorstelling voor werk in bouw en techniek
Maandag 16 januari 2023, 19.00 – 19.30 uur
Maassilo Rotterdam, Maashaven Zuidzijde 1-2

Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk en Inkomen) opent de driedaagse theatervoorstelling ‘Huis van Sarah’ in de Maassilo. Huis van Sarah is een samenwerking van WijTechniek en TheaterMakers Radio Kootwijk en heeft als doel om vakmensen, jongeren en werkzoekenden te inspireren voor een baan of opleiding in de bouw- of technieksector. Volgens Versnel zijn beide sectoren, die met personeelstekorten kampen, van cruciaal belang voor Rotterdam. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 48 13 86 31).

Verjaardagsbezoek Stichting Zwerfkatten Rijnmond
Dinsdag 17 januari, 14.00 uur
Stichting Zwerfkatten Rijnmond, Anthonetta Kuijlstraat 81

Op 17 januari a.s. is het precies 20 jaar geleden dat Stichting Zwerfkatten Rijnmond werd opgericht. Wethouder Karremans (o.a. Buitenruimte en dierenwelzijn) brengt, ter gelegenheid van deze mijlpaal, een bezoek aan de stichting. In de afgelopen jaren zijn er bijna 30.000 zwerfkatten gevangen, opgenomen en behandeld in de kattenopvang, mede dankzij de samenwerking met de melders van zwerfkatten in hun omgeving. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17)

Ondernemersontbijt Sander & de Hartenjagers
Donderdag 19 januari 2023, 8.30 – 10.00 uur
WTC Rotterdam/Postillion, Meent 110

Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk en Inkomen) neemt deel aan een ondernemersontbijt voor sociaal werkgevers, georganiseerd door Werkgeversservicepunt Rijnmond en Sander & de Hartenjagers. Het thema van het evenement is Loonkostensubsidie (LKS), een compensatiemaatregel voor werkgevers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Versnel wil zoveel mogelijk werkgevers met deze maatregel verleiden om Rotterdammers aan het werk te helpen. Andere sprekers zijn o.a. Sander de Kramer, Jörgen Raymann en influencer Rajacenna van Dam. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 48 13 86 31).

Opening Wintermarkt in Hoek van Holland
Vrijdag 20 januari, 15.00 – 20.00 uur
De Hoekstee, Mercatorweg 50, Hoek van Holland

Vrijdag 20 januari opent wethouder Enes Yigit (o.a. armoedebestrijding) de Wintermarkt in Huis van de Wijk de Hoekstee in Hoek van Holland. De markt staat in het teken van armoedebestrijding; er zijn informatiestands van de Vraagwijzer, Welzijn op de Hoek en van energiecoaches. Scholieren kunnen een kickboxclinic volgen. De Kringloopwinkel verzorgt een rommelmarkt, een modeshow en verkoopt tweedehandskleding. Ook is er een Repaircafé en zijn er gratis kleine maaltijden van De Schuilplaats. Woningbouwvereniging Hoek van Holland verkoos Janine Jonas tot “Hoekse burgemeester voor één dag”. Het bedrag dat hierbij hoorde wilde Janine inzetten voor armoedebestrijding. Dat werd deze Wintermarkt voor alle Hoekenezen. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Yigit, tel. 06 – 531 487 55)