Direct naar de content

Weekberichten 17 november tot en met 24 november

Lancering Play(W)All
Maandag 18 november, 09.00 uur
Recreatiecentrum Zevenkampse Ring, Zevenkampse Ring 301

Maandag 18 november opent wethouder Sven de Langen (o.a. Ouderen) officieel de Play(W)All in Recreatiecentrum Zevenkampse Ring. Met de Play(W)All worden ouderen fysiek, sociaal en mentaal uitgedaagd. Op de wand met interactieve projecties en een speciaal licht- en geluidssysteem worden spellen geprojecteerd, waarbij bewegen en samenwerken worden gecombineerd. De Play(W)All draagt zo bij aan het mentaal en fysiek gezond houden van ouderen. Wethouder de Langen zal samen met de senioren uit Zevenkamp deze interactieve sportwand in gebruik nemen. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder de Langen, 06 – 415 499 95)

Presentatie Fietskoers 2025 en Fietsalliantie     
Maandag 18 november, 15:00 uur
Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141, 3072 EL Rotterdam

Wethouder Bokhove (o.a. Mobiliteit) presenteert de Fietskoers 2025 waarin beschreven staat hoe Rotterdam de komende jaren aandacht besteedt aan fietsen. Om meer mensen op de fiets te krijgen, lanceert de gemeente de Fietsalliantie. Bedrijven en organisaties kunnen zich aansluiten en goede voorbeelden van elkaar overnemen om meer mensen te laten fietsen. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel 06 – 413 165 67)

Uitreiking Kinderrechtenaward
Maandag 18 november: 16:00 uur
Openbare Basisschool Pierre Bayle, Alberta Wellingpad 6

Tijdens de week tegen de Kindermishandeling reikt wethouder Judith Bokhove (o.a. Jeugd) de jaarlijkse Kinderrechten award uit. Organisaties en personen die zich inzetten voor Kinderrechten kunnen de award en een geldprijs winnen. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel 06 – 413 165 67)

Planten verlichten ‘Het Park van Morgen’
Maandag 18 november 17.45 uur
Heemtuin, Reyeroord IJsselmonde

Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) opent op maandag 18 november het Vlonderpad aan de Reyeroord.  De gemeente Rotterdam ontwikkelde in de wijk Reyeroord samen met het bedrijf Plant-e en ontwerpster Ermi van Oers (Nova Innova) een interactieve groenstrook, waar elektriciteit producerende planten reageren op de aanwezigheid van voorbijgangers. Kleine lichtjes zullen twinkelen op de plantenstroom wanneer mensen passeren. Met het Park van Morgen willen de gemeente Rotterdam, Plant-e en Ermi van Oers het toepassen van groen in de gebouwde omgeving stimuleren en mensen meer in contact brengen met hun omgeving. Rotterdam is de eerste stad wereldwijd die een park met interactieve verlichting op plantenstroom realiseert. Het is één van innovatieve projecten in de IJsselmondse wijk. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Uitreiking Rotterdamse Ondernemersprijs
Maandag 18 november, 19.00 tot 22.00 uur
Poppodium Annabel, Schiestraat 20
 
Op maandag 18 november organiseert Stichting Rotterdamse Ondernemersprijs voor de 35ste keer de Rotterdamse Ondernemersprijs. Wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) reikt drie prijzen uit: 1. de mr. K.P. van der Mandele penning (symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap) 2. de Nieuwe Heldenprijs (ondernemers die innoveren en daarmee een aantoonbare positieve impact hebben op een maatschappelijk relevant thema, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, inclusiviteit, circulariteit) 3. de Rotterdamse Ondernemersprijs 2019. Vanuit het thema ‘Grensverleggend Ondernemen’ beoordeelt de jury gedreven ondernemers die met hun bedrijf verschillende aspecten van goed ondernemerschap laten zien. Deze ondernemers weten op bijzondere wijze kansen te creëren, zijn innovatief, handelen internationaal en/of benutten de Rotterdamse regio optimaal. Genomineerd voor de Nieuwe Heldenprijs zijn: Bio4Life, Juuve en Otflow. Voor de Rotterdamse Ondernemersprijs zijn genomineerd Intermax, Tchai en The Little Green Bag. (Meer informatie: Miriam Fianen, tijdelijke bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 531 487 55)

Opening Tentoonstelling West Side Stories
Woensdag 20 november, 19.30 uur
Leeszaal West Rijnhoutplein 3

Wethouder Said Kasmi (o.a.Cultuur) opent de tentoonstelling West Side Stories en neemt de publicatie Stadsvernieuwing in Rotterdam in ontvangst op woensdag 20 november. OMI, centrum voor architectuur en stadscultuur, en nai010 uitgevers hebben het initiatief genomen voor een manifestatie en publicatie over de stadsvernieuwing in Rotterdam. Onder de noemer West Sides Stories is een tentoonstelling te zien over het Oude Westen, met een terugblik op 25 jaar stadsvernieuwing én een hedendaagse kijk op de wijk door jonge architecten en kunstenaars. In het boek Stadsvernieuwing in Rotterdam worden vijf Rotterdamse stadsvernieuwingswijken belicht aan de hand van interviews met direct betrokkenen en huidige stadmakers. Een belangrijke periode uit de stadsgeschiedenis krijgt zo betekenis voor Rotterdam en haar bewoners anno 2019. (Meer informatie Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)

The Impact Days
Zaterdag 23 november
Impact Tour van Around010, Pretorialaan 141

Wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) gaat zaterdag 23 november deelnemen aan de The Impact Days. Dit is een driedaagse landelijke bewustwordingscampagne rondom sociaal ondernemen. Hierbij sluit Nederland aan bij de internationale Social Enterprise Day op donderdag 21 november. Social Saturday is een tegenhanger van Black Friday en samen met vrijdag 22 november vormen deze drie dagen The Impact Days. Landelijk staan inmiddels al meer dan 160 activiteiten in 12 gemeenten op het programma waarvan Rotterdam er ca. 40 in Rotterdam plaatsvinden. Activiteiten die door sociaal ondernemers worden georganiseerd of waar ze een centrale rol in vervullen zoals workshops, proeverijen, rondleidingen, wandertours, lezingen en een filmvertoning. (Meer informatie Miriam Fianen, tijdelijke bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 531 487 55)


Noot voor de redactie: