Direct naar de content

Weekberichten

10 t/m 17 november

Herdenkingsconcert ramp MH17
Maandag 10 november, 20.00 uur
Centrum Pro Rege, Oudedijk 113

De stichting Artimusica organiseert in samenwerking met Muzikc een herdenkingsconcert voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is hier maandagavond bij aanwezig. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)


Herdenking Razzia
Maandag 10 november, 13.00 uur
Maasgebouw Feyenoordstadion, Van Zandvlietplein 1

Burgemeester Ahmed Aboutaleb spreekt tijdens de achtste herdenking van de Razzia van Rotterdam die op 10 en 11 november 1944 plaatsvond. Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Rotterdam werd geschreven. De stichting “Reis van de Razzia” heeft de afgelopen jaren vijfenzeventig razziaveteranen geïnterviewd. Deze interviews worden nu via de website Getuigenverhalen.nl van het NIOD openbaar gemaakt. De burgemeester verricht tijdens de herdenking de officiële openingshandeling van deze openbaarmaking. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).


Paneldiscussie Zwerfafvalcongres
Woensdag 12 november, 13.30 uur
Jaarbeurs Utrecht (mediaplaza)

Wethouder Joost Eerdmans is woensdag een van de panelleden tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres, het Rendement van Schoon. Samen met drie andere panelleden discussieert hij over hoe er met kleine maatregelen grote resultaten behaald kunnen worden op het gebied van schoon en veilig. De andere panelleden zijn: Theo van Gazelle – plv directeur –generaal Rijkswaterstaat, Bart Schmeink – CEO Connexxion en Jean Henkes – bioloog en landschapsarchitect bij Centerparcs. De discussie wordt geleid door Rens de Jong van BNR Nieuwsradio. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 -12658813)
 

120 werkzoekenden aan de slag bij nieuwe Primark
Donderdag 13 november, 10.30 uur
Primark, Zuidplein

De nieuwe vestiging van Primark op het Zuidplein, die 15 november haar deuren opent, betekent een baan voor 120 Rotterdammers met een uitkering. Primark heeft in totaal 328 vacatures te vervullen. In samenwerking met de gemeente zijn er 70 mensen vanuit een WW-uitkering en 50 mensen vanuit een bijstandsuitkering aangenomen. Wethouder Maarten Struijvenberg verricht donderdag 13 november om 10.30 uur de opening. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)


Onthulling beeld “De Lastdrager”
Donderdag 13 november, 14.40 uur
Van der Vormplein (achter het nieuwe Luxor Theater)

Het beroemde beeld 'De Lastdrager' keert terug in de stad. Het beeld symboliseert de Rotterdamse arbeider en is een bronzen replica. De directeur van Steinweg (het bedrijf met de lastdrager in hun logo) heeft de replica laten maken. Donderdag 13 november onthult de burgemeester het beeld. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).


Opening sierverlichting Oude Haven
Donderdag 13 november, 17.45 uur
Terras van Apartt, Blaak 4

Wethouder Joost Eerdmans neemt donderdag 13 november de nieuwe, openbare verlichting in de Oude Haven officieel in gebruik. Met participatie van de bewoners, ondernemers en toenmalig deelgemeente Centrum is gezamenlijk besloten om het verlichtingsconcept in de Oude Haven te veranderen. Lichtarchitect Ellen de Vires van het Luxlab heeft een bijzonder lichtontwerp gemaakt dat zorgt voor een mooie uitstraling van het gebied en specifieke details. De nieuwe verlichting moet ook bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-12658813)


Uitreiking The European City of the Year Award
Vrijdag 14 november
London

Wethouder Ronald Schneider is vrijdag 14 november aanwezig bij de uitreiking van de The European City of the Year Award. Rotterdam is naast Turijn en Aarhus genomineerd voor deze prijs. De prijs wordt uitgereikt door de academy of urbanism. De academy of urbanism bestaat uit 600 leden die allemaal hun sporen hebben verdiend op het gebied van ruimtelijke ordening, stedenbouw, (landschaps)architectuur en economie. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)


Prijsuitreiking Sportentocht Hoogvliet
14 november, 19.00 uur
Sportcampus Hoogvliet

Vrijdag 14 november reikt wethouder Adriaan Visser een prijs uit aan de sportiefste leerling die heeft meegedaan aan de Sportentocht Hoogvliet. Er is ook een prijs voor de sportiefste school. Sportentochten worden jaarlijks in verschillende gebieden van de stad georganiseerd. Sport, bewegen en het verenigingsleven krijgen dan een podium. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten. De Sportentocht biedt kinderen de kans kennis te maken met de diverse sportverenigingen en stimuleert ze tot sporten en bewegen. De Sportentocht vond dit jaar voor de vijfde keer in Hoogvliet plaats en is de laatste van de serie van vijf tochten die in Rotterdam is georganiseerd. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13155120).


Intocht Sinterklaas
Zaterdag 15 november, 12.45 uur
Willemplein

Op zaterdag 15 november verwelkomt burgemeester Ahmed Aboutaleb de goedheiligman bij zijn aankomst op het Willemsplein in Rotterdam. In een feestelijke optocht rijdt Sinterklaas vervolgens op zijn paard met zijn gevolg door de stad. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813


Jubileum stichting BforYou
Zondag 16 november, 16.30 uur
Schiecentrale

De stichting BforYou viert zondag 16 november haar 12,5 jarig jubileum. Via deze stichting worden kinderen gematcht aan vrijwillige mentoren. Zij helpen de kinderen hun talenten te ontdekken. Al die kinderen hebben mooie stappen vooruit gezet en hun talenten verder ontwikkeld. Een aantal mentees heeft zich op een bijzondere manier ontwikkeld. Zij worden extra in “de spotlight” gezet, en kunnen een mooie prijs winnen waarmee zij hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb spreekt tijdens deze viering en reikt de prijs uit aan een mentee. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).


En verder

Is burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag 12 november om 20.15 uur in De Doelen aanwezig bij het Korpsconcert 2014 van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten