Direct naar de content

Weekberichten 16 tot en met 31 juli

Rotterdam Cycling Festival
Zaterdag 16 juli en zondag 17 juli
Complex RWC Ahoy, Landscheiding 101

Wethouder Faouzi Achbar (o.a. Sport) opent op zaterdag 16 juli om 13:30 uur de allereerste editie van het Rotterdam Cycling Festival op het Sportcomplex van de Rotterdamse Wielren Combinatie Ahoy. Het festival, op 16 en 17 juli, is de opmaat naar een nieuwe Tourstart (Grand Départ) die Rotterdam ambieert. Het programma is gevarieerd en voor iedereen gratis toegankelijk. De Tour-etappe (met deskundig commentaar) is live te volgen en er zijn diverse activiteiten. Kijk voor meer informatie op: Rotterdam cycling – rotterdamcycling.com. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 28 74 17 94)

World Police & Fire Games
22 t/m 31 juli 2022
Rotterdam

Van 22 tot en met 31 juli 2022 staat Rotterdam in het teken van de World Police & Fire Games. Politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers afkomstig uit 70 verschillende landen doen mee aan dit internationale sportevent dat voor het eerst in Nederland wordt georganiseerd. Er zijn 63 sportonderdelen, waaronder crossfit, atletiek, waterpolo en de ultimate firefighter. Naast sport is er een cultureel programma met side-events. Wilt u het evenement bijwonen? Meldt u aan op #WPFG2022.

Openingsceremonie
Burgemeester Aboutaleb geeft vrijdag samen met minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid het startschot van de World Police & Fire Games in De Kuip. Het programma begint om 19.00 uur.

Kranslegging
Op woensdag 27 juli van 19.30 uur tot 21.00 uur legt locoburgemeester Robert Simons op het Willemsplein een krans voor alle hulpverleners die zich hebben ingezet voor de bescherming en handhaving van onze samenleving en het risicovolle werk niet hebben overleefd.

Sluitingsceremonie
Zondag 31 juli om 18.00 uur worden de Games op de Coolsingel afgesloten. Daar neemt locoburgemeester Faouzi Achbar de honneurs waar. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester, tel. 06 – 512 663 15)

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval
26 t/m 30 juli 2022
Diverse locaties in de stad.

Vijf dagen lang staat Rotterdam in het teken van muziek, dans, poëzie, story telling en parades onder de vlag van het Zomercarnaval. Zaterdag 30 juli vindt de 35ste editie van de Straatparade plaats. Locoburgemeester Faouzi Achbar is gastheer van de officiële ontvangst in de Burgerzaal van het stadhuis en spreekt om 15.00 uur de genodigden toe. Stand-upcomedian, acteur en presentator Jandino Asporaat zal de eerste munt slaan van een speciale Zomercarnaval-penning van de Koninklijke Nederlandse Munt. Aansluitend gaat locoburgemeester Achbar met de gasten naar het balkon voor het defilé en de jurering van de straatparade. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester, tel. 06 – 512 663 15)