Direct naar de content

Weekberichten 16 tot en met 23 januari

Uitreiking SDG-predicaat
Dinsdag 16 januari, 14.30 uur
Erasmus MC (hoofdingang)

De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties hebben als doel mondiale uitdagingen aan te pakken, waaronder armoede, ongelijkheid, klimaatverandering en gezondheid. Dinsdag reikt wethouder Chantal Zeegers (klimaat, bouwen, wonen) een SDG-predicaat uit aan het Erasmus MC. Joke Boonstra, vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van Erasmus MC, neemt het predicaat in ontvangst. Het Erasmus ontvangt het predicaat voor alle initiatieven om de gezondheidszorg te verduurzamen. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, plv. bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 142 111 51)

Elke Rotterdamse wijk een Wijkhub
Dinsdag 16 januari, 15.30 uur
Wijkhub Oude Noorden, Hooglandstraat 65

Op dinsdag 16 januari onthult wethouder Robert Simons ( o.a. Wijken en kleine kernen) een kaart met alle wijkhubs in Rotterdam. Een feestelijk moment, want voor elke wijk in Rotterdam is er een plek gevonden voor een eigen Wijkhub. Naast de vaste Wijkhubs is er een mobiele Wijkhub voor flexibele inzet in de wijken. De belangrijkste functie van de Wijkhub is dat bewoners, ondernemers, winkeliers en partnerorganisaties makkelijk in contact kunnen komen met de gemeente binnen hun eigen wijk. Ze kunnen zonder afspraak binnenstappen voor een gesprek met ambtenaren, vragen stellen, signalen uit de wijk melden en ideeën delen. (Meer informatie Michiel Groeneveld, plv bestuursvoorlichter wethouder Simons, 06 – 387 192 29).

Start bouw ZuideR Carré
Vrijdag 19 januari, 16.00 uur
Bouwlocatie Leo Lashleylaan

Vrijdag geeft wethouder Chantal Zeegers (o.a. Bouwen en Wonen) het startsein voor de bouw van het ZuideR Carré in het hoofdgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis. In Het ZuideR Carré komen 72 woningen, van studio’s van 30 m² in de nok tot twee-laags souterrain-appartementen van 140 m². Het gebouw vormt straks het hart van de nieuwe wijk Zuiderhof in Vreewijk. Tuindorp Vreewijk is beschermd stadsgezicht met meer dan 300 monumenten. Het voormalige Zuiderziekenhuis is er daar één van. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, plv. bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 142 111 51)