Direct naar de content

Weekberichten 16 tot en met 22 maart

Start eerste locatie getijdenpark
Maandag 16 maart 2015, 15.00 uur
‘Mallegatskoepel’, Persoonshaven

De oevers van de Nieuwe Maas in de regio Rotterdam worden vergroend. Door meer groen en natuur op, in en direct langs een rivier met eb en vloed ontstaat een aantrekkelijk landschap: het getijdenpark. De locatie van het eerste getijdenpark is het Mallegatpark. Wethouder Joost Eerdmans (oa buitenruimte) stort hier samen met Han Weber (gedeputeerde provincie Zuid-Holland), Peter Mollema (Havenbedrijf Rotterdam) en Marco Zeeman (Rijkswaterstaat) vanaf het water een eerste lading stenen en zand. Deze dag wordt ook de intentieovereenkomst ‘De rivier als getijdenpark’ door verschillende partijen zoals het Wereldnatuurfonds, de gemeente Rotterdam en het Zuid-Hollands Landschap getekend. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Kick-off Nationale Week van Zorg en Welzijn
Maandag 16 maart, 12.10 uur
Atrium Lelie Zorggroep, Karel Doormanstraat 343

Maandag 16 maart opent wethouder Hugo de Jonge (oa zorg) de derde Landelijke Week van Zorg en Welzijn. Tijdens deze week krijgen Rotterdammers de kans om verschillende zorg- en welzijnsorganisaties te bezoeken. Wethouder De Jonge geeft de symbolische aftrap van de week door het Atrium te heropenen, een locatie van de Lelie Zorggroep waar oudere bewoners zelfstandig wonen met zorg en hulp binnen handbereik. In een huiskamer brengen bewoners die intensievere zorg en begeleiding nodig hebben de dag door. Meer informatie over de Week van Zorg en Welzijn: www.derotterdamsezorg.nl (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Opening Tramconferentie Een leven lang kunst aan de Rotterdamse Maas
Dinsdag 17 maart, 11.30 uur
Tramhalte Oostplein

De Cultuurscouts en Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie in Rotterdam, hebben samen met het LKCA (Landelijke Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) het initiatief genomen voor de conferentie Een leven lang kunst aan de Rotterdamse Maas. Zij willen in beeld brengen wat op het gebied van ouderen en actieve cultuurparticipatie gebeurt en de kansen en meerwaarde van samenwerking verkennen. Reizend per tram door de stad laten zij voorbeeldprojecten in de wijken zien en brengen beleidsmakers van welzijn, kunst en zorg, deskundigen en kunstenaars hierover met elkaar in gesprek. Wethouder Hugo de Jonge (oa zorg) opent de tramconferentie. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Rotterdam viert Nationale Boomfeestdag
Woensdag 18 maart

Woensdag 18 maart is het Nationale Boomfeestdag. Op verschillende plekken in Rotterdam worden in totaal ruim 100 bomen geplant in straten, op pleinen en in parken.
Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte) plant op twee locaties bomen:
– Om 9.30 uur de eerste Rotterdamse babybomen op de Van der Waalslaan ter hoogte van huisnummer 24/Goedaerthof in Park 16Hoven. Zie voor meer informatie de persuitnodiging.
– Om 14.30 uur samen met Ernst Kuipers, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus Medisch Centrum en kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis 10 bomen op de Wytemaweg. De gemeente werkt samen met het Erasmus MC aan de herinrichting van de Wytemaweg die in juni klaar zal zijn. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Uitreiking 200ste certificaat Open boek
Woensdag 18 maart, 14.15 uur
Bibliotheektheater

Wethouder Hugo de Jonge (oa jeugd, onderwijs) reikt in het Bibliotheektheater het 200ste certificaat Open Boek uit. De cursus Open Boek leidt leerkrachten op tot leescoördinator in het basisonderwijs en maakt onderdeel uit van het programma 'de Bibliotheek op School'. Dit programma richt zich op samenwerken aan verbetering van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van leerlingen. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

“In dienst stellen” Marinierstram
Donderdag 19 maart, 12.30 uur
Coolsingel, voor het stadhuis

Ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers rijdt er dit jaar een speciale Marinierstram door Rotterdam. De tram is voorzien van historische beelden en hedendaagse beelden van het Korps op en vanuit zee. Donderdag stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb de Marinierstram officieel in dienst, samen met de brigadegeneraal der mariniers Richard Oppelaar. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Uitreiking 42ste Rotterdam Promotie Prijs
Vrijdag 20 maart, vanaf 16.00 uur
Burgerzaal stadhuis, Coolsingel 40

Vrijdag 20 maart reikt burgemeester Ahmed Aboutaleb de 42ste Rotterdam Promotie Prijs uit aan Wilfried de Jong. Volgens de jury speelt Rotterdam een rol bij alles wat schrijver, tv-maker en alleskunner Wilfried de Jong doet. Hij heeft iets met het rauwe, ongepolijste van de stad, is geïnteresseerd in Rotterdammers die van Rotterdam houden en weet mensen, stad en media vaardig bij elkaar te brengen. De laudatie wordt verzorgd door Nico Dijkshoorn. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Rederslunch te Hamburg
Donderdag 19 maart, 12.00 uur
Übersee club, Hamburg

De rederslunch is een jaarlijks bijeenkomst voor de CEO’s van de in Hamburg gevestigde Europese hoofdkantoren van containerrederijen. Doel van de bijeenkomst is de aanwezige rederijen te danken voor hun aanwezigheid in de Rotterdamse haven. Wethouder Pex Langenberg spreekt tijdens deze rederslunch. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Werkbezoek Rotterdam Academy
Vrijdag 20 maart, 15.00 uur
Pieter de Hoochweg 129, Rotterdam

Op vrijdag 20 maart brengen wethouder Hugo de Jonge en wethouder Maarten Struijvenberg gezamenlijk een bezoek aan Rotterdam Academy, dit is een onderdeel van de Hogeschool Rotterdam die de Associate Degree opleidingen (AD-opleidingen) aanbiedt. De Hogeschool Rotterdam en Inholland hebben een aantal jaren geleden besloten een nieuwe tweejarige Associate Degree opleiding te starten. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

En verder…

Neemt loco-burgemeester Joost Eerdmans zaterdag 14 maart tussen 15.00 en 16.00 uur in De Nieuwe Banier (Banierstraat 1) de DVD "10 jaar Aandacht Doet Spreken" in ontvangst tijdens een lotgenotenbijeenkomst. Aandacht Doet Spreken is een lotgenotenorganisatie van nabestaanden die een dierbare hebben verloren als gevolg van moord of doodslag. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)


Noot voor de redactie: