Direct naar de content

Weekberichten

1 t/m 8 november

Netwerkdag Fonds Bijzondere Noden
Maandag 3 november, 16.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Maandag 3 november spreken burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Maarten Struijvenberg tijdens de netwerkbijeenkomst Fonds Bijzondere Noden. Jaarlijks komen duizenden Rotterdamse huishoudens in een urgente financiële noodsituatie terecht. In Nederland bestaan verschillende wettelijke voorzieningen, maar die bieden niet altijd een afdoende oplossing. Het FBNR is opgericht om in die gevallen hulp te bieden. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).

Dag van de Integriteit
Dinsdag 4 november, 9.30 uur
WTC Rotterdam, Beurplein 37

Burgemeester Ahmed Aboutaleb houdt een welkomstwoord tijdens de 6e editie van de Dag van de Integriteit. Dit jaarlijks evenement heeft als doel het netwerk van de publieke integriteitsprofessionals, bestuurders en geïnteresseerden bij elkaar te brengen en te inspireren met kennis en actualiteit. Het thema dit jaar is gericht op de vraag hoe publieke integriteitsprofessionals een intern netwerk kunnen activeren en versterken. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).

Eerste uitreiking Investeringsfonds SOFIE
Dinsdag 4 november,11.00 uur
Voormalige RET remise, Waalhaven Oostzijde 1

De Rotterdamse stadshavens bieden plek aan bedrijvigheid waarbij innovatie en duurzaamheid belangrijke pijlers zijn. In het huidige economische klimaat kan het echter voor (startende) ondernemers lastig zijn om hun financiering rond te krijgen. Daarom is het Investeringsfonds Stadhavens Ontwikkelings Fonds voor Innovatie en Economie (SOFIE) opgericht. SOFIE biedt (deel-)financiering voor uitdagende projecten die aantoonbaar bijdragen aan de ontwikkeling van de Rotterdamse stadhavens. De financiering vindt plaats in de vorm van een lening. De Stichting Handelscompagnie Sluisjesdijk mag als eerste project een bedrag in ontvangst nemen voor de verbouwing van RET Remise tot een bedrijfsverzamelgebouw. Wethouder Maarten Struijvenberg is hier bij aanwezig. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Netwerkreceptie van The Grand Conference 2014
Woensdag 5 november, 17.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is gastheer en spreekt tijdens de netwerkreceptie van de The Grand Conference 2014. Thema van deze conferentie is een bestuurlijke dialoog over de veiligheidsrisico’s in een steeds verder digitaliserende maatschappij. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –53284813).

Dag van de Dialoog
Vrijdag 7 november, 9.00 uur
Fenix Food Factory, Veerlaan 19

Van 7 tot en met 16 november is het de Dag van de Dialoog, een Rotterdams evenement op tientallen plekken in de stad, met allerlei Rotterdamse organisaties, om stadsgenoten nader laten kennismaken met elkaar. Vrijdag 7 november opent wethouder Ronald Schneider de 13e Dag van de Dialoog. De vier Roterdamse kenniscentra (RADAR, Kenniscentrum Diversiteit, Rotterdam V en Dona Daria Kenniscentrum Emancipatie) organiseren deze dag met als thema: Energie van Rotterdam. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Nationaal Schoolontbijt
Vrijdag 7 november, 9.00 uur
Markthal

Het nationaal Schoolontbijt is al 11 jaar het grootste educatieve ontbijt evenement van Nederland. Elk jaar begin november maken ze van ontbijten een feestje in het hele land. Wethouder Hugo de Jonge ontbijt vandaag met leerlingen van de Savornin Lohmanschool in de Markthal. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Lezersfeest
Zaterdag 8 november, 20.00 uur
Centrale Bibliotheek Rotterdam, Binnenrotte

Eén keer per jaar wordt de Centrale Bibliotheek omgetoverd tot festivallocatie voor het Lezersfeest. Op zaterdag 8 november gebeurt dat voor de 18e keer. Wethouder Adriaan Visser (financien, binnenstad, cultuur en sport) verzorgt samen met directeur Gert Staal en stadsdichter Daniël Dee de opening.
Bezoekers kunnen op verschillende podia genieten van vele bekende en minder bekende schrijvers, dichters, striptekenaars, woordkunstenaars en signeersessies. Maar ook van spannende surpriseacts, theater, muziek, voordrachten en interviews. Om middernacht start het afsluitende dansfeest onder de noemer Boekie Night. Het Lezersfeest trekt jaarlijks 2.000 bezoekers.
(Meer informatie: Nicole de Jong, communicatieadviseur Bibliotheek Rotterdam, 06 – 13167761 of Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser: 06 – 13155120. Kijk ook op www.lezersfeest.nl)

En verder…

is wethouder Hugo de Jonge op dinsdag 4 november om 18.30 uur in de Burgerzaal gastheer tijdens het Galadiner voor Rotterdamse patiënten en mantelzorgers van Bavo Europoort. Stichting Vrienden van Parnassia Groep verzorgt dit galadiner voor de zevende keer. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

is burgemeester Ahmed Aboutaleb zaterdag 8 november om 14.00 uur aanwezig bij de “musical Theater Vitaal” naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van het Humanitas Gerard Goosencomplex. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).

fietst wethouder Pex Langenberg zaterdag 8 november om 10.00 uur mee met Maasparcours, een fiets- en wandelroute langs de parels van de stad. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten