Direct naar de content

Weekberichten 15 tot en met 23 februari

Boom planten Velt Nederland
Zaterdag 15 februari 2020, 13.30 uur
TVO, tuinieren voor ouderen Overschie, Achterdijk 2A

Op zaterdag 15 februari plant wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) samen met de leden van Velt, afdeling Rotterdam bij de ingang van het clubhuis van TVO (tuinieren voor ouderen Overschie) een boom om te vieren dat Velt haar 3500 lid verwelkomt. Om 13.30 uur start het feestelijke programma met een welkomstwoord van wethouder Bonte en de voorzitter van Velt Nederland, John Vermeer. De wethouder gaat in gesprek met de (nieuwe) leden. Consumenten vinden goede gezonde voeding steeds belangrijker. Velt staat voor verse, onbespoten groente uit eigen (stads)tuin, weten waar je eten vandaan komt, lokaal geteelde voedingsrijke seizoengroenten. Tuinen en voeding die goed zijn voor de mens en onze planeet staan centraal. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06– 383 192 44).

Uitbreiding huisvesting Young Business School Rotterdam voltooid
Maandag 17 februari 15.00-15.45 uur
YBSR Musagebouw Katendrecht, Maashavenweg
 
Samen met leerlingen, ouders en onderwijsprofessionals opent wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) op maandag 17 februari het nieuwe gebouw van de Young Business School Rotterdam (YBSR). De uitbreiding van YBSR met dit nieuwe gebouw is een eerste, zichtbare mijlpaal in de samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en de drie grootste schoolbesturen CVO, Stichting Boor en LMC-VO. Zij sloegen in 2018 de handen ineen om het onderwijsaanbod op Rotterdam-Zuid breder, veelzijdiger en 'toekomstproof' te maken.  (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)
 
Sloop paviljoens Coolsingel
Woensdag 19 februari, 9.00 uur
(ter hoogte van nummer 75).
 
Wethouder Arjan van Gils geeft het startsein voor de sloop van de zwarte paviljoens die nu nog aan de Coolsingel staan. Een nieuwe stap in de complete renovatie van de Coolsingel. Door de sloop maken de paviljoens ruimte voor de extra brede esplanade die straks zichtbaar is vanaf het Hofplein tot aan de Schilderstraat. Door de paviljoens nu te slopen, zijn ze weg voordat de Marathon Rotterdam begint. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Arjan van Gils, tel. 06 – 181 911 04)

Tour-de-wijk: Etappe 1 Nesselande
Woensdag 19 februari, 09:00 uur
Huis van de WIjk, De Kristal, Cypruslaan 10

Wethouder Barbara Kathmann (o.a. Wijken) gaat in gesprek met bewoners en wijkvertegenwoordigers in de wijk Nesselande. Het bezoek is de eerste etappe van de Tour-de-Wijk, waarin zij 32 wijken van Rotterdam bezoekt. Het programma begint om 09.00 uur met een ontvangst en een rondleiding in het Huis van de Wijk. Daarna gaat de wethouder met een aantal actieve bewoners een sportactiviteit doen. Aansluitend staan op het programma: een rit door de wijk in de Tuk Tuk, gesprekken met wijkcomitéleden en speeddaten met bewoners (Brasserie Lookies, Maltaplein 2). (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 481 386 31)

De 5e Kom Erbij Conferentie
Donderdag 20 februari, 13.30 – 17.30 uur,
Engels, Stationsplein 45

Ruim 200 belangstellenden voor de vijfde ‘Kom Erbij’ conferentie op 20 februari 2020. Een jaarlijks terugkerende conferentie die dit keer in het teken staat van de aanpak van eenzaamheid in Rotterdam. Wethouder Sven de Langen (o.a. Ouderen) is aanwezig om het boek ‘Interventieprofielen voor de aanpak van eenzaamheid en sociaal isolement bij ouderen’ van Anja Machielse in ontvangst te nemen. Deze types worden gespeeld door een trainer/acteur, zodat de deelnemers hier ook een beeld bij krijgen. Deelnemers aan de conferenties gaan zelf actief aan de slag via de workshops. Verder kunnen deelnemers anderen ontmoeten via speeddaten en kennis maken met inspirerende voorbeelden via parallelsessies.(Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, 06 – 415  499 95)


Noot voor de redactie: