Direct naar de content

Weekberichten 15 tot en met 22 juni

Rectificatie: de aangekondigde opening (zie hieronder) van speeltuin de Nieuwe Plantage is met enkele weken uitgesteld. Dit vanwege het voltooien van de laatste werkzaamheden. Nieuwe datum volgt.

Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) opent op maandag 14 juni Speeltuin Nieuwe Plantage. Deze speeltuin is voortgekomen uit het project “Buiten is van ons allemaal” in het kader van het Wijkverrijkers programma, en buiten betekent veel voor de Rotterdammers. Er wordt ruimte gegeven aan wensen en initiatieven van bewoners en ondernemers uit verschillende wijken. De gemeente wil daar graag extra aan bijdragen. Het gaat dan om de aanpassing van enkele pleinen en straten, het verbeteren van speelplekken of het vergroenen van de omgeving. Zo geven we als stad gehoor aan de wens van bewoners en ondernemers om hun directe buitenruimte te verbeteren. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Ondertekening Stadsakkoord Rotterdam. Sterker door 7 Stadsprojecten
Dinsdag 15 juni 15.00-16.00 uur
Live uitzending via Stadsgarage Kruisplein

Op 15 juni ondertekent Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) namens het college samen met 27 partijen het Stadsakkoord Rotterdam. Sterker door 7 Stadsprojecten. Om van deze Stadsprojecten een succes te maken, is betrokkenheid van partners in de stad essentieel. In het akkoord staan de afspraken die met de ondertekenende partijen zijn gemaakt. Na de Coronacrisis willen deze partijen Rotterdam er zo snel mogelijk weer bovenop helpen. Dat doen ze door oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waar de stad voor staat. Bijvoorbeeld het verlagen van hittestress, de opvang van hevige regenbuien en woningbouw op plekken waar dat tot nu toe niet mogelijk was. Met deze 7 stadsprojecten krijgt Rotterdam meer groene stadslongen; aantrekkelijke openbare plekken waar je elkaar kunt ontmoeten, bewegen en ontspannen. De investeringen leveren bovendien nieuwe banen op, een aantrekkelijk ondernemersklimaat en meer ruimte voor kunst en cultuur. De 7 stadsprojecten zijn: Groene Long (Hofplein en Westblaak), Prins Alexanderplein, Hofbogenpark, Park Maashaven, Schouwburgplein, Rijnhavenpark en Getijdenpark Feijenoord. U bent van harte welkom om de ondertekening van het Stadsakkoord live bij te wonen in de Stadsgarage Kruisplein. (Voor meer informatie en aanmelding: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Legging eerste steen bij clubgebouw van LMO/de Zwervers.
Woensdag 16 juni 16.30-17.30 uur
Smeetslandseweg 15 (IJsselmonde)

Op woensdag 16 juni gaat Wethouder Sven de Langen (o.a. Sport) de eerste steen leggen bij het nieuwe gezamenlijke clubgebouw van voetbalvereniging L.M.O. en voetbalvereniging IJ.V.V. De Zwervers aan de Smeetslandseweg 15 in Rotterdam. De bouw geeft invulling aan de wens in Rotterdam aantrekkelijke sportaccommodaties van goed niveau te hebben. Samen met de verenigingen heeft de gemeente een prachtig nieuw clubgebouw ontworpen. (Meer informatie: Kim Harmsen, Bestuursvoorlichter wethouder de Langen, tel. 06 – 415 499 95)

Opening van de Midden-Delfland Dag
Zaterdag 19 juni 9.30 – 10.30
Belevenisboerderij Schieveen, Oude Bovendijk 220, Rotterdam

Op zaterdag 19 juni opent wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) de Midden-Delfland Dag. Het thema is: ‘Verrassend Midden-Delfland’. Schieveen, Kethel, Schiedam en de omgeving rondom het Bezoekerscentrum Midden-Delfland zijn de gebieden, waarin activiteiten plaatsvinden en locaties geopend zijn.
Graag nodig ik u, namens het gehele bestuur, uit voor de opening waarbij ook de lancering van de Visie over het Bijzonder Provinciaal Landschap van Midden-Delfland plaatsvindt. Dat zal zijn op de Belevenisboerderij Schieveen, Oude Bovendijk 220 in Rotterdam. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Onthulling L’Âge d’Or
Zondag 20 juni, 15.00 uur
Kop Wilhelminapier, nabij Lost Luggage

Zondag 20 juni, op Wereldvluchtelingendag, onthult burgemeester Aboutaleb een nieuw kunstwerk op de kop van de Wilhelminapier, tegenover het toekomstige FENIX Landverhuizersmuseum. Het kunstwerk L’Âge d’Or (2019) van de Britse beeldend kunstenaar Gavin Turk is een ruim 3,5 meter hoge openstaande deur van beschilderd brons die altijd open staat, zicht biedt op de Maas en wenkt naar de Atlantische oversteek. FENIX schenkt het beeld in langdurige bruikleen aan de beeldencollectie van gemeente Rotterdam. Het kunstwerk wordt onderdeel van Sculpture International Rotterdam. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 51 26 63 15)

Voorlezen op de Minister Marga Klompeschool
Maandag 21 juni 8.30-9.00 uur
Robert Kochplaats 346-348, Rotterdam

Wethouder Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme) brengt op maandagochtend 21 juni een bezoek aan de Minister Marga Klompéschool in Rotterdam-Ommoord. Daar opent hij de themaweek die gaat over wereldculturen. De wethouder is gevraagd daarover iets te vertellen.
(Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)