Direct naar de content

Weekberichten 15 tot en met 21 februari

Social Sciences Career Week
maandag 15 februari, 9.30 uur
Erasmus Universiteit Rotterdam, Campus Woudestein

Wethouder Maarten Struijvenberg (economie) opent maandag 15 februari de Social Sciences Career Week. Dit is een nieuw concept binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De week is gevuld met carrièregerichte activiteiten zoals presentaties van bedrijven, workshops, vaardigheidstrainingen, oriënterende interviews met recruiters, inhouse-days, een stagemarkt en recruitmentdrinks. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 22661917)

Logistiek010 In de Spotlights
woensdag 17 februari, 15.00 uur
Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein

Tijdens de bijeenkomst ‘Logistiek010 In de Spotlights’ bespreken transporteurs, logistiek dienstverleners, verladers, winkeliers en overheden hoe de logistiek in Rotterdam efficiënt en groen kan worden ingericht. Wethouder Pex Langenberg (mobiliteit en duurzaamheid) reikt Ecostars-certificaten uit. Jeroen de Leeuw van 7 Square Endeavour geeft een presentatie over de ontwikkelingen op het Schouwburgplein. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657)

Spotlightroute ZieZuid
donderdag 18 februari, 13.30 uur
Hal stadhuis, Coolsingel 40

Op 8 januari jl. maakte burgemeester Aboutaleb op Zuid de tien mooiste plekken van Rotterdam-Zuid bekend, gefotografeerd door deelnemers van de fotowedstrijd #ZieZuid. Hij verraste toen de winnaars met het aanbod om de winnende foto’s ook in het stadhuis tentoon te stellen. Donderdag opent hij in de hal de Spotlightroute ZieZuid, die daar twee weken te zien zal zijn. (Meer informatie: Lennart de Jong, afdeling communicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Tuindorp Vreewijk 100 jaar
vrijdag 19 februari, 16.30 uur
Huis van de Wijk De Brink, Dreef 71

Tuindorp Vreewijk is in 2016 100 jaar en dat wordt groots gevierd met allerlei feestelijke activiteiten. Voor de organisatie van dit eeuwfeest is de Stichting Vreewijk 100 jaar opgericht, die met hulp van bewoners, vrijwilligers en diverse samenwerkingspartners Vreewijk op de kaart wil zetten. Burgemeester Aboutaleb is lid van het Comité van Aanbeveling. Vrijdag geeft hij de officiële aftrap van het jubileumjaar in Vreewijk. Honderd jaar geleden werden voor het eerst de Lede, de Langegeer en de singel naast de Valkeniersweg verlicht. Donderdag zal dit opnieuw gebeuren, op een bijzonder manier. (Meer informatie: Lennart de Jong, afdeling communicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)


Noot voor de redactie: