Direct naar de content

Weekberichten

27 oktober tot en met 2 november

Startschot Lief en Leedweek
Maandag 27 oktober, 17.30 uur
Essenburgstraat 37a

De Lief en Leedweek is een onderdeel van de vernieuwing van het Opzoomeren. Ongeveer 375 straten/groepen hebben zich ingeschreven als deelnemer en organiseren deze week een lief- en leedactie waarbij men aandacht geeft aan een groep in en straat of buurt die dat nodig heeft en/of verdient. Dit kan bijvoorbeeld zijn een bloemetjes rondbrengen, spelletjesmiddagen organiseren, een gezamenlijke maaltijd, winterklaar maken van tuintjes van ouderen, enzovoorts. Opzoomer Mee ondersteunt elke deelnemer met een bijdrage van maximaal 175 euro. Wethouder Hugo de Jonge (o.a. zorg) opent de Lief en Leedweek op maandag 27 oktober. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Lancering ‘Oren Open’
Dinsdag 28 oktober, 9.00 uur
Basisschool De Vierambacht, Nozemanstraat 75

De Muziekcoalitie Rotterdam heeft OrenOpen.nl ontwikkeld, een ‘digitaal platform’ voor leerlingen en docenten van basisscholen. Kinderen kunnen spelenderwijs leren actief naar muziek te luisteren. Ook is de website geschikt voor ouders en kinderen die samen het Rotterdamse muziekleven willen ontdekken. Wethouder Adriaan Visser lanceert de website www.orenopen.nl op basisschool De Vierambacht. Het platform is ontwikkeld met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Rotterdam. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13155120).

Prijsuitreiking fotoactie Caribische bursalen
Dinsdag 28 oktober, 18.00 uur
Hogeschool Rotterdam, Museumpark 40

Dit jaar werd voor de vijfde keer een fotowedstrijd georganiseerd door de gemeente Rotterdam en het Platform studerende Antillianen en Arubanen in Rotterdam (PAAR). Studenten van de voormalige Antillen en Aruba die in Rotterdam komen studeren, ontvangen een wegwerpcamera met als doel alles wat hen in hun nieuwe woon- en studeeromgeving opvalt, boeit en ontroert, vast te leggen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb maakt dinsdag 28 oktober de winaars van deze fotowedstrijd bekend. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

De Moslimkrant-lezing
Dinsdag 28 oktober 2014, 19.00 uur
Erasmus Universiteit: Erasmus Paviljoen, Burgemeester Oudlaan 350

De Moslimkrant bestaat één jaar. In het kader van dit eenjarig bestaan organiseren de makers de Moslimkrant-lezing. De lezing gaat over internationaal Jihadisme en wordt verzorgd door Prof. dr. mr. Maurits Berger, hoogleraar Islam in de hedendaagse Westerse wereld aan de Universiteit Leiden. Wethouder Joost Eerdmans geeft zijn beschouwing op dit onderwerp en neemt samen met Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en Anne Dijk, Islamoloog, religiewetenschapper en directeur van FAHM Instituut deel aan het debat. Als u hierbij aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden via info@demoslimkrant.nl (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Onthulling Van Nellefabriekmeubel
Woensdag 29 oktober, 10.00 uur
Werelderfgoed Podium, gebouw De Bazel, Vijzelstraat 32, Amsterdam

De Van Nellefabriek heeft in juni 2014 een plaats gekregen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een wereldwijde erkenning van de unieke en universele waarde van de voormalige koffie-, thee- en tabaksfabriek. Nederland heeft nu tien werelderfgoederen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Woensdag 29 oktober onthult burgemeester Ahmed Aboutaleb het Van Nellefabriekmeubel in het Werelderfgoed Podium. Hier kan iedereen kennis maken met de tien werelderfgoederen in Nederland. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –53284813).

Opening Buurtsportaccommodatie Feijenoord
Woensdag 29 oktober, 17.45 uur
Feijenoord, Spoorweghaven 350

Woensdag 29 oktober opent burgemeester Ahmed Aboutaleb de nieuwe thuishaven van Hockeyclub Feijenoord: Buurtsportaccommodatie Feijenoord. HC Feijenoord is de eerste multiculturele hockeyclub van Nederland. Het idee voor deze club ontstond vier jaar geleden om kinderen in achterstandwijken kennis te laten maken met de hockeysport. Buurtsportaccommodatie Feijenoord wordt ook gebruikt door andere sportverenigingen zoals de korfballers van Sperwers en verschillende scholen geven hier gymlessen. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –53284813).

Debat Cultuurverkenning
Woensdag 29 oktober, 20.00 uur
Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam

De Raad voor Cultuur, de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en Het Nieuwe Instituut organiseren een debat over ‘De Cultuurverkenning: ontwikkelingen en trends in het culturele leven in Nederland’. Tijdens het debat gaan wethouder Adriaan Visser, Joop Daalmeijer (Raad voor Cultuur) en Melanie Post van Ophem (Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur) in gesprek over de mate waarin de landelijke verkenning op Rotterdam van toepassing is. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13155120).

100 jaar Daniel den Hoed 100 jaar strijd tegen kanker
Vrijdag 31 oktober, 18.00 uur
Erasmus MC

Op vrijdag 31 oktober vindt de Grote Inzameldag plaats van de actie: 100 jaar Daniel den Hoed = 100 jaar strijd tegen kanker. In de maanden september en oktober zijn er diverse acties geweest om geld in te zamelen voor de aanschaf van een geavanceerd apparaat dat 'therapie op maat' vooruit helpt. Burgemeester Ahmed Aboutaleb maakt vandaag het eindbedrag bekend. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel.06 –53284813).

En verder…

Reikt wethouder Hugo de Jonge op dinsdag 28 oktober om 18.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis de Lof der Zotheidspeld uit. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Spreekt burgemeester Ahmed Aboutaleb op vrijdag 31 oktober om 19.30 uur in het Wereldmuseum een welkomstwoord uit tijdens het Hortigala 2014, een jaarlijks evenement van de tuinbouwsector. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel.06 – 53284813).


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten