Direct naar de content

Weekberichten 14 tot en met 21 september

1e exemplaar in ‘Kieseenclub’
Woensdag 15 september 15.00 uur
Skateland, Piekstraat 45

Wethouder Michiel Grauss (o.a. schuldenaanpak) neemt woensdag 15 september om 15.00 uur het eerste exemplaar in ontvangst van de ‘Kieseenclub’- krant uit handen van Samuel Schampers, voorzitter van het Jeugdfonds. Met het verspreiden van de krant hoopt het Jeugdfonds Sport en Cultuur dat meer ouders en kinderen de weg naar financiële ondersteuning voor sport en cultuur weten te vinden. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur verspreidt deze maand in heel Rotterdam de krant die de aandacht vestigt op regelingen voor gezinnen met weinig geld. Met een bijdrage van het Jeugdfonds kunnen Rotterdamse kinderen meedoen aan sport- en cultuuractiviteiten in de stad. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 531 487 55)

Zwerfafval opruimen voor Keep it Clean Day
Donderdag 16 september 08.30 – 09.15 uur
Koeweide, Crooswijk

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken en Kleine kernen) gaat op donderdag 16 september samen met kinderen van de Talmaschool zwerfafval opruimen in Crooswijk. Bewoners van Crooswijk doen dit jaar voor de 10e keer mee met de nationale Keep it Clean Day, en krijgen deze keer steun van 175 kinderen van de Talmaschool om in één dag de hele wijk op te schonen. Wethouder Vermeij en directeur Openbare Werken Edim Hadziavdic bijten ’s ochtends samen het spits af. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)

Opening eerste Rotterdamse Energiehuis
Donderdag 16 september 15.30 – 16.30 uur
Heindijk 350

Wethouder Bas Kurvers (o.a. Energietransitie gebouwde omgeving) opent samen met wethouder Richard Moti (o.a. Werk en Inkomen) het Energiehuis in Heindijk. Het Energiehuis is een gemeentelijk initiatief en doet dienst als een praktijkcentrum voor duurzaam wonen waar initiatieven voor duurzaam wonen, leren en werken samen komen. Een plek om te zien, horen en ervaren wat Rotterdammers in en om het huis doen en wat zij kunnen bijdragen aan duurzaam leven, ook op het gebied van werk. Zoals een leerwerktraject voor de installateur van de toekomst, informatie over aardgasvrij wonen, maar ook het repaircafé of de kledingbank voor tweedehands kleding.(Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 825 177 42)

Bezoek aan Rozenburg
Vrijdag 17 september 14.30 – 16.00 uur
Jan van Gooyenstraat 1, Rozenburg

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken en kleine kernen) brengt op vrijdag 17 september een bezoek aan Rozenburg. Vermeij ontmoet daar de leden van de huidige gebiedscommissie, kinderburgemeester Bas Ammerlaan, de nieuwe wijkscout en de directeur van Ressort Wonen. Het bezoek van de wethouder vindt plaats in het gebiedskantoor, de toekomstige wijkhub in de nieuwe wijkdemocratie De Wijk aan Zet. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)

Officiële ondertekening symbiose overeenkomst Cam on Wheels
Vrijdag 17 september 15.00 – 16.15 uur
Lloydstraat 13G

Op vrijdag 17 september zet wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) samen met vertegenwoordigers van Com in Beeld, het Grafisch Lyceum Rotterdam en Stichting BOOR de handtekening onder het unieke samenwerkingsproject Cam on Wheels. Cam on Wheels is een film-productiehuis waar jongeren met en zonder beperking professionele audiovisuele-media producties maken. Cam on Wheels biedt daarnaast av-media onderwijs (digitale beeldgeletterdheid) aan het (Speciaal) Basis-en Voortgezet onderwijs (SO/VSO) van Stichting BOOR. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)

De week van de Omloop
Vrijdag 17 september 18.00 uur
Wijk Middelland

Op vrijdag 17 september  opent wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) ‘de Week van de Omloop’ in Middelland. Een circulair wijkfestival (17 t/m 26 sept.) voor en door Middellanders, met elke dag verschillende activiteiten en workshops. Het festival wil Middellanders nieuwsgierig maken en laten zien dat circulair ook iets kleins (en leuk) kan zijn, met liefde voor de dingen en focus op verbinding in de wijk. De opening vindt plaats in Het Wijkpaleis, met aansluitend een circulaire aanschuifmaaltijd in bijzijn van de wethouder. (Meer informatie Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 391 161 35)

Start aanleg groen dak met waterberging op de Doelen
Maandag 20 september 11.00 – 12.00 uur
Op het dak van de Doelen, Schouwburgplein 50

Wethouder Bas Kurvers (o.a. energietransitie gebouwde omgeving) geeft het startsein voor de aanleg van een groen, biodivers dak met waterberging op concert- en congresgebouw de Doelen. Dat doet hij samen met de Doelen, Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en 7 Square Endeavour. Het is de eerste keer dat een groot gemeentelijk gebouw en rijksmonument in het hart van de stad een multifunctioneel dak van deze omvang krijgt. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 284 894 54

Upstream Festival (start- & scale-ups)
Maandag 20 september 16.00 – 20.15 uur
Merwe4havensgebied/ Stadshaven Brouwerij

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Economie) is maandag 20 september aanwezig bij de opening van het Upstream Festival (start- & scale-ups) in de Stadshaven Brouwerij in het Merwe-Vierhavengebied. De brouwerij, gelegen in het zogeheten Rotterdam Makers District, transformeert vijf dagen lang tot de plek waar start-up en scale-up oprichters, investeerders, studenten, beleidsmakers en gedurfde corporates samenkomen om een positieve impact te maken in de wereld. Het festival wordt georganiseerd vanuit het Up! Rotterdam programma. Na de officiële opening sluit Vermeij aan bij een van de twee VIP dinners voor de top 100 snelst groeiende bedrijven in de regio, met 80 CEO’sc  40 CTO’s en een aantal vooraanstaande Nederlandse topondernemers. PROGRAM MAIN EVENTS | Upstream. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)