Direct naar de content

Weekberichten 14 tot en met 21 februari

Aedes-lezing
Woensdag 15 februari, 15.45 uur
Glazen Zaal, Prinsessegracht 26 in Den Haag

Burgemeester Aboutaleb spreekt woensdag de Aedes-lezing 2023 uit – de waarde van wonen. Hij neemt de toehoorders mee in een essay over het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, waarin hij zijn kijk op de waarde van wonen geeft in relatie tot grootstedelijke problematiek. Martin van Rijn is sinds 1 september 2020 voorzitter van Aedes vereniging van woningcorporaties. Onder zijn leiding is onlangs een midterm rapport over NPRZ verschenen. Aanmelden voor de lezing via de Aedes-website. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Viering hoogste punt ibis Styles hotel naast Ahoy
Donderdag 16 februari, 13:00 uur
Bouwplaats hotel, Ahoyweg

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) markeert samen met Aerjen Koeneman (directeur Foruminvest) en Jolanda Jansen directeur Ahoy) het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe ibis Styles hotel. De komst van het hotel naast Ahoy is een mooie toevoeging aan de leefbaarheid en diversiteit op Zuid en zorgt voor een langer verblijf van bezoekers. Er wordt gebouwd met oog op de toekomst door het gebouw te voorzien van hoge isolatiewaarden, een dak vol zonnepanelen en verwarming middels restwarmte van de Rotterdamse industrie. Het hotel is onderdeel van Hart van Zuid, een samenwerking tussen gemeente en marktpartijen die werken aan een bruisend stadscentrum voor Zuid. Naast het hotel komt ook nog een bioscoop en een parkeergarage. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Sleuteloverdracht eerste bewoners Vlietpark Hoogvliet
Donderdag 16 februari, 16:00 uur
Hoogvliet, Middenbaan zuid

Op donderdag 16 februari overhandigt wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) de sleutel aan de eerste bewoners van Vlietpark fase 1 in Hoogvliet. Op de voormalige Unielocatie heeft ontwikkelaar ABB in een kort tijdsbestek 54 energieneutrale woningen gebouwd voor met name mensen met een middeninkomen. Natuurinclusief bouwen heeft hier een prominente rol. Van ingebouwde nestkasten, groene erfafscheidingen en openbare ruimte tot aan het rekening houden met de ecologie in het gebied bij de inrichting van openbare verlichting. ABB is in samenwerking met de gemeente Rotterdam gestart met de ontwikkeling van Vlietpark fase 2. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)