Direct naar de content

Weekberichten 14 t/m 20 november 2022

Grand Opening Hardt Hyperloop
Dinsdag 15 november, 16.00 uur
Science Tower Rotterdam, Marconistraat 16

Dinsdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het nieuwe hoofdkantoor en experience center van Hardt Hyperloop, een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een Europees hyperloopsysteem. Een hyperloop-trein is een soort buis waarin mensen of goederen vervoerd kunnen worden door een lagedruk-tunnel. Daardoor is er minder luchtwrijving en kunnen hoge snelheden gehaald worden, in theorie tot 1200 km per uur. Hardt is opgericht door studenten van de TU Delft, die in 2017 een door Elon Musk uitgeschreven wedstrijd wonnen met hun ontwerp voor de capsule. Rotterdam neemt deel aan Hyperconnected Europe, een stedennewerk dat de ontwikkeling van een hyperloopnetwerk ondersteunt. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Start bouw De Buitenkans in Park de Twee Heuvels
Donderdag 17 november, 10.30 uur
Naast Zwembad (Dwarsdijk 80)

Donderdag drukt wethouder Chantal Zeegers (o.a. bouwen en wonen) op de knop voor de eerste paal van project Buitenkans. De Buitenkans is onderdeel van Stadionpark, de grootste gebiedsontwikkeling van Rotterdam. NBU bouwt hier 32 huizen in twee buurtschappen links en rechts van het zwembad. De woningen hebben geen eigen afgeschermde tuinen. Het Park De Twee Heuvels is als het ware de tuin. Bij de bouw is er veel aandacht voor duurzaamheid, zoals hoogwaardige isolatie en groene daken met zonnepanelen. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Ondertekening schoonmaakconvenant
Donderdag 17 november, 12.00u
Mcdonalds Spaanse Polder (Teurledenweg

De gemeente Rotterdam en fastfoodrestaurant McDonald’s in de Spaanse Polder werken intensief samen bij het schoonhouden van de directe omgeving. Wethouder Vincent Karremans en Edwin Ooms, franchisenemer van diverse McDonald’s restaurants, tekenen hiervoor op 17 november een convenant. De samenwerking zorgt voor minder zwerfafval in de straten en wateren rond dit restaurant. McDonald’s neemt extra verantwoordelijkheid in de aanpak tegen zwerfafval. Zij houden naast hun eigen terrein en de verplichte 25 meter hieromheen nu ook een deel van het omliggende gebied schoon en legen daar de afvalbakken. De gemeente faciliteert het restaurant door onder meer de levering van vuilniszakken, een elektrische afvalzuiger, een Seabin en andere materialen. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 28362717)

Finale: International Business Case Competition Rotterdam
Vrijdag 18 november, 11.45 – 16.45 uur
Rotterdam Business School, Kralingse Zoom 91

In de week van 13 tot en met 18 november 2022 organiseert Hogeschool Rotterdam samen met de Carleton University uit Ottawa in Canada, een internationale business case competitie. 16 studententeams uit de hele wereld, waaronder Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit, doen mee. Aankomende young professionals gaan CEO’s en CFO’s helpen antwoorden te vinden op de uitdagingen van deze tijd. Het thema is ‘Next Economy’ waarin duurzaamheid, betekeniseconomie en nieuw leiderschap centraal staan. Op maandag, dinsdag en woensdag worden er poulewedstrijden gespeeld. De winnaars van elke poule en de twee beste runners-up gaan door naar de finale op vrijdag. Deze finale wordt geopend door onderwijswethouder Said Kasmi. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 391 161 35).

Dag van de Ondernemer
Vrijdag 18 november, 15.00 uur
Kamer van Koophandel, Blaak 40

Op 18 november is de jaarlijkse Dag van de Ondernemer. Op deze dag wordt door het hele land extra respect getoond voor ondernemers en hun belang voor Nederland. Ze worden in het zonnetje gezet en er wordt waardering getoond voor hun inzet, lef en doorzettingsvermogen. In het kader van deze dag is er een programma bij het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel. Dat gaat het over vitaliteit, vitaal gezonde medewerkers en financieel fitte bedrijven. Tijdens het plenaire deel spreken economiewethouder Robert Simons en ondernemer Martin van Assendelft. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81)

Start bouw SAWA op de Lloydpier
Vrijdag 18 november, 16.00 uur
Bouwlocatie SAWA, Lloydstraat

Op vrijdag 18 november geeft wethouder Chantal Zeegers (klimaat, bouwen en wonen) samen met Mark Compeer (Nice Developers) het feestelijke startsein van de bouw van Sawa, het eerste hoge houten woongebouw van Rotterdam. In dit iconische gebouw dat voor 90% uit hout zal bestaan, komen 109 huizen waarvan de helft in het betaalbare segment. SAWA is niet alleen architectonisch bijzonder, maar wordt ook nog eens duurzaam en circulair gebouwd. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)