Direct naar de content

Weekberichten

11 t/m 19 oktober

Benefietconcert Stichting Ambulance Wens 
Zaterdag 11 oktober, 19.30 uur
Islamunda, Herenwaard 17

Wethouder Hugo de Jonge opent zaterdag 11 oktober het benefietconcert voor Stichting Ambulance Wens Nederland. In Islamunda presenteert Marga Bult (ambassadrice van de stichting) het concert waar onder andere Franklin Brown en Nuraila Karim optreden met muzikale begeleiding door een vijftien mans orkest met blazers en backingvocals. De opbrengst gaat naar de Stichting Ambulance Wens Nederland die de laatste wens voor terminale patiënten laat uitkomen. Deze organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers (200) die met vijf volledig aangepaste ambulances, deze laatste wensen vervullen.
(Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-51074786)

Ceremonie op de Oasis of the Sea
Dinsdag 14 oktober, 11.30 uur
Wilhelminakade

Op dinsdag 14 oktober komt voor de tweede keer het grootste cruise schip ter wereld, de Oasis of the Sea, aan op de Wilheminakade. De nieuwe gasten gaan aan boord en tevens wordt de “Key & Plaque “ ceremonie gehouden door havenwethouder Pex Langenberg. (Meer informatie bij: Anna Feiner , Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Meer studiesucces studenten 
Woensdag 15 oktober, 15.30 uur
Hogeschool Rotterdam, Museumpark

In het studiejaar 2014 – 2015 gaan Hogeschool Inholland, Thomas More Hogeschool en Hogeschool Rotterdam met het voortgezet onderwijs aan de slag om de studiesuccessen van de studenten te verhogen. De instellingen zetten in op loopbaanoriëntatie en begeleiding, vakinhoudelijke aansluiting en Hbo-vaardigheden. Onderwijswethouder Hugo de Jonge is aanwezig bij de ondertekening van de intentieverklaring 'Samen werken aan een betere aansluiting'. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-51074786)

Race of the Classics Young Professionals
Woensdag 15 oktober, 11.30 uur
Zr.Ms. Urania, zeiljacht van de Koninklijke Marine, Veerhaven

Loco-burgemeester Joost Eerdmans geeft woensdag 15 oktober het startschot voor de vlootschouw "Race of the Classics Young Professionals" (de ROTC YP). Hierna neemt de loco-burgemeester de vlootschouw ook af. Het startschot en de afname vindt plaats vanaf Zr.Ms. Urania, het 27 meter lange zeiljacht van de Koninklijke Marine dat dienst doet als varend opleidingsschip voor officieren. Voor de daadwerkelijke start wordt gebruik gemaakt van het saluutkanon van het zeiljacht. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-12658813)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten