Direct naar de content

Weekberichten 13 tot en met 20 september

Week van Lezen en Schrijven
Maandag 12 september, 13.30 – 14.30 uur
Rijnmond Bouw, Stadionweg 23

De Week van Lezen en Schrijven vindt elk jaar plaats in de week van 8 september, de internationale dag van de Alfabetisering. Rotterdam wil laaggeletterdheid aanpakken, zodat alle Rotterdammers kunnen meedoen in onze maatschappij. De Maasstad kent 90.000 laaggeletterden tussen de 16 en 65 jaar. Zij hebben moeite met lezen en schrijven in het Nederlands, rekenen en/of digitale vaardigheden.
Wethouder Enes Yigit (o.a. Taal) is bij de lancering van een film voor werkgevers die het gesprek met hun werknemers aan willen gaan over taalvaardigheid. De lancering vindt plaats bij Rijnmond Bouw in Rotterdam. Deze organisatie heeft meegewerkt aan de film en lid is van de klankbordgroep van werkgevers. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Yigit, tel. 06 – 531 487 55)

Taalstand kennis
Maandag 12 september, 15.00 – 15.30 uur
Erasmus MC, Dr. Molewaterplein 40

De taalstand staat tegenover de hoofdingang tussen de receptie en de bloemenkiosk. Wethouder Enes Yigit (o.a. Taal) brengt maandag 12 september een bezoek aan het Erasmus MC. Daar maakt hij bij een speciale Taalstand kennis met diverse professionals en geneeskundestudenten die werken aan het thema Taal en Gezondheid. Vanuit dit thema is er een samenwerking met de geneeskunde-opleiding van de Erasmus Universiteit. De universiteit werkt toe naar een vernieuwing van de geneeskundeopleiding gericht op de sociaal-medische vaardigheden van toekomstige artsen. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Yigit, tel. 06 – 531 487 55)

Opening snellaadstation Reyerdijk
Maandag 12 september, 15:30 – 16:00 uur
Reyerdijk 110, Rotterdam

Wethouder Vincent Karremans (o.a. Mobiliteit) opent maandag 12 september het eerste snellaadstation in Rotterdam. Het snellaadstation van LEAP24 op de Rotterdam Reyerdijk telt zeven snelladers. Hiermee kunnen bestel- en personenauto’s tot 120 kW per uur opladen. Het aantal logistieke bewegingen in Rotterdam groeit en daarmee ook het aantal bestel- en vrachtwagens. Sinds 2014 werkt de gemeente Rotterdam vanuit het platform Logistiek 010 samen met ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen om de stadslogistiek slimmer en schoner te maken. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17)

Opening Cultureel Seizoen
Dinsdag 13 september, 15.40 uur
Skateland, Piekstraat

Wethouder Said Kasmi (o.a. cultuur) reikt op dinsdag 13 september de Doro Siepelprijs en de Cultuurpenning uit tijdens de opening van het cultureel seizoen. Deze Cultuur- en Festivalborrel wordt traditiegetrouw georganiseerd door Rotterdam Festivals. Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats op het skatepark van Skateland aan de Piekstraat in Rotterdam Feijenoord. Deze locatie biedt alvast een doorkijkje naar de ‘Zomer op Zuid’ in 2023. Het project waarbij Rotterdam Festivals, samen met lokale partners, alle schijnwerpers op het culturele aanbod van Rotterdam Zuid richt. ’Zomer op Zuid’ is een groot evenement, dat een de hele zomer lang duurt, Zuid op de kaart zet en laat zien wat Zuid te bieden heeft. Bovendien vindt tijdens de bijeenkomst een korte liveshow plaats waar vooruit wordt geblikt op de komende festival- en cultuuragenda. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 161 35)

Opening Kledingbank “Past op Zuid”
Donderdag 15 september, 16.00 – 17.00 uur
Bedrijfsverzamelgebouw aan de Strevelsweg 692

Wethouder Enes Yigit (o.a. Armoedebestrijding en schuldhulpverlening) opent donderdag 15 september samen met de ‘ambassadrice’ van Rotterdam, Marja van Katendrecht de tweede vestiging van Kledingbank-Rotterdam “Past op Zuid”. Bijna 5.000 volwassenen en kinderen doen een beroep op de kledingbank en door de oplopende inflatie en hoge energieprijzen groeien de aanvragen voor een gratis kledingpakket. Naast de locatie van Past in Delfshaven komt er nu ook een kledingbank in Rotterdam-Zuid. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Yigit, tel. 06 – 531 487 55)