Direct naar de content

Weekberichten 13 tot en met 20 juni

Brussels Urban Forum (Eurocities)
Dinsdag 13 tot en met donderdag 15 juni
Brussel

Wethouder Faouzi Achbar (o.a. Digitale inclusie) gaat van 13 tot 15 juni naar het jaarlijks bestuurlijke event ‘Brussels Urban Forum’ van Eurocities. Het doel van de conferentie is om de stedelijke invloed in Brussel te vergroten en ervoor te zorgen dat steden een plek krijgen in de Europese besluitvorming. De conferentie staat verder in het teken van kennisuitwisseling over belangrijke thema’s als klimaat, digitalisering en sociale inclusie. Tijdens de ledenvergadering wordt wethouder Achbar officieel door de leden van Eurocities benoemd tot voorzitter van het Digital Forum.
(Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 287 417 94)

Ondertekening intentieovereenkomst particuliere verhuurders
Dinsdag 13 juni, 17.00 – 18.00 uur
Collegezaal, Stadhuis

Wethouder Zeegers (o.a. Bouwen en Wonen), burgemeester Aboutaleb en het Platform Particuliere Verhuur Rotterdam (PVVR) tekenen dinsdag 13 juni een intentieovereenkomst. In deze overeenkomst spreken de partijen af knelpunten op de Rotterdamse particuliere huurwoningmarkt aan te pakken, zoals bijvoorbeeld discriminatie bij toewijzing van woningen. De initiatiefnemers bestaan uit vijf grote particuliere eigenaren/verhuurders in Rotterdam die het belangrijk vinden dat hun huurwoningen verduurzamen en in goede staat blijven. De gemeente en het PVVR komen periodiek bij elkaar om te overleggen en prioriteiten te stellen. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Opening historische fiets- en wandelroute IJsselmonde
Woensdag 14 juni, 15.30 uur
Herenwaard 17

Wethouder Robert Simons (o.a. Wijken en klein kernen) opent op woensdag 14 juni de Historische Fiets- en Wandelroute IJsselmonde, een route langs tien markante en historische locaties in IJsselmonde. Het Streekarchief Eiland IJsselmonde heeft de route samen met onder meer de gemeente Rotterdam gerealiseerd. De route komt langs onder andere het Havenspoorpad, de machinefabriek van Verolme, het voormalige Sint Clara Ziekenhuis en De Kuip. Met informatieborden en aanvullende online informatie kunnen wandelaars en fietsers de geschiedenis van de locatie bekijken en lezen. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81)

Kennisbijeenkomst tegen ouderenmishandeling
Donderdag 15 juni 9.00 – 9.30 uur
Bibliotheektheater Rotterdam, Hoogstraat 110

Op de internationale dag tegen ouderenmishandeling opent wethouder Ronald Buijt van Zorg, ouderen en jeugdzorg een kennisbijeenkomst van de alliantie ouderenmishandeling. Verschillende personen spreken over het herkennen van ouderenmishandeling en de aanpak ervan. Ook is er aandacht voor mishandeling van ouderen met dementie. (Meer informatie Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Buijt, tel. 06 – 413 165 67)

Uitreiking verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw
Vrijdag 16 juni, 19.00 uur
Stadhuis

Vrijdagavond reikt wethouder Robert Simons (o.a. Economie) de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Awards uit. Deze award stimuleert, inspireert, verbindt en geeft bekendheid aan vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam als voorbeeld voor andere ondernemers. De Zakenvrouw van het Jaar in Rotterdam moet een voorbeeld zijn voor andere vrouwelijke ondernemers en hen stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Naast haar visie, financieel inzicht en creatief ondernemerschap wordt de Rotterdamse Zakenvrouw beoordeeld op haar successen en onderscheidend vermogen. Haar maatschappelijke betrokkenheid bij en het verstrekken van werkgelegenheid in de regio Rotterdam weegt ook mee in de selectie. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81)