Direct naar de content

Weekberichten 13 tot en met 20 december

Ontsteken lichtjes kerstboom Meent
Woensdag 14 december, 18.30 uur
Meent 88

Op woensdagavond 14 december ontsteekt wethouder Simons (o.a. Economie) de lichtjes van de kerstboom aan de Meent. De tien meter hoge kerstboom is een initiatief van ondernemersvereniging Meent en Dudok Rotterdam. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).

Rotterdams Innovatie Kerstontbijt
Donderdag 15 december, 8.00 uur
Halvemaanpassage 90

Op donderdag 15 december is wethouder Simons (o.a. Economie) aanwezig bij het Rotterdams Innovatie Kerstontbijt van iTanks. Tijdens het ontbijt is te zien hoe met nieuwe technieken, verbeterde processen en duurzame installaties voor de havengerelateerde industrie wordt gebouwd aan de toekomst. Het kerstontbijt wordt gehouden in Innovatiecentrum VONK in het Timmerhuis. iTanks organiseert het Kerstontbijt samen met Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en het programma MKB010>>Next, RMSC, Maritime Delta, Buccaneer Delft, Fieldlab Industrial Electrification en RHIA. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).

Opening groenblauw plein bij Nicolaas Beetsstraat
Donderdag 15 december, 9.00 – 9.30 uur
Nicolaas Beetsstraat 4

Het plein aan de Nicolaas Beetsstraat in Spangen is veranderd in een zogenaamd groenblauw schoolplein. De opening van het plein wordt gedaan door wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte) samen met schoolkinderen van basisschool Kasteel Spangen, die vaak gebruik maken van dit plein. Sinds 2018 is Rotterdam 18 groenblauwe schoolpleinen rijker. Tot nu toe ging het om pleinen die eigendom waren van de school. De school kon dankzij subsidie van de gemeente het plein groenblauw maken. In 2023 komt een nieuwe subsidieronde. Het plein aan de Nicolaas Beetsstraat is het eerste groenblauwe plein dat door een school wordt gebruikt, maar op het grondgebied van de gemeente ligt. Het is volledig door de gemeente gefinancierd. De komende jaren komen er nog acht van dergelijke pleinen bij. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17).

Prijsuitreiking Rotterdam Music Awards
Donderdag 15 december, 20.30 – 22.00 uur (zaal open om 19.30 uur)
Theater Zuidplein, Rotterdam

Op donderdag 15 december organiseert de Popunie de Rotterdam Music Awards in Theater Zuidplein. Jaarlijks worden de felbegeerde Rotterdamse popprijzen uitgereikt in acht categorieën: Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Rotterdamse Track van het Jaar, Rotterdams Album van het Jaar (powered by 3voor12 Rotterdam), Exportprijs, Stimuleringsprijs en De Belofte. De awards zijn in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. Dit jaar wordt de stimuleringsprijs uitgereikt door wethouder Kasmi (o.a. Cultuur). Evita de Roode en Evelien Keesmaat verzorgen de presentatie. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 391 161 35).