Direct naar de content

Weekberichten 13 januari tot en met 19 januari


Opening nieuwe hoofdkantoor van de ISWA
Maandag 13 januari, 17.00 uur
Groothandelsgebouw

Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent op maandag 13 januari het nieuwe hoofdkantoor van de International Solid Waste Association (ISWA) in het CIC Rotterdam (Cambridge Innovation Center in het Groothandelsgebouw). Vanaf dit jaar is Rotterdam de vestigingsstad van deze belangrijke internationale branchevereniging op het gebied van afval (voorheen gehuisvest in Wenen). Rotterdam is tevens organisator van het internationale ISWA2020 congres dat plaatsvindt van 28-30 september in het WTC. Burgemeester Ahmed Aboutaleb: “De komst van ISWA naar Rotterdam onderstreept dat de stad een hotspot is voor innoverende en duurzame organisaties. Rotterdam heeft hoge ambities en we zijn erg blij dat ISWA samen met ons deze ambities gaat. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)  

Opening kantoor Candid Group
Woensdag 15 januari, 17.00 uur
Vasteland 40
 
Woensdag opent wethouder Barbara Kathmann (o.a. economie) de Rotterdamse vestiging van Candid Group. CG is een platformorganisatie met een omzet van + € 100 miljoen en 220 medewerkers van bedrijven in communicatie / reclame, media, creatie en productie. Er is een kantoor in Amsterdam, met uitbreiding naar Rotterdam wil men de groei hier verder uitbouwen. De Rotterdamse labels Havana Harbor en STROOM zijn recentelijk overgenomen. Samen met het label Daily Dialogues betrekken zij als eersten het nieuwe pand. Ook de financiële afdeling verhuist naar Rotterdam. Rotterdam is bezig meer (nationale en internationale) bedrijven aan te trekken die bijdragen aan een goede en groene groei van onze economie. Een bedrijf als Candid Group past hierbij en levert banen voor Rotterdammers op alle niveaus.Candid Group is opgericht door de Armeen Gérard Ghazarian (42), die als tiener het oorlogsgeweld ontvluchtte. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 –  481 386 31)  

Opening gerenoveerd gebouw Rechtbank Rotterdam
Donderdag 16 januari, 16.00 uur
Wilhelminaplein 100

De Rotterdamse rechtbank is ingrijpend verbouwd. Er is nu één centrale ingang naar de zittingszalen vanuit het ontvangstgedeelte in de Galleria (glazen overkapping). Ook de centrale informatiebalie en de receptie bevinden zich daar. De ingang naar de extra beveiligde zittingszaal blijft wel gevestigd aan de Posthumalaan 74. Robine de Lange-Tegelaar (president Rechtbank Rotterdam), René de Beukelaar (Hoofdofficier van Justitie) en burgemeester Aboutaleb spreken tijdens de opening. Er wordt een kunstwerk van Jeroen Henneman onthuld en dichter Derek Otte sluit de bijeenkomst af. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Presentatie LEVENSLICHT van Studio Roosegaarde
donderdag 16 januari, 19.00 uur
Loods 24, Stieltjessstraat, Eva Cohen Hartogkade

In opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft Studio Roosegaarde een monument ontworpen voor Nederlandse Holocaust-slachtoffers. Donderdagavond presenteert Daan Roosegaarde het lichtmonument LEVENSLICHT aan het publiek in aanwezigheid van Rotterdamse nabestaanden, burgemeester Ahmed Aboutaleb, staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS en voorzitter Gerdi Verbeet van het Nationaal Comité. Het monument heeft een diameter van 20 meter bestaande uit 104.000 lichtgevende stenen, gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland. Na de internationale herdenkingsdag voor de Holocaust op 27 januari wordt het lichtmonument verspreid over 150 Nederlandse gemeenten waar Joden, Roma en Sinti woonden en gedeporteerd werden. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)


Noot voor de redactie: