Direct naar de content

Weekberichten

6 t/m 12 oktober

Week van de Veiligheid
Maandag 6 oktober, 14.30 uur
Mercure Hotel, Weigelia 22, Leidschendam

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is maandag 6 oktober om 14.30 uur aanwezig bij de aftrap van de Week van de Veiligheid in Leidschendam. Het thema is dit jaar: “Minder cash, wel zo veilig”. De week richt zich op ondernemers. In het Mercure Hotel gaan ze o.a. met minister Opstelten in gesprek over de veiligheid van hun winkel en medewerkers. Burgemeester Aboutaleb houdt een toespraak en is tafelvoorzitter. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. – 06 53284813)

Vastgoedbeurs Expo Real
Maandag 6 en dinsdag 7 oktober
München

EXPO REAL is een van de grootste B2B-beurzen voor commercieel vastgoed in Europa en biedt een belangrijk zakelijk platform voor de internationale vastgoedsector en voor beleggers. Wethouder Schneider (stedelijke ontwikkeling) neemt deel aan de vastgoedbeurs Expo Real die van 5 tot en met 7 oktober in München wordt gehouden. De wethouder wordt vergezeld door medewerkers van Stadsontwikkeling. De delegatie heeft als taak om investeerders aan te trekken en de band met bestaande relaties te verstevigen. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Week van de Veiligheid, bijeenkomst voor senioren
Donderdag 9 oktober, 12.00 uur
Serviceflat De Hoeksteen, Mombassaplaats, Prins Alexander

In het kader van de Week van de Veiligheid is burgemeester Aboutaleb aanwezig bij een bijeenkomst over inbraakpreventie van de bewonerscommissie van serviceflat De Hoeksteen. Hij verstrekt de eerste 5 digitale deurspionnen aan de leden. Tijdens de bijeenkomst spelen acteurs babbeltrucs na. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Officiële startsein James Bond tentoonstelling
Zaterdag 11 oktober, 17.30 uur
Kunsthal, Westzeedijk / Museumpark.

Zaterdag spreekt burgemeester Ahmed Aboutaleb tijdens de officiële opening van de James Bond tentoonstelling in de Kunsthal. “Designing 007: Fifty Years of Bond Style” presenteert de wereld van innovatie en actie, stijl en aantrekkingskracht van deze beroemde geheim agent. Meer dan 500 gadgets, kostuums, iconische auto's, story boards, grafische ontwerpen en rekwisieten geven inzicht in vijftig jaar filmgeschiedenis van James Bond. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

EZVN Gala Award
Zaterdag 11 oktober 18.30 uur
World Trade Center, Beursplein 37

Stichting EZVN, een platform voor etnische zakenvrouwen, viert het 10-jarig jubileum. Zij wil de positie van etnische zakenvrouwen in politieke en maatschappelijke functies verbeteren. Wethouder Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) spreekt zaterdag 11 oktober rond 18.30 uur tijdens de uitreiking van de EZVN Gala Awards in het World Trade Center. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten