Direct naar de content

Weekberichten 12 tot en met 19 april

Opening Kindcentrum IJsselmonde
Maandag 11 april, 13.00 – 13.45 uur
Heindijk 20

Op maandag 11 april opent wethouder Kasmi (o.a. Onderwijs) het nieuwe Kindcentrum IJsselmonde. Drie scholen van de Stichting BOOR zijn gefuseerd en zo is het nieuwe Kindcentrum IJsselmonde ontstaan. Het is een gloednieuwe school die plek biedt aan ruim 550 leerlingen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, kinderopvang én zorg voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het kindcentrum is gebouwd in opdracht van de Stichting BOOR en de gemeente Rotterdam. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)

RICS symposium
Woensdag 13 april, 9.00 uur
Ahoy Rotterdam

Woensdag opent burgemeester Aboutaleb de tweede dag van het driedaagse Rotterdam Intensive Care symposium. In 2017 ontstond het idee in het Maasstad ziekenhuis om een ventilatiesymposium op te zetten voor Intensive Care verpleegkundigen en medisch specialisten. Na het succes van de eerste editie in april 2018, is RICS uitgegroeid tot een internationaal meerdaags symposium. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Soundwalk Hillevliet
Woensdag 13 april, 12.00 –13.00 uur
Start- en vertrekpunt: Voor het Rotterdams Vakcollege de Hef, Slaghekstraat 221

Op woensdag 13 april begeleidt wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) samen met milieudienst DCMR een zogenoemde Soundwalk voor omwonenden langs de Hillevliet in Rotterdam Zuid. Op deze locatie zijn, op basis van een proef, stille straatklinkers gelegd. De klinkers bevatten een speciale laag die verkeersgeluiden opneemt. Uit metingen aan de Hillevliet blijkt dat het geluid tot 2 á 3 decibel is afgenomen. Het betreft een halvering van het verkeersgeluid ten opzichte van de ‘normale’ betonnen straatstenen. Tijdens de Soundwalk wordt het effect van de stille klinkers en de ervaring van omwonenden in de praktijk getest. Ook laat DCMR zien hoe zij met meetinstrumenten ter plekke geluidsonderzoeken kunnen uitvoeren. Doel is om de pilots binnenkort uit te breiden naar meer locaties in Rotterdam. Vervolgens wordt beoordeeld of de stille straatklinker onderdeel wordt van de Rotterdamse Stijl als standaard in de Rotterdamse openbare ruimte. (Meer informatie Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 391 161 35)