Direct naar de content

Weekberichten 12 tot en met 18 november

Intocht Sinterklaas
Zaterdag 12 november, 12.45 uur
Willemsplein

Zaterdag ontvangt burgemeester Aboutaleb Sinterklaas, die met zijn stoomboot aankomt bij het Willemsplein. In een gezellige optocht gaat Sinterklaas door de stad, die eindigt op het Grote Kerkplein waar kinderen hun Pietendiploma kunnen halen. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Werkbezoek Londen
Maandag 14 november

Maandag 14 november brengt burgemeester Ahmed Aboutaleb een werkbezoek aan Londen. Op uitnodiging van de burgemeester van Londen, Dhr. Sadiq Khan, neemt burgemeester Aboutaleb deel aan de “Social Integration Mayoral Summit”. De bijeenkomst focust zich op sociale integratie in steden, een belangrijk onderwerp voor vele steden in Europa. Burgemeester Khan gaat met onder andere burgemeesters van Brussel, Kopenhagen, Athene en Oslo in gesprek over de vraag: “How can we build strong communities and create economic and social opportunities for everyone”. Het doel van de conferentie is het vinden van nieuwe strategieën voor het creëren van vertrouwen tussen de diverse bevolkingsgroepen. Burgemeester Aboutaleb spreekt over zijn Rotterdamse ervaringen en deelt zijn visie over integratie en sociale inclusie van migranten, evenals zijn opvattingen over de balans tussen rechten en plichten in dit debat. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Uitreiking keurmerk Meldcode aan basisschool de Akkers
14 november, 15.00 uur
Basisschool de Akkers, Jagerslaan 15

Op maandag 14 november, in de Week tegen Kindermishandeling, reikt wethouder De Jonge het Keurmerk Meldcode aan openbare basisschool De Akkers uit. Om kindermishandeling zo vroeg mogelijk te signaleren is elke professional in de stad nodig. Elke professional kan een cruciale rol kan spelen in het terugdringen van kindermishandeling. Met het keurmerk kunnen organisaties aantonen dat de Meldcode op de juiste wijze is geïmplementeerd en toegepast wordt en dat het kennisniveau op peil blijft. Basisschool de Akkers is de eerste die het keurmerk uitgereikt krijgt. Er is door de school de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de veiligheid in en rond de school. Het goed inregelen van de Meldcode maakt daar onderdeel van uit. (Meer informatie bij Axel Dees, woordvoerder wethouder De Jonge, telefoon 06 – 575 375 81)

Ondernemers in spé pitchen bij EigenBaas Avondschool
Dinsdag 15 november, 19.00 uur
Albeda Collega, Rosestraat 1101, Lokaal C154

Wethouder Maarten Struijvenberg jureert tijdens de pitches van de deelnemers aan de EigenBaas Avondschool van Qredits. De deelnemers zijn uitkeringsgerechtigden die dan hun ondernemersplannen pitchen. Daarna gaan de deelnemers door met hun plan en starten zij mogelijk hun onderneming. De EigenBaas Avondschool bestaat in totaal uit 10 lesavonden en wordt gratis aangeboden aan de deelnemers. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, woordvoerder wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 537 86 101 )

Stuurgroep Veilig in de Wijk
Dinsdag 15 november, 18.00 uur
Codarts, Kruisplein 26

De Stuurgroep Veilig in de Wijk is dinsdagavond in Cool. Burgemeester Aboutaleb praat samen met wethouder Joost Eerdmans (wethouder veiligheid), de politiechef van eenheid Rotterdam, de hoofdofficier van Justitie en de directeur Veiligheid met bewoners en ondernemers over wat zij vinden van de veiligheid in hun wijk. Op het programma staat ook een presentatie van de stadsmarinier over de laatste stand van zaken in de wijk. En geeft het Openbaar Ministerie een presentatie over aanpak criminaliteit in woontorens. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Seminar 'Verbetering op komst’
Woensdag 16 november, 9.50 uur
Burgerzaal stadhuis

Woensdag heet burgemeester Aboutaleb de deelnemers welkom van het seminar Verbetering op komst in de Burgerzaal. Tijdens het seminar staan de resultaten centraal van een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de gemeentelijke inzet voor opkomstbevordering voor de gemeenteraadsverkiezingen. In totaal 272 gemeenten hebben aan dit onderzoek door de School van Politiek en Bestuur van Tilburg University en het onderzoeksbureau van Rotterdam meegewerkt. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Sprokkeltour Graffiti
Woensdag 16 november, 14.15 – 16.00 uur
Schoterboshof

Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte) gaat weer op sprokkeltour. Dit keer met het thema Graffiti. Samen met medewerkers van Stadsbeheer bezoekt de wethouder een aantal plekken waar graffiti vaak of veelvuldig wordt aangebracht. Tijdens deze tour wordt ingegaan op de werkwijze van de afdeling Diepreiniging. Ook gaat de tour langs plekken met street art, in het kader van motie Ruimte voor Graffiti. De sprokkeltour is een manier om snel en direct knelpunten in de buitenruimte te constateren en aan te pakken. (Meer informatie en aanmelden voor woensdag 16 november 12.00 uur bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel.: 06 – 512 66 315)

Ontvangst 1e exemplaar biografie Sam van den Bergh
Woensdag 16 november, 17.00 uur
Nassaukade 5

Burgemeester Aboutaleb ontvangt woensdag het eerste exemplaar van de biografie Sam van den Bergh (1864 – 1941). Groot-industrieel van Pim Reinders. Sam van den Bergh stond aan de wieg van Unilever en heeft een belangrijke rol gespeeld op maatschappelijk en economisch gebied voor Nederland en de stad Rotterdam. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Ontvangst van het evaluatieboek van Rotterdam viert de stad!
Donderdag 17 november, 16.15 uur
KINO, Gouvernestraat 129-133

Donderdag neemt wethouder cultuur Pex Langenberg het eerste exemplaar van het evaluatieboek van ‘Rotterdam viert de stad!’ in ontvangst. In 2016 vierde Rotterdam 75 jaar wederopbouw met de culturele manifestatie ‘Rotterdam viert de stad!’. Het evaluatieboek is de weerslag geworden van een jaar vol hoogtepunten, verdieping, contemplatie en vooral: plezier. (Meer informatie bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)


Noot voor de redactie: