Direct naar de content

Weekberichten

27 september t/m 4 oktober

  

Opening nieuwe Servicehaven op Maasvlakte 2
Zaterdag 27 september, 12.45 uur
Maasvlakte, nabij FutureLand

Allard Castelein, president-directeur Havenbedrijf Rotterdam, en wethouder Maarten Struijvenberg (economie) openen zaterdag 27 september om 12.45 uur de nieuwe Servicehaven op Maasvlakte 2. Aansluitend is er om 13.00 uur een vlootschouw. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel 06 – 22661917)

Ondertekening beschikking 45 voets containers
Maandag 29 september, 16.30 uur
Raadszaal stadhuis, Coolsingel 40

Maandag ontvangt burgemeester Ahmed Aboutaleb de drie ministers van buitenlandse zaken van de Benelux (Didier J.L. Reynders, Frans Timmermans en Jean Asselborn) op het stadhuis voor de ondertekening van de Benelux-beschikking 45 voets containers. Voorafgaand aan de ondertekening vindt een panelgesprek plaats met Allard Castelein (president-directeur Havenbedrijf Rotterdam), Frank Geerkens (Havenbedrijf Antwerpen), Arthur van Dijk (voorzitter Transport en Logistiek Nederland) en Freddy Bracke voorzitter van Cluster Maritime Luxembourg. De beschikking maakt het mogelijk dat 45 voets containers (zeecontainers) binnen de Benelux over de weg kunnen worden vervoerd. De bijeenkomst is live te volgen via: http://rotterdam.raadsinformatie.nl. Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).

International Project Management Association congres
Maandag 29 september, 19.00 uur
Stadhuis, coolsingel 40

De International Project Management Association (IPMA) is de grootste onafhankelijke organisatie voor de ontwikkeling en promotie van projectmanagement en bundelt nationale verenigingen uit meer dan 55 landen. Wethouder Maarten Struijvenberg geeft een welkomstspeech. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel 06 – 22661917)

Politicus van het Jaar
Dinsdag 30 september, 20.00 uur
Arminius, Museumpark

Wie is de beste politicus van Rotterdam? Eerdere winnaars waren onder meer Maarten van de Donk (2011) en Leo de Kleijn (2009). Wethouder Maarten Struijvenberg was in 2013 verkozen tot politicus van het jaar en is deze avond aanwezig bij de verkiezing van de Politicus van het Jaar 2014. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel 06 – 22661917)

Officiële opening Markthal Rotterdam
Woensdag 1 oktober, 14.45 uur
Binnenrotte, bij station Blaak

Koningin Máxima opent woensdagmiddag 1 oktober de nieuwe Markthal Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zal haar begeleiden. De Markthal is de eerste overdekte versmarkt in Nederland, geïnspireerd door voorbeelden uit Barcelona, Valencia en Stockholm. De combinatie met woningen in de overkapping is uniek in de wereld.
De Markthal is ontworpen door MVRDV Architecten (Winy Maas) en ontwikkeld door Provast. Kunstproducent Mothership tekende samen met kunstenaar Arno Coenen voor het kunstwerk “Horn of Plenty” op de binnenkant van de gevel. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).

Internationaal medisch congres
Woensdag 1 oktober, 18.30 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Op donderdag 2 en vrijdag 3 oktober organiseert het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in De Doelen de 3e International Conference on Esophageal Atresia. Professionals uit diverse disciplines, patiëntenverenigingen en ervaringsdeskundigen komen bijeen. Het hoofddoel is kennisuitwisseling en het verbeteren van de zorg voor patiënten met een aanlegstoornis van de slokdarm. Op woensdag 1 oktober is er vanaf 18.00 uur een ontvangstreceptie voor alle deelnemers in de Burgerzaal van het stadhuis. Wethouder Struijvenberg en Prof. dr. Wijnen, afdelingshoofd Kinderchirurgie, houden rond 18.30 uur een speech. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel 06 – 22661917)

En verder…

woont burgemeester Ahmed Aboutaleb het jubileumconcert bij van het Rotte’s Mannenkoor op zaterdag 4 oktober vanaf 20.00 uur in het Zuidpleintheater. De burgemeester is beschermheer van het koor en zal de leden en de toehoorders toespreken. Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten